1 Läs mer >>
Inspirerad av att jag kan, så blev det ytterligare ett dressyrpass idag.
 
Det gick riktigt bra och jag fick till en hel del galopp idag. Jag har varit lite feg med galoppen på Disa men jag är ju en mes... Disa har, trots att hon är varmblod, överhuvudtaget inga svårigheter med galoppen. Hon fattar båda utan problem och byter enkelt. Så det är ju bara att köra på och att det kommer en glädjekick emellanåt det får jag väl stå ut med.
 
Men iallafall, idag höll jag mig en del på en stor volt och nu går det verkligen framåt. Disa och jag klickar! Hon lyssnar på mig och jag börjar lära mig hur jag ska få henne att lyssna. Något jag kommit på är att hon är väldigt känslig för skänkeln, inte bara som framåtdrivande utan även som sidförande. En häftig känsla när man kommer på det.
 
Jag är riktigt nöjd! Men jag ska passa mig så jag inte bara blir sittande och nöter i paddocken, det är viktigt att komma ut i skogen också!

Igen!

1 Läs mer >>
Idag var det dags för ett dressyrpass i paddocken!
 
Sussas kommentar när hon såg mig rida förra veckan var: - Det blir nog bra Katta, bara du börjar rida och inte åka häst.....
 
Så idag tänkte jag att det är väl dags då, jag vet ju att jag kan mycket bättre!
 
Det blev mycket volter och bara rida... alltså svårt att förklara men det gick bra och både jag och Disa var nöjda efteråt. Det blir ju mycket roligare att rida och Disa uppskattar ju det också! Såååå nu kööööööööööör vi!

Skärpning!

1 Läs mer >>
Störst och minst myser i vårsolen!

Mys

2 Läs mer >>


Så här fin fixade Linda till damen idag!

Friserad

2 Läs mer >>
Idag red jag och Ulla ut en härlig entimmestur i skogen. Det var riktigt roligt, vi travade och galopperade där det gick. Tjälen går ur marken nu, så det är lite förrädiskt på vissa ställen i skogen. Man får vara uppmärksam, för helt plötsligt blir det stora hål i vägen.
 
Men allt gick bra och vi red en av mina favoritvägar. Disa tyckte också det var härligt att komma ut i skogen!
 
Hmmm, har jag glömt att skriva hur skönt det är med vår och att det är ljust till klockan nio på kvällen! ;)
 
Till helgen är det Scandinavium och naturligtvis har jag glömt att köpa biljetter... så blir det när inte Sussa håller ordning på mig ;) Men vi får väl se.. jag kanske får med mig Juha ner till Göteborg och gå på mässan iallafall!

Galopp

2 Läs mer >>
Idag följde Sussa med mig till stallet! Det var jätteroligt. Vi har alltid så mycket att prata om och det var roligt att verkligen kunna visa Disa för Sussa.
 
Sist Sussa var med så gick det inte så bra... paddocken var isig och Disa hade lite ont pga täcket skavde på hennes manke. Men idag kunde vi rida.
 
Jag började rida och Sussa tyckte att jag var lite slö i min ridning ;) hehe! Men jag kanske skärper till mig lite nu och börjar kräva lite mer. Men Disa var duktig och en sak till, vädret var fantastiskt!
 
Sussa hoppade upp och red Disa en stund också, det gick kanonbra och naturligvis passade jag på att fota lite.
 
En härlig dag i stallet!
 
 

Finbesök!

3 Läs mer >>
Idag har jag och Disa testat på något nytt och roligt! Trots att jag är rätt konservativ i mitt hästutövande och kör på det "gamla vanliga", har jag idag testat på frihetsdressyr.
 
Alexandra från Nårunga häst & vagn kom till oss och hade lektion med oss. Disa var inte så samarbetsvillig i början men till slut hittade vi varandra. Jag kan också erkänna att jag hade fullt upp med att tänka på mina rörelser och då tappade jag fokus på Disa...
 
Vi började med att flytta bakdelen och sen få hästen att följa oss och sen göra halt och efter det få hästen att sänka huvudet och nosa på min hand. Jag hade svårt att få Disa att riktigt följa mig men hon flyttade sig fint och gjorde det hon skulle.
 
Efter det placerade Alexandra ut två träbockar som vi skulle få hästen att gå igenom som en åtta... jag skulle vända mig rätt och peka rätt, ja ja, det gick ju så där, men Disa skötte sig utmärkt.
 
Sen var det den övningen som var roligast, först skulle jag skicka ut Disa på en liten volt, sen öka den till en större och sen vända upp henne. När vi hade övat en stund, fick Disa gå i en liten liten volt runt mig och det gick supersuper bra! Då äntligen vände hon huvudet mot mig och tittade på mig, här vi gjorde övningen. Då fick vi verkligen kontakt. Det var en härlig känsla.
 

Disa kollar in gruppen före oss!
 
 
Jag, Disa, Ulla och Pom Pom i full koncentration.
 

Frihetsdressyr!

1 Läs mer >>
Äntligen har våren anlänt! Fast kanske inte just idag, för just nu stormar det ute och ösregnar. Men jag hoppas att det går över snart.
 
Igår red jag och Disa ut i skogen för första gången på länge. Äntligen är det isfritt i skogen och det var härligt. Vi skrittade och travade och vi var så nöjda. Underbart skönt att rensa hjärnan med lite skogsluft.
 
Idag blev det bara pyssel eftersom vädret inte var på min sida, men Disa var nöjd iallafall. Det är en härlig känsla att åka ut till stallet och det är ljust och man slipper frysa!
 
Imorgon händer något spännande men det ska jag berätta om då! En liten cliffhanger ;)

Våren har kommit!

1 Läs mer >>
Jag köpte mig nya glasögon för så där en två månader sedan, Men tiden gick och jag hörde inget från glasögonaffären, jag åkte dit och pratade med dem... hade de slarvat bort min beställning?? Jo, det verkade så... Men jag hade kvittot och visade att jag hade betalat! De lovade att höra av sig och ringde strax efter påsk, mina glasögon verkade ha försvunnit med posten nånstans. Ja ja, bara att vänta igen MEN de lovade mig att jag skulle få tillbaka hälften av pengarna! Idag hämtade jag dem och jag är mer än nöjd. De är fina och passar kanon!
 
Igår budade jag hem en kamera på Borås Loppis på FB för 270kr, den skulle funka och vara okej. Ja ja, idag hämtade vi den och den är KANON!!! Jag är hur nöjd som helst, jag har aldrig haft en sån fin kamera kan jag lova. Den har väl några år på nacken men verkar välvårdad och tar bra kort! En riktigt fin dag :)
 

Så kul!

1 Läs mer >>
Idag hade jag besök i stallet. Först kom Anneli och Alexandra och hälsade på. Alexandra behövde testa på och rida lite och det gick riktigt bra. Hon red Disa riktigt bra, tyvärr lyckades jag inte ta nåt rättvist kort men bjuder på ett ändå!



eller två...

Sen kom ett par och kollade på sulkyn. Får se om den blir såld! Efter det åkte vi till Emmis kalas och sen hämtade jag mina nya glasögon och en kamera jag köpt på Borås Loppis! Nu blir det soffhäng!

Besök

2 Läs mer >>
Tack för grattiskommentarerna! Jo, beslutet känns rätt att behålla damen, hon är ju så mysig.
 
Igår var Linda och fixade med Disa och idag åkte jag ut en sväng. Borstade och pysslade men red inte av olika anledningar. Men det gör inget om hon vilar ibland. Idag satte jag på täcke igen eftersom det tydligen skall regna imorgon! Det känns som om det är hur länge sen som helst det regnade...
 
Jag har också bestämt mig för att sälja sulkyn, så om någon är intresserad eller vet någon som är så hör av er!
 
Så här ser den ut! 800kr, prutat och klart ;)
 

Tack!

2 Läs mer >>
Idag kom Kristin och söta Saga och hälsade på i stallet! Alltid trevligt att tjöta lite ;).
Idag longerade jag Disa och det gick helt okej. Hon var lite ovillig att ta vänster galoppen men till slut gick det.
Dagens värsta var att försöka få Disa dammfria, för hennes största hobby just nu är att rulla sig! Det är väl extra skönt när hon går utan täcke... En dammig bakdel och en mindre dammig hals.
Men jag borstade bort all lera och antar väl att hon ser likadan ut imorgon!

Dammigt

1 Läs mer >>
Idag red jag i paddocken och det gick hur bra som helst! Vi har verkligen lärt känna varandra jag och Disa! Alla våra turer när vi ridit ut har gjort att jag känner mig riktigt trygg på henne och nu vågar jag kräva lite mer! Är riktigt stolt över både mig och Disa. Förresten är det nästan helt isfritt i paddocken nu! Som jag har längtat!!!
Dagens bilder.








Bäst!

2 Läs mer >>
Jag har faktiskt en hel del läsare här på min blogg, så jag inser att jag nog får bli bättre på att uppdatera! Jättekul att se besöksstatistiken öka och öka! Tack tack!
 
Igår bestämde jag mig! Disa får stanna hos mig och bli min! Åhhhhh, det känns så bra och hon är så fin och snäll! Det är roligt att rida henne och pyssla med henne.
 
Igår tog vi en "premiärtur" i paddocken, det var verkligen länge sedan jag red där. Ena långsidan av paddocken är inte riktigt isfri än men det gick fint att var på en av volterna och ett ypperligt tillfälle att träna på att rida rätt upp. Det är ju bra om man rider rakt och inte vinglar.... Annars red jag mycket volter, sidvärtes och halter. Hon var riktigt fin!
 
På kvällen hamnade vi på Grand 40+ och vi fick visa leg för att komma in... hahahaha! Men roligt hade vi och dansade halva natten!
 
Idag är jag rätt trött men åkte ut till stallet på förmiddagen och jag red med Ulla ut på en bra runda med mycket trav och en del galopp. Idag var Disa riktigt pigg och det gick fort, fort! Men det var bara roligt! En härlig tur som gjorde att jag piggnade till!
 
Sen var det dags att handla och efter det gjorde vi tacos och nu latar vi oss i soffan! Kanske blir en tur till stan ikväll... vi får se.
 
Förresten har Disa börjat fälla! Hon går utan täcke och myser i hagen. Kanske är det våren som är här? ;)
 
 

Rolig!

0 Läs mer >>
Hemma efter en skön tur ute på mjuka grusvägar! Vi skrittade, travade och galopperade! Riktigt bra och Disa var nöjd! Innan turen stod hon och sov i gången medans jag pysslade.



Efter ridturen var hon lite svettig men torkade fort. Rullade sig direkt och njöt sen av eftermiddagsmaten.







mmmmm

0 Läs mer >>
Ja, så har mitt liv sett ut den senaste veckan!
 
Jag har haft en rejäl släng av feber, nu har jag bara den inte så trevliga hostan kvar och näsan rinner.

Typiskt dålig inledning av påsklovet, men ibland är det bara att gilla läget. Kom igång på påskdagen och vågade mig ut lite. Åkte en sväng till stallet och kollade till Disa och tog det lugnt. På annandagen longerade jag henne i paddocken! Tjoho, isen har släppt såpass att det gick att vara på en volt.
 
I måndags satte vi oss i bilen och åkte till Lotta, åh vad det var härligt att träffa henne igen! Vi bodde hos henne, hon har en jättefin etta med en inglasad balkong. Vi var ute på stan och kollade runt, fikade vid sjön, var på Dom och åt på restaurang. Annars umgicks vi mest hemma hos henne. Vi hade med oss smörgåstårta och överraskade henne med och det var gott!
 
Idag skall jag ut till stallet och mysa med Disa, det kommer en och tittar på sulkyn, förhoppningsvis får jag sålt den! Annars skall vi väl bara koppla av efter att ha kört bil i 120mil!
 
 

Sjuk, Hamburg och fri...