2 Läs mer >>
Alessio gör fortsatta framsteg och igår red Pernilla honom i paddocken. Först skrittade hon runt själv och sen longerade jag när hon skulle trava. Det gick som vanligt bra och i slutet när jag longerade dem så var det hon som skötte tempot och styrningen från ryggen. Det är verkligen roligt att se hur bra han sköter sig. Jag har även köpt en ny sadel till Alessio. Det blev en syntetsadel ifrån Hööks och den passade väldigt mycket bättre än Rebels sadel. Det bästa är att att de skickade med kopparjärn så man kan ändra storlek på den.
 
Rebel har gått i grussjukhage i en vecka nu och igår öppnade jag upp den så att den blev mycket större så att han kan röra sig mycket mer. På söndag skall jag släppa honom i gräshage en liten stund förhoppningsvis går det bra!
 
 

Fortsatta framsteg

2 Läs mer >>
Oj, vad han är duktig vår lilla ponny! Han gör snabba framsteg och utvecklas hela tiden. Idag när Pernilla kom så bestämde hon sig för att rida ut och ville inte att jag skulle leda utan bara gå med som sällskap. Det gick hur bra som helst! Hon både skrittade och travade med honom och han skötte sig ypperligt! Jag är verkligen stolt över honom.
 
Till slut blev insekterna för jobbiga så då vände vi hemåt igen och då var det väl en fluga som irriterade honom på halsen så då böjde han sig och kliade sig med bakhoven på halsen när Pernilla satt på! Hahahaha, ja han har ju inga svårigheter med balansen trots en liten ryttare på ryggen.
 
På torsdag forsätter vi med hans inridning!
 

Snabba ryck!

2 Läs mer >>
Vi har haft en skön midsommar som vi firade i Göteborg! Vi bodde på hotell och skämde verkligen bort oss med god mat och dryck och en runda till casinot. Det var verkligen en härlig dag, då vi bara brydde oss om varandra.

Inridningen av Alessio fortsätter och nu skrittar han runt med Pernilla på ryggen som ingenting. Han är verkligen inte framåt utan tycker att han mest skall stå still och jag som tänkte att han skulle rusa runt och bocka och busa som en galning.

Imorgon skall vi ta en sväng ut i skogen med honom då går det nog bättre, fast jag tycker att han är väldigt väldigt duktig iallafall.

Midsommar

1 Läs mer >>

img039 (MMS)

Äntligen får rebel vara ute en stund.

Äntligen får rebel va...

2 Läs mer >>
Idag har Pernilla varit och fixat med Alessio igen och det går framåt! Hon satt på honom direkt idag, utan att hänga och sen gick vi några varv i paddocken och vi övade på att stanna och gå fram. Han gjorde precis som han skulle. Våran lilla bebis börjar bli stor :)

Rebel fick komma ut på två stycken fem minuters promenader idag också och det verkar som han mår okej, imorgon skall jag ringa veterinären igen.

Vi har äntligen bestämt oss för vad vi skall göra på midsommar och det blir en skön och avkopplande dag med hotellövernattning i Göteborg! Det skall bli kanonhärligt att fira in semestern med det :)

Inridning dag 3

1 Läs mer >>
Alessio sköter sig över förväntan och nu har Pernilla ridit honom ett varv på volten i skritt medans jag ledde dem. Alessio reagerade inte alls. Han gick i och för sig väldigt försiktigt men det gick jättebra. Idag när jag kom ut så hade han slaktat sitt ena eksemtäcke, så det var bara att sätta på det andra och ta en lååååång promenad för att leta upp det trasiga. Som tur var hade han inte kliat sig något.



Rebel fick både igår och idag komma ut på två stycker 5 minuters promenader. Jonna var snäll och hjälpte mig att känna efter förhöjd puls i frambenen efter promenaden igår och hon tyckte det kändes bra. Rebel blir väldigt pigg så jag kommer att hålla mig i paddocken ett tag till! Han blir verkligen hingstig! Men det han tycker är härligast när han kommer ut är att få rulla sig.



Imorgon fortsätte Pernilla med Alessios inridning och jag har bara två dagar kvar att jobba :)

Inridning och promena...

1 Läs mer >>
Nu är skolavslutningen avklarade och det återstår bara 3 arbetsdagar! Det skall bli riktigt skönt att vara ledig ett tag! Här hemma funderar vi på vad vi skall hitta på till midsommar. Med en sjuk häst kan man ju inte åka så långt men vi får väl se vad som händer.

Igår ringde jag veterinären och nu får jag gå ut på korta promenader med Rebel. Det är 5 - 10 min. pass som gäller och 3 -4 gånger om dagen. Idag tog vi en premiärtur och han tyckte det var jätteskönt och gnäggade och rullade sig i paddocken. Jag vågade inte gå ut i skogen med honom för han blev jättestor och stark så det känns bättre att traska runt i paddocken istället.



På eftermiddagen kom Pernilla och hon startade med Alessios inridning idag. Hon longerade honom med sadel och la tid på att lära känna honom. Sen hängde hon på honom och jag fick leda runt honom, efter det satt hon på honom när han stod still. Kan ni tänka er att Alessio skötte sig exemplariskt! Det var riktigt roligt att se honom sköta sig så bra. Imorgon fortsätter vi och om en månad räknar vi med att han går att rida i alla gångarter.

Skall försöka ta några bilder imorgon!

Lördag!

1 Läs mer >>

img020 (MMS)

Bästa kompisarna

Bästa kompisarna

3 Läs mer >>

img015 (MMS)

En veckas boxvila till. Fast utan medicin

En veckas boxvila til...

2 Läs mer >>

img011 (MMS)

Idag har jag varit och provridit en häst jag kanske, eventuellt skall låna ett tag över sommaren. Hästen var jättelugn och snäll och det gillar jag ju! Hon är ett varmblod och riktigt trevlig. Jag skall fundera på det några dagar så får vi se. Rätt söt var hon iallafall!

Provridning

0 Läs mer >>

img005 (MMS)

En bild till på dagens snygging!

Finaste ponnyn!

1 Läs mer >>

img007 (MMS)

Han mår ännu bättre nu och rör sig precis som vanligt. Han får fortfarande medicin och har boxvila. Han accepterar det som ingenting. Imorgon skall jag ringa veterinären, så får vi se hur behandlingen skall fortsätta

Sjuklingen

0 Läs mer >>

img003 (MMS)

Nu skall vi strax ta oss ut en sväng på stan :) ha en skön kväll!

på väg till restauran...

2 Läs mer >>
Rebel har blivit bättre och svullnaden i höger framben har gått ner. Han är piggare och mer "med". Han står fortfarande på boxvila och finner sig i det. Men det visste jag, han älskar ju sin box över allt annat.

Vi kan ha boxdörren helt öppen och han går inte ut, trots att han har stått inne hela tiden sen i fredags. Det är väldigt skönt att han accepterar det så bra. Jag fortsätter att ge honom smärtstillande, antiinflammatoriskt och magmedicin. Jag pratade med veterinären idag och han tyckte det lät som det var på tillbakagång och jag skall ringa igen på måndag!

Nu håller vi tummarna! :)

Lägesrapport

3 Läs mer >>
Ibland har man helt enkelt inte lust att blogga... man tycker att allt bara rullar på. Hästarna släpps på bete, man rider, pysslar och allt går sin gilla gång. Men ack vad man bedrar sig! Pang - så slår verkligheten en i ansiktet och ställer alla tankar, funderingar och planeringar på huvudet.

När jag kom till stallet i fredags och skulle hämta Rebel och Alessio i hagen så vägrade Rebel att röra sig! Han gick nåt stapplande steg men sen var det bom stopp!

Jonna kom förbi och såg att allt inte stämde och jaaa, vad mer var det fundera över... fånghelvetet hade slagit till! Omedelbart telefonsamtal till veterinären och försöka få in honom. Jag tog Alessio och gick in med honom och Jonna väntade kvar med Rebel och rätt som det var så började han gå. Vi ställde honom i boxen som jag fyllde med spån efter veterinärens råd.

Rebel fick en spruta när veterinären kom och han står nu på medicin och strikt boxvila. Imorgon skall jag kontakta veterinären igen så får vi se....

Rebel är förhållande vis pigg och glad. Han är nöjd med att stå inne, han älskar ju sin box, äter, myser och gosar.  Inga problem!

Naturligtvis funderar jag massor på vad som kan ha utlöst fånget... han gick i samma hage som förra året vid denna tiden. Han får samma mat, rids och ja, jag har inte ändrat på något. Nu är det så att Rebel har en hel del skimmelknölar och vi vet ju faktiskt inte hur han ser ut inuti. Enligt veterinärens kan fång utlösas av många olika faktorer och han funderade på om det kunde vara en utlösande faktor.

Jag lovar att jag återkommer med mer info och naturligtvis hoppas jag att allt blir bra!

Djävulens påfund!!!