1 Läs mer >>
Så kom den då! Värmen och solen och bara helt fantastiskt! Har verkligen passat på att fånga dagen, både igår och idag. Varit uppe tidigt och ridit och fixat med hästarna!
 
Jag och Alva är på lära känna stadiet och har nu i två dagar hållt oss i paddocken, med blandat resultat. Det kommer väl att ta ett tag innan jag vet hur jag skall få henne dit jag vill... Hon lägger tungan över bettet direkt när jag tränsar och det är ju mindre roligt... Jag tror jag tränsade om 50 gånger, drog åt nosgrimman ordentligt men det hjälpte ändå inte. Idag fick jag låna ett annat bett av Jonna men det hjälpte inte heller... Jag skall ringa ägaren och kolla upp problemet så får vi se vad jag skall göra.
 
Rebel och Daim har fått flytta till en annan hage som är väldigt nedbetad. Så nu ger vi dem bara lite hö på kvällen, när de kommer in. Förhoppningsvis klarar Rebel detta utan att bli dålig! Han hade också kliat sig så illa vid manken igår att det var skavsår men idag satte jag på honom flugtäcket så kanske inte insekterna retar honom så!
 
Alessio går mest i hagen och skrotar, han älskar verkligen att komma in en stund varje dag och vila sig lite. Jag har täcke på honom dygnet runt och smörjar och sprayar honom varje dag.
 
Inför första ridturen igår:
 
 
Våran sötnos!

Äntligen :)

0 Läs mer >>
Nu har fina Alva flyttat till mig och jag skall äntligen få komma igång med ridningen igen! Ja, hon är en travardam men det passar mig alldeles utmärkt!!! Hon skall vara på prov hos mig till september sen får vi se....
 

Kul!

1 Läs mer >>
Jahaja, ibland springer tiden iväg och annat är viktigt i livet än att sitta och plita ned vad som händer! Det är väl inte så konstigt! Egentligen är det ganska bra, för då har man ju något att skriva om!
 
Juha har haft lite semester och vi firade den med att åka på vår årliga helg till High Chaparall med helahalva släkten! Det var kul som vanligt men jag sov förbannat dåligt och det har nog hängt i en vecka! Usch vad jag har varit trött! Men men resten av veckan gjorde vi bara små korta utflykter, gick på restaurang och annat mysigt. Naturligtvis besökte vi torsdagskväll med andra halvan av helahalva släkten och det var en toppenkväll. Det är väldigt väldigt trevligt när alla träffas och pratar!
 
Alessios inridning är klar och han går nu att rida i alla gångarter. Det är helt otroligt hur lättlärda hästar är, efter bara två, tre gånger förstod han galoppskänkeln! Han har verkligen skött sig utmärkt och är en go liten ponny! Nu letar vi bara någon liten ryttare som kan fortsätta hans utveckling, han älskar ju verkligen att jobba! Jag har satt ut annons på honom och har över 700 visningar på annonsen men ingen som har hört av sig! Så tråkigt! Men jag ger inte upp!
 
Rebel har fått flytta hem till Daim så att de två fångponnierna har sällskap av varandra nu på sommaren. Han är mycket piggare och fräschare. De går i en upptrampad vinterhage med lite gräs i och vi släpper dem på grönbete en timma om dagen. Han får 9kg hö minst varje dag och han behöver verkligen det. Jag tycker att det är svårt att hålla honom i hull men det är ju inte mycket näring i höet nu så.... Och man kan undra om bönderna lyckas få in något hö alls denna säsongen! Men det är riktigt roligt att se honom så pigg och glad!
 
Just nu längtar jag efter att åka till Lotta som vi gör om fjorton dagar! Det ser jag verkligen fram emot och jag längtar också efter att börja rida igen!!! Jag har bestämt mig för att Rebel bara skall gå i hagen och skrota hela juli ut, sen skall jag börja gå promenader med honom och sen börja med korta skrittpass. Men en stor häst och rida ordentligt på vore toppen... Ja, vi får se vad som händer!
 
En bild från Alessios sista inridningsdag!
 

Long time...

1 Läs mer >>
Vissa dagar går i raketfart och man gör tusen saker. Så är det bara! Idag är jag iallafall supertrött och var uppe en stund mellan fem och halv åtta i morse men somnade om och sov till halv tolv. Skönt att man kan göra så!
 
Dagen igår började med att jag fick den stora äran och att hälsa på vår nya lilla bebissläkting på lasarettet. Hon var ju såååååå söt och gullig och bara sov och sov och sov. Jag förstår verkligen att Emmi längtar efter att få hem sin lilla lillasyster.
 
Annars så var det hästar för hela slanten! Det började med att Maria ringde och frågade ifall inte Rebel kunde flytta till Daim så att de har en hagkompis att gå att skrota med. Alltså ingen av dem får ju äta mycket gräs och visst, varför inte. Rebel har stått i det stallet innan och han och Daim känner varandra väl så det var inte så mycket att fundera på. Flytten gick bra och Daim och Rebel bara pussades lite och sen kliade de varandra och nu går de i lugn och ro tillsammans och har det gott tillsammans. De går i en väl nedbetad hage som mest består av jord och vi släpper över dem ca 1h om dagen i gräshage så de får äta en stund. Hittills har vi dem inne på nätterna men längre fram kan de nog gå ute, eftersom det knappt finns något gräs för dem i hagen.
 
Igår kom även Pernilla och red lillskrutten. Hon tog en tur ut i skogen med Alessio tillsammans med Ulla och Isabella. Det gick som tur var bra och Alessio uppskattade turen väl! Skönt att han inte hittade på något bus iallafall.
 
 

Uteritt och flyttlass...

2 Läs mer >>
Nu får han äntligen gå en liten stund och äta gräs!

Äntligen!

2 Läs mer >>
Pernilla var och red Alessio igår och då gick det hur bra som helst. Hon började som vanligt att longera honom lite och sen satt hon upp och både skrittade och travade i paddocken. Efter en stund så satte vi på linan och medans jag longerade så red hon. Det gick väldigt bra och Alessio är som vanligt när man lär honom något nytt väldigt försiktig och nästan lite trög i början, det verkar som om han ska fundera ut vad det är man vill först!
 
Idag kom Pernilla igen och eftersom det regnade så, struntade hon i att longera honom utan hoppade upp direkt. Jeanette med familj var också där och tittade på. Skritten gick bra och även början av traven men sen kom det. Alessio gjorde en riktigt rodeogrej, reste sig, sparkade bakut och stackars Pernilla ramlade av. Som tur var gick det bra och Pernilla var nog mest förbannad för att hon inte var med på det! Naturligtvis satte hon upp direkt igen och fortsatte skritta och trava och det gick det utan problem. Busponny!!!!
 
Idag har också Rebel fått gå i "gräshage" i ca en halv timma. Det tyckte han var mysigt och jag håller verkligen tummarna att han klarar detta!

Där kom det!