2 Läs mer >>
Då så... kylan är här och då är det dags att plocka fram vinterkläderna! Eftersom jag inte är så duktig av mig hade jag hängt undan vinterjackan men inte tvättat den, så idag fick vinterkängorna göra sin säsongspremiär! Jackan är i tvättmaskinen och får vänta tills imorgon.
 
 
Idag tog jag ut Disa och sprang lite med henne på grusvägen. Hon tyckte det var trevligt att se något annat än stallet och hagen. Hon visade ingen hälta i skritten eller i traven men jag har fått rådet att avvakta med ridningen eftersom hon fortfarande är svullen vid senan. Men allt går åt rätt håll! Här får ni ni en bild på en lycklig Disa!
 
 

Känns bra!

1 Läs mer >>
Disa börjar bli bättre och bättre.
 
Igår var svullnaden nästan borta och jag blev jätteglad :).
 
Jag har fått låna ett par Back on Track av Sanna, så nu ska Disa få ha det i några veckor. De första dagarna får de användas max 4h timmar men sen är det bara att köra på!
 
 
 
Disa trivs inte alls med att vila! Hon är väldigt grinig ;) Idag skall jag ut och leda henne och kolla om hon eventuellt är ohalt i traven. Kanske kan börja rida henne nästa vecka! Åh, vad glad jag skulle bli då!
 
Surpuppa!!!

Bättre och bättre

1 Läs mer >>
Jaha, nu har jag inte skrivit på ett tag igen men det händer inte så mycket med hästeriet.
 
Disa är fortfarande skadad och får vila tills svullnaden på senan har lagt sig. Vad gör man? Nä, det är bara att vänta. Inte så roligt att skriva om att jag mockar, packar höpåsar, byter till rent vatten och borstar och lindar hästben till natten.
 
Så ser iallafall hästlivet ut just nu! Men det går framåt och hon är inte alls lika halt längre och svullnaden går ner lite för varje dag!
 
Det är bara att hålla tummarna för hon snart är bra!

Inte mycket att berät...

1 Läs mer >>
Idag var hovis på besök och det var välbehövligt. Min hovis är väl som de flesta andra, sällan i tid. Men jag har bestämt mig för att inte irritera mig på det utan passa på att utnyttja tiden, till att tex. pusta!
 
Eftersom jag har ridit en del i regn den sista tiden så var det välbehövligt med att olja in tränset.
 
Hovis kapade rätt mycket på Disas framtå så hon skall avlasta sitt skadade ben och sen skall jag kyla mer än med bara kylgel. Rådet jag fick var att köpa frysta ärtor och använda som kylmedel. Det absolut bästa är ju att köpa kyldamasker men de är verkligen skiiitdyra! Jag skall även skritta henne 20 - 30 minuter om dagen.
 
Ikväll åkte jag ut till stallet och lindade in hennes ben med en fryst ärtpåse. Ulla är snäll och kollar till det när hon fodrar kväll och tar även av det imorgon. Jag hoppas verkligen att det hjälper!
 
Framben inlindat i ärtpåse!

Hovis och ben!