0 Läs mer >>

resize_image_115 (MMS)

Det här fick jag av min dotter och kaffe på sängen:)

Det här fick jag av m...

2 Läs mer >>
Efter en fredag på jobbet som sög musten ur mig... vi var i Slottskogen och de där backarna alltså... har jag inte orkat uppdatera så bra. Men nu är vi på G igen :)

Lördagen bjöd på en snabbsväng till stallet för att sen snabbt hem och duscha och byta om. Jag och Juha åkte till Knalleland och handlade och sen åkte vi till Brämhult för att kolla på hoppningarna. Där träffade jag Karie som är en gammal vän från ungdomstiden. Det var väldigt trevligt att  träffa både henne och hennes dotter och deras fina häst. Resten av kvällen slappade jag.

På söndagen var vi också och kollade på hoppningarna på Brämhult, då var det ponny. Men banan var hemskt lerig men det hade ju ösregnat på natten så det var ju inte så konstigt. Efter lunch åkte vi till mamma och pappa och firade morsdag och medans jag och Juha var där åkte Lotta till stallet och fixade hästarna. Hon och Rebel tog en tur i paddocken. Mamma och pappa bor ju inte så långt ifrån stallet så det passade bra.

Idag har temaveckan fortsatt på jobbet och vi var på en fin 4Hgård. Väldigt fina djur och trevlig personal! Arbetade länge och efter det åt jag och Juha McDonalds. hehe! Ikväll är Lotta på avslutningsmiddag med LBS och jag hoppas hon har en trevlig kväll. Vi åkte ut till hästarna och fixade boxarna - för nu går de på sommarbete! Härligt! Vi flugsprayade dem och satte på dem flugpannband. Imorgon skall jag åka och köpa Switch så de slipper de värsta knotten och andra flygfän.

Lite dålig uppdaterin...

0 Läs mer >>

resize_image_851 (MMS)

Fredagsmys! Cider med is serverat av Juha!

Fredagsmys! Cider med...

0 Läs mer >>
En bild från första dagen i nya stallet. Vi har precis släppt ihop Rebel med unghästarna i stallet, dagen vi flyttade. Det gick ju inte så bra... Rebel vår hingstiga valack!

Störst, bäst och vack...

1 Läs mer >>
Det blåser fortfarande ute, det är inte alls roligt men enligt väderrapport skall det sluta blåsa nu ikväll och vara lungt i morgon. Det blir skönt. För jag blir verkligen helt bortblåst i skallen av det här vädret!

Jag och Lotta åkte ut till stallet idag. På vägen hem från jobbet köpte jag mineraler till Alessio, för han verkar behöva mer än de han får i Hippon. Vi har märkt det eftersom han åt lera sist Lotta var ute och gick med honom i skogen. Lotta och Rebel red ut på en tur i skogen och han skötte sig trots att det blåste halv storm.

Rebel står snällt och väntar utanför stalldörren på att få komma iväg ut i skogen. Visst ser han lite rundare ut? Han får så mycket beröm av Jonna och Ulla som har stallet, det är trevligt att höra att han är snäll och trevlig. Trots att han skämde ut sig så när vi flyttade dit.

Jag borstade och longerade Docka. Inte för att hon vill vara med om att bli longerad så länge men en liten stund går bra. Nu när hon har fällt all vinterpälsen så ser hon ut som Pippis häst Lilla Gubben, alldeles prickig. När jag var klar med Docka hämtade jag Alessio och borstade honom. Sen tog jag ut honom till paddocken och longerade honom. Han är väldigt duktig nu och jag har börjat lära honom kommandot galopp. När man smackar så börjar han trava, inte dåligt för en tvååring att förstå det.

Dagens bilder på Alessio






Blååååååååsigt

2 Läs mer >>
Jag undrar om det är vulkanutbrottet på Island som gör att det blåser, men antagligen så påverkar det nog vädret. Vi har iallafall låtit hästarna komma in på natten igen. Idag när jag åkte ut till stallet så skyndade jag mig att mocka och göra iordning för jag tänkte att nu längtar Rebel in. Men när jag ropade på honom i hagen så fortsatte han bara att beta. Han lyfte inte ens på huvudet :(. Så det var bara att klampa ut i hagen och hämta honom. Han var lite frusen märkte jag och egentligen tyckte han att det var skönt att komma in. Alessio kom i full galopp när jag ropade på honom så det var iallafall en som ville komma in. Alessio börjar se riktigt fin ut, ska ta lite nya bilder på honom och lägga upp i morgon. Nu skall jag dyka i säng, förhoppningsvis har det onda i halsen har försvunnit när jag vaknar imorgon.

Kallt och blåsigt!

0 Läs mer >>
På måndagar slutar jag tidigt! Det är härligt att vara hemma vid halv tre tiden! Idag har det varit extra skönt eftersom Lotta har fixat hästarna och jag kunde åka hem och plocka iordning, fixa lunch inför morgondagen och nu slappa. Jag känner mig inte riktigt bra, har ont i halsen och lite ont i kroppen. Jag sov inte särskilt bra i natt heller så jag passar på att ta igen mig. Det kommer att bli soffläge tillsammans med katterna resten av eftermiddagen och kvällen.

Lotta och Rebel tog en skogstur på en timma och Lotta hittade en ny ridväg. I en hage såg hon tre fina hästar som hon gärna ville ta hand om. Rebel var pigg och gick verkligen framåt. Alessio fick en påhälsning i hagen och ville gosa!

Nu blir det fleecefilten, soffan, tv:n och gos med katterna....

Gött!

1 Läs mer >>
Fredagen efter jobbet roade vi oss med att ägna kvällen i stallet eftersom hovslagaren kom. Det gick bra och hästarna är nyskodda och verkade. Lotta tog Rebel på en tur i paddocken och han gick jättefint. Alessio och Olle har fått byta hage eftersom de blev lite för runda i hagen med de andra småpojkarna. Men de trivs fint. Nu går hästarna ute dygnet runt och de tycker verkligen att det är skönt.



Lördagen började med att vi åkte och handlade. Skåpen behövde verkligen fyllas på och vi fick besök av  Jimmy, Marjo och lilla Emmi. Det är alltid trevligt att träffa dem och Emmi är så gullig så man smäller av! Hon är så duktig och vill leka och ha roligt.



När vi hade lunchat och fikat och pratat åkte jag till stallet och tog en tur i skogen med Rebel och Docka som handhäst. Allt gick bra och de var pigga och glada. Jag var också duktig och tvättade Dockas svans. Men jag får lägga ner ännu mer tid på att få den vit och fin.

De här korten tog jag när jag släppte ut dem i hagen igen.




När jag kom hem från stallet var det dags att skjutsa Lotta till stan, hon skulle ut med kompisarna! Jag och Juha degade i soffan och efter en stund så ringde telefonen och då vill Patrik och Annika komma på fika :) Självklart fick de komma upp en stund. Det var roligt att träffa dem och de har nyss kommit hem från Turkiet och vi fick se kort och de hade en hel del att berätta.



Idag har jag sovit kanonlänge, eller ja inte så länge för alla andra kanske men länge för att vara mig :) Naturligtvis hade vi glömt att handla kattmat så det var bara att åka en sväng till affären även idag. Efter det väntade lunch och lite vila - igen! Efter det åkte jag och Lotta till stallet och Lotta och Alessio gick på en promenad i skogen och jag och Rebel tog en tur i paddocken. De var nöjda med det och det är verkligen roligt att åka till stallet. När jag kom hem tog jag tag i och rensade rabatten och sen blev det kvällsmat. Kvällen har ägnats åt rättning av Nationella prov och Bingolotto!

En helg går så fort.....

1 Läs mer >>

resize_image_330 (MMS)

SMS-inlägg

1 Läs mer >>

resize_image_330 (MMS)

Rebel och docka i hagen

Rebel och docka i hag...

1 Läs mer >>
Tänk att kroppen ställer in sig på att man snart är ledig. Visst är det konstigt! Jag går hela tiden och tänker på att jag inte kommer att orka mer än den tid som är kvar. Men visst hade man gjort det om man hade varit tvungen. Jag känner mig alldeles urlakad och vill egentligen bara krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet och sova. Jag tror också att jag börjar slappna av, det har varit en hel del att ta tag i detta året som varit. Först körde en snubbe på min bil så vi ägnade några veckor åt att få det klart med försäkringsbolaget och att leta bil. Sen försvann ju Siri och då var vi ute och letade efter henne i fem veckor i iskyla och elände. Som tur var kom hon hem helt oskadd och mår som en prinsessa! Gillar dock inte att hon väckte mig halv fem imorse för att gosa!

Efter det så fick jag reda på att jag var tvungen att hitta ett nytt stall till mina hästar. Det är inte det lättaste att hitta! Jag hade ju höga krav och vet att jag inte vill flytta dem igen utan ville verkligen känna att det skulle bli bra när jag väl flyttade. Som tur var löste ju sig stallproblemet bra och både hästarna och vi trivs som fiskar i vattnet. Det är lika trevligt att komma ut till stallet varje gång och se att mina hästar har det bra. Men vi var och kollade på en del stall och funderade hit och dit. En flyttning med allt vad det innebär tar ju också tid.

Jag har idag fixat hö till Rebel så han inte magrar av igen. Jag var ute en sväng i stallet och fixade bara. De mår bra och är glada. Imorgon skall jag jobba länge och då blir det inget stallbesök utan hem och rätt ner i bingen!

Nämen...

0 Läs mer >>
Idag var jag bara ute en snabb sväng i stallet och fixade det nödvändigaste. Rebel får nu gå och förbeta i hagen. Eller så här är det Docka och Rebels hage delas av en bäck och eftersom Rebel inte är så förtjust i vatten så går han inte över bäcken. Docka verkar inte heller så förtjust i vatten så hon går inte över heller. I den delen de inte har gått i nu sen vi flyttade till nya stallet har gräset vuxit till sig på. Idag har Rebel fått gå på den sidan och Docka har fått gå kvar på den andra sidan som är uppbetad. Det är bra för då kanske hon klarar sig från fångeländet. Vi planerar också att släppa dem på bete i slutet på veckan. Det blir skönt för hästarna - att bara få vara ute och njuta! Jag skall fixa mig hö så att jag kan stödfodra Rebel ordentligt!

Idag har Lottas kusin Johanna och hennes mamma Catarina varit här och vi har planerat klart inför deras student. Eftersom Lotta och Johanna går på samma skola och är väldigt goda vänner väljer vi att ha studentskivan tillsammans. Nu har vi planerat vilken mat vi skall beställa m.m. Det känns väldigt tryggt och skönt. Allt är uppskrivet och planerat och det kommer att bli en festlig dag för våra tjejer!

Studenten stundar

2 Läs mer >>
Idag har vi varit och fyllt på förrådet med hästmat. Eftersom Rebel behöver lägga på sig och att samtidigt betforen tog slut, hade jag bestämt mig för att titta efter någon ny sort av kraftfodret. Vi ger våra hästar Hippo Bas och Rebel får även betfor. Men eftersom en säck av betfor räcker i ca 1 år för mig känns det så där fräscht. Jag hittade ett annat kraftfoder som var för äldre hästar som behövde lägga på sig och ett stort plus var att det innehöll Glukosamin som är bra för lederna på äldre hästar. Nu kanske det inte räcker vintertid då vi brukar ge Rebel Glukosamin men vi testar med det här så får vi se. Fodret heter Spillers och det kanske har funnits länge men jag har inte lagt märke till det innan. Om någon har testat det får ni gärna skriva en rad. Säcken ser ut så här:

Idag är inte vädret det roligaste och ena stunden så skiner solen och andra stunden regnar det. Vi åkte ut till stallet och fixade sysslorna och tog sen in hästarna. Lotta och Alessio övade tygeltag - han kunde stanna men inte svänga :). Men söt är han! Jag borstade och pysslade med Rebel och Docka och longerade Rebel. Han tycker allt att det är roligt och han fick galoppera riktigt mycket. Han är så bra när man gör sådana här saker med honom, han gör det man ber honom om. Planen med Docka var ju att tvätta svansen idag men jag är rätt slö och trött efter gårdagens Mello så jag får göra det imorgon (förhoppningsvis).

Synd att i Saade vann men låten var klart bäst! Idag har vi röstat igen i landstingsvalet och imorgon skall vi träffa Johanna med föräldrar och planera klart inför Lottas student!

shopping

2 Läs mer >>
Idag är det dax! Eurovison song contest! Åh, jag är först att erkänna att jag är en nörd men det är roligt och att göra en "grej" av det är ännu roligare! Jag håller verkligen tummarna för Eric och hoppas verkligen att det går bra. Jag kommer att heja så det hörs ända till Dusseldorf iallafall!

Vi har varit i Herrljunga idag och tittat på hopptävlingar. Linnea en kompis till Lotta var med och hennes häst var verkligen fin. Tyvärr fick hon ett nerslag på sista hindret i fas 2 så ingen placering. Men roligt att vara där och ridsugen blev man.

I stallet var det full fart på oss och de dagliga sysslorna gick som en dans. Det märks att hästarna trivs för de är så ordningssamma i boxarna och det inte många minuter att mocka efter dem. Alessio gick idag över bommar som låg på marken för första gången i sitt liv och det brydde han sig inte det minsta om. Han både skrittade och travade över utan problem. Sen busade han i hagen som en tok med sin kompisar.

Lotta red Rebel i paddocken och det gick jättebra. Rebel trivs så med Lotta! Docka longerade jag en stund och sen fick hon också gå över bommar, hon tyckte väl att det var så där... Men desto mysigare att bli borstad och pysslad med.

Imorgon blir det tvättning av Dockas svans, för så här kan ingen dam se ut :)




 

Laddning pågår!

2 Läs mer >>


Denna veckan har det inte blivit någon ridning direkt. Vi var ute en tur i måndags men sen har tiden helt enkelt inte räckt till. Så är det och nu har jag bestämt mig för att ta tag i ridningen igen. Hästar förlorar ju inte sin kondition på samma sätt som vi människor och forskning har visat att om en häst står på boxvila i fyra veckor så har den inte tappat någon kondition. Väldigt intressant! Man har så lätt att förmänskliga sina hästar... man och man iallafall jag har lätt för det och hästar är faktiskt inte människor.

Imorgon skall vi åka till Herrljunga och titta på ponnyhoppningarna. Det är lokala tävlingar och vi tycker det är så trevligt och mysigt där att vi inte vill missa det.

NU blir det fredagsmys!

Lotta och Rebel på hopptävling i Herrljuna

Olika anledningar...

0 Läs mer >>
Mitt jobb och värmen suger musten ur mig just nu. Orkar inte så mycket efter jobbet är avklarat. Men efter dagens åskväder kanske det lättar lite. I måndags tog jag och Rebel en tur i skogen tillsammans med Lotta och Alessio. Alessio skötte sig otroligt bra och bråkade inte alls. Det som var jobbigast var att spraya flugspray vilket han inte gillar alls.

Idag när jag åkte till stallet började åskvädret att braka loss och jag körde fort ut för att jag ville få in mina hästar. Som tur var hade Jonna varit snäll och tagit in alla hästarna redan så de stod tryggt under tak. Skönt. När jag öppnade boxdörren till Rebel så vände han rumpan till och ville inte alls gå ut i gången. Han undrade väl om jag skulle ta ut honom på en ridtur i ösregnet och åskan. Han har börjat lägga på sig och det är toppen. Han har ju varit tunn det sista och det är vi inte riktigt vana vid. Men de andra i stallet ser också skillnad på honom och det är skönt. Nu får han cirka 8 kg hösilage om dagen.

Nu när regnet har kommit stundar betessläpp och det längtar nog hästarna efter. Att bara få gå och beta hela dagarna!

Inget speciellt...