1 Läs mer >>
Jag har känt mig lite trött de sista dagarna. Varför vet jag inte riktigt men det går väl över.

Mitt knä har blivit bättre och det skiftar väl i de flesta färgerna men jag kan gå ordentligt. Hästarna mår bra och jag har mest pysslat med dem.

Idag tog jag och Juha och gav oss ut på en skogspromenad med Docka och Rebel. Jag red naturligtvis och Juha ledde Docka. Docka var lite långsam till att börja med men kom igång efter en stund och Juha fick jogga i uppförsbackarna för då vill gärna Docka trava. Rebel tyckte nog att jag var ganska jobbig för maten låg ju på plats i boxen och då är det ju helt onödigt att bli riden. Fast det var skönt att komma ut ändå. Det är inte många grader kallt på termometern men det är väldigt kyligt ute.

Alessio pysslade jag med och borstade honom ordentligt. Han busar så mycket  i hagen när han går med Oboy, så han verkar nöjd med det. När sportlovet kommer så ska jag sätta fart med honom igen. Då blir det även ännu ljusare på kvällarna så man kan ta sig lite längre ut än paddocken.

Jag skickar massa kramar till Natalie och Grimmer (Alessios bästis i förra stallet)! Vi saknar er!

Trött...

2 Läs mer >>
Usch, idag är jag sur!!!

Snubblade på nån lerknöl i hagen och ramlade raklång! Slog i knäet så det gjorde hur ont som helst! Aj Aj Aj! Sen när jag kom hem hade Selma rivit ner en blomkruka och det var jord i hela (nåja i ena hörnet av) vardagsrummet. Då var jag ju tvungen att dra fram dammsugaren och jag som har så j-vla ont i knät! Skitdag!

Aj!
Aj!
Aj!

Men iallafall så har hovis varit ute och skott Rebel och raspat till de två andras hovar. Det är alltid skönt att få det gjort och det behövdes verkligen.

Annars borstade jag dem och satte på Rebel ett tjockare täcke. Jag skall nog åka och köpa ett lite tjockare täcke till Alessio också, eftersom det skall bli ännu kallare! Fast som Jonna sa så rör han sig mycket i hagen och pälsen har även växt ut en del så han kanske inte fryser.

Skitdag! :(

Iallafall gav hovis mig en tanke om att motionera hästar - hellre ofta och korta stunder än sällan och länge ;) ;)


Förra årets bild på Selma som tvingade mig att ta fram dammsugaren :(

Aj!!!

2 Läs mer >>
Idag var en kompis till Jonna ute och hälsade på i stallet och hon skall börja hjälpa mig med hästarna i slutet av februari. Det skall bli toppen! Hon är en hästvan tjej och vet vad det innebär att greja med pållarna. Vi kommer att trivas ihop och mina hästar kommer att trivas med henne.

Idag får ni lite roliga bilder som jag tog idag. Oj, glömde berätta, idag har kylan slagit till och strax är termometern nere i 10 minusgrader!















Medryttarbesök

2 Läs mer >>
I morgon kommer en tjej som Jonna känner och skall kolla om hon vill hjälpa mig med hästarna. Jag vet vem hon är och jag tror säkert att det kommer att fungera kanonbra. Det som jag känner är ju att det kan vara lite mycket att som ensam fixa för alla tre hästarna men hon är ju en hästvan tjej så hon vet vad som krävs!

I helgen har vi tagit det väldigt lugnt. Faktiskt bara gjort det där man måste, varit i stallet, handlat och vilat. Skönt med en sån helg emellanåt. Nästa helg är det 30 - års kalas och eventuellt kanske vi skall gå och lyssna på E-type på Grand. Får väl se vad man orkar med efter veckans jobb.

Jag har även börjat fundera på Gbg Horse Show och jag kommer att åka på torsdagen. Jag får väl åka själv men det gör mig inte så mycket, tycker det är rätt skönt att gå på mässan i lugn och ro. Skall bli spännande och se allt igen.

Idag hade vi finbesök i stallet och Docka fick vara ponnyridningshäst ;) Vilket hon väl tyckte var så där och sparkade bakut vid ett tillfälle - den lilla busmajan. Men hon la sig inte ner och rullade sig iallafall.

Nu skall jag titta på ponnyakuten och förundras över alla galningar...

Besök

2 Läs mer >>
Nu har jag bestämt mig att försöka hitta någon som kan hjälpa mig med hästarna! Fast verkligen inte till varje pris. Jag saknar Amanda som har hjälpt mig förut, hon ställde alltid upp och var så bra mot hästarna. Hon var verkligen en toppentjej!

Jag har satt ut en annons nu och får se vad det blir för svar...

Återkommer i ärendet :)

Bestämt mig!

1 Läs mer >>
Idag kände jag för att ta massa kort på hästarna och lägga upp här på bloggen. Men naturligtvis fungerade inte kameran idag. Jag tror faktiskt att jag skall investera i en ny. Så jag tog några suddig mobilkamerabilder i stället. Notera att ingen av hästarna ser speciellt glad ut. Ja ja!

Idag tog i alla fall jag och Ulla en skrittur ut i regnet och det var verkligen skönt att komma ut och lufta sig lite. Det gör inte så mycket när man är två och man har trevligt ihop :).


Rebel innan vi ger oss ut på tur!


Alessio får en liten vila just nu, han går med Ullas unghingst nu och har full fart i hagen, den leken räcker nog!


Docka och Shakira som inte ser så nöjda ut med att stå i gången ;)

Tänkte ju...

4 Läs mer >>
Först en härlig sovmorgon till halv elva! Det är inte dumt, sen har vi slappat och tagit det lugnt.

Men sen var det dags att fånga dagen och ge sig ut. Vi gjorde de vanliga stallsysslorna och sen red jag Rebel och Juha tog Docka i grimskaftet och så tog vi en skogspromenad. Det var härligt att komma ut och lufta sig lite. Rebel tyckte väl att det var ganska onödigt för han ville vara inne och äta. Men jag tror att han var ganska nöjd efteråt. Annars har vi bara slappat och tagit det lugnt i dag. Bra uppladdning inför en ny arbetsvecka!

Söndag :)

1 Läs mer >>
Jaha, nu har boxmarodören varit i farten! Rebel har lyckats igen... Han är ju rätt irriterad om han är hungrig och då åker ofta hans boxgranne på lite tjurigheter från Rebels sida... Och igår var det kört. Då höll inte väggen till Cinderella längre!

Men snälla Ulla hade redan fixat i ordning så när jag kom till stallet idag så hade hon redan bytt box så nu står Rebel utan någon granne och behöver inte irritera sig på någon! Tack snälla Ulla!!!

Men jag kommer att öka på hans hösilage. Det brukar krävas lite mer mat vid den här tiden på den vite herren så jag skall öka på vad han får ute i hagen på dagen. Förhoppningsvis blir han på lite bättre humör då!

Boxmarodören!

2 Läs mer >>
Jag är verkligen såld på halmpellets! Det tar ca 5 minuter att mocka Rebels box mot kanske 15 - 20 minuter med kutterspån. Det är inget sorterande och inget skakande med grepen. När jag tar ett tag med grepen i pelletsen så faller allt igenom men skiten stannar på grepen. Pelletsen har nu efter några dagar finfördelats och är mer som sågspån. Det suger upp det blöta väldigt bra och blir bara en liten klick att slänga ut från bädden. Om någon som läser detta ens har en tanke på att byta till halmpellets så gör det! Du kommer inte att bli besviken!!!

Alessio har verkligen lugnat sig, i måndags tömkörde jag honom och idag har jag longerat honom. Han har uppfört sig exemplariskt och varit lugn och fin. Rebel har jag ridit i paddocken denna veckan eftersom det är mörkt när jag kommit till stallet - vi har mest skrittat eftersom det är ganska hårt i marken men det har gått bra. Docka har jag promenerat med och hon tycker nog att det är lagom motion.

Inser också att nu när jobbet har börjat igen så kommer jag inte att hinna skriva inlägg varje dag - jag kommer att skriva när jag hinner, men minst några gånger i veckan!

Såld!

2 Läs mer >>
Alessio har skött sig fint vid de senaste tre dagarnas insläpp - kan det bero på det hala underlaget eller har han skärpt sig?? Han var i alla fall väldigt lugn och ordentlig idag när jag tog in honom. Jag hoppas att "hopp- och skuttiden" tar en liten paus nu!

Igår hjälptes jag och Juha åt att mocka ur all Rebels spån och la in 7 st påsar halmpellets. Vi vattnade det lite så att de skulle svälla lite fortare och bli sånt där fint "mjöl" eller vad man skall kalla det. Jag var rätt nyfiken på hur Rebel skulle reagera när han såg det... Om han skulle tänka

- wow, morsan har lagt in massa kraftfoder på hela golvet!!! Mums!!!

Men han klampade in i boxen som ingenting och började äta på sitt hösilage. Men efter en stund så insåg han vad som låg på golvet och började provsmaka och provsmaka och provsmaka...

Då tog vi ut honom ur boxen igen och vattnade lite till och trampade runt så att det skulle smulas sönder ännu mer. När vi släppte in honom igen så fortsatte provsmakandet men det såg inte ut som att han tyckte att det var jättegott. Vi åkte i alla fall hem och tänkte att ja ja, vi får väl se om det finns något kvar imorgon...

Idag när vi kom så var allt kvar och det var väldigt lättmockat. Vi slapp att sortera utan kunde bara lyfta ut det blöta och bajset. Det känns som om vi har gjort rätt val och jag kommer att spara en massa tid på att slippa sortera och bädda om.

Så här ser bädden ut nu



Nåja, lite mörk bild men återkommer i ämnet om nån vecka så får vi se vad jag tycker då...

Rätt nöjd än så länge...

2 Läs mer >>
Idag tog jag och Juha en skogspromenad med Alessio. Det gick förvånansvärt bra :) han skötte sig faktist helt okej. Visst busade han lite men inte alls på samma sätt som igår. Det känns riktigt bra att jag tog ut Alessio på en skogspromenad idag och att han verkligen gick snällt.

Idag bestämde jag mig också för att jag skall testa att ha pelletsströ till Rebel i stället för kutterspån. Jag får lägga sån tid på att mocka hans box varje dag att jag blir galen ;). Ulla och Jonna använder det till sina hästar och det verkar lättmockat så jag tänker testa det fram till sommaren och se vad jag tycker. Om jag tycker att det är bra inom den närmaste månaden så får naturligtvis Docka ha det också. Men först måste jag använda det spånet jag har till henne. Hon rör dessutom inte till det i boxen lika mycket som Rebel.

För övrigt har det varit en vacker dag med härligt väder och hästarna kunde vara ute lite längre idag. Fast Rebel ville förstås komma in så fort han såg mig



Håller tummarna att Alessio skötte sig någorlunda när Ulla tog in honom!

Bättre!

3 Läs mer >>
Usch vad han är busig Alessio! Idag blev jag riktigt trött på hans fasoner. Han är riktig mysig att pyssla med i stallet och är alltid glad och positiv då. Han står jättesnällt uppbunden i stallgången och tycker om att bli borstad och grejade med. Han reagerar inte längre när man slänger på honom täcke, sadel eller något annat. Han är inte längre rädd för glanssprayet. Så visst har det gått framåt.

MEN, han är så himla jobbig att leda från hagen och in till stallet! Han är en riktig bomb och exploderar när man har tagit tre steg ur hagen. Naturligtvis blir jag arg och tillrättavisar honom men vad hjälper det? Jag kanske inte är tillräckligt hård... vad vet jag. Han skärper sig en tre fyra steg sen så börjar han småtrava och vill dra iväg. Ahhhhhhhhh!!!

Han började bröta så här för någon vecka sedan men jag tyckte att han var lite bättre igår men idag var han knäpp igen! Usch!!! Jag har även jobbat med honom denna veckan med både sadelvänjning, promenader, longering och tömkörning så det händer ju saker med honom. Men idag kändes det som vi var tillbaka på noll igen!!!

Fast söt är han iallafall!!

Irriterad!!!

2 Läs mer >>
Det är allt skönt att ha lite ledigt! Jag uppskattar det verkligen.

Idag var det bara att ge sig ut i blåsten - som tur är har det inte regnat! Jag började med att hämta två fleecetäcken som passar Alessio och Docka som jag köpte av en kompis. De var kanonfina och kommer att bli toppen!

Sen var det bara att ta tag i stallsysslorna och sen gick jag en promenad med Alessio som var lite stollig i blåsten men skötte sig iallafall någorlunda. Jag klippte även hans skägg. Så nu är han riktigt stilig den lilla busen.

Rebel och jag tog en liten uppmjukningsrunda i paddocken - men usch vad det blåste brrrrrr! Han var lite snubblig idag men det kanske berodde på gårdagens långtur och alla backar upp och ner. Han kändes i alla fall någorlunda okej. Idag fick han även ha sitt nya träns som jag köpte för några månader sedan. Det passade jättebra och jag är kanonnöjd!



Så här snygg är han vår prins :)

Lov :)

2 Läs mer >>
Så trött på regn och blåst och grått och trist väder!!! Tror att man blir galen på det här. Jag skall aldrig mer klaga på 30 cm snö och 10 minusgrader (hoppas jag...).

Idag åkte jag tidigt till stallet för att kunna motionera hästarna innan stormen skulle anlända. Jag började med de vanliga stallsysslorna och sen tog jag och Ulla en fika. Det är alltid trevligt att sitta och babbla en stund. Vi bestämde oss för att rida ut en sväng tillsammans och tog en rejäl skrittrunda på 1,5 timma med mycket backar. Härligt! Det var även rätt okej väder under ridturen.

När vi kom tillbaka till stallet så hade jag en väldigt trött ponny som piggnade till när han fick ett äpple och var nöjd med att komma in i sin box och äta lite hösilage.

Sen var det Alessios tur och idag tömkörde jag honom. Jag var inte riktigt säker på om han kom ihåg något av det men det gick ganska bra. Jag valde att använda kapsonen för att jag har läst i min körbok att den är bäst att använda på unghästar. Men det fungerade inte riktigt. Jag forsätter nog att använda tränset. Han förstod inte riktigt med kapson och tömmarna gick så högt upp i ansiktet på honom så det irriterade nog honom också. Men han skötte sig ganska bra och det är bara att fortsätta jobba med honom.

Storm på ingång... ig...

0 Läs mer >>

En liten film från när jag var och hälsade på Sussa och Fidde i det nya stallet

Sussa och Fidde

2 Läs mer >>
Har bara hängt i stall idag. Det gillar jag! Började med att hänga hos mina hästar och göra de vanliga sysslorna och skura vattenhinkar och foderhinkar ordentligt. Jag skurade till och med mina lock! Sen tog jag ut Rebel på en skogstur och det blev både trav och galopp! Han är riktigt pigg och på tårna! Men jag har ju klippt honom ytterligare en gång och det trivs han toppen med! Jag klippte också hans man och svans. Så här tjusig blev han!



Alessio var mycket snällare att ta in idag. Jag tog bort haggrinden och han fick stå och vänta en bra stund innan han fick gå ut. Sen fick han göra halt flera gånger på väg mot stallet. Idag fick han ha sadel, träns och ländtäcke på sig, sen gick vi på promenad. Efter cirka 20m i paddocken kom det världens brall, han kom väl på att han hade sadel och ländtäcke på sig antar jag. Jag gick några varv i paddocken och sen en liten skogstur. Jag försökte även ta lite kort på honom men det gick så där... här får ni några exempel:






Docka och jag tog en skogspromenad i lugn och ro och jag tror hon tyckte det var mysigt!

Jag åkte sedan hem en sväng och åt lunch och sen bar det iväg till Sussa. Hon har bytt stall för ungefär ett halvår sedan och det är ju intressant att se hur andra har det. Det var väldigt mysigt och många boxar. Men de var uppdelade i tre olika stall så det kändes inte som om det var så många. De hade ett fantastiskt fint ridhus 20x60m det var ljust och fint med bra underlag! Både Sussa och Fidde mådde bra och det var väldigt trevligt att få hälsa på!

Fidde och Sussa




Hästdag