1 Läs mer >>
En tidig morgon och jag är trött... men antar att jag inte är ensam om att vara det. Men det är väl bara att gilla läget och ta tag i dagen.

Just nu längtar jag mest till nästa fredag för då åker vi till Tyskland och skall äntligen få träffa Lotta igen. Ibland blir jag helt galen av längtan och vill träffa henne NU!

Annars så går dagarna sin gilla gång, jobb, hästarna och lite fix hemma. Sådana där vanliga dagar där man känner att inget speciellt händer. Men visst är de dagarna också värdefulla och det är skönt att allt är som vanligt. Det känns bra att det börjar närma sig våren och att ljuset har återvänt. Nu är det ljust till 18 - tiden och som hästmänniska är det mycket värt. Man hinner med hästarna på ett annat sätt och att motionera dem känns inte alls motigt utan bara roligt. Nu är också grusvägarna så där härligt mjuka och man bara längtar att ge sig ut och trava.

Det ska jag göra idag!

God morgon!

2 Läs mer >>
Ett härligt väder!!!

Idag tog jag och Rebel en skrittur i skogen men fick rätt snart vända för i en av uppförsbackarna var det blankis. Rebel var inte ledsen för det, men han fick gå en extra sväng längs vägen istället.

Docka och jag tog en promenad - känns som de behöver ut och röra sig på lite plant underlag. Det är ju ganska upptrampat i hagen. Alessio var mycket bättre idag och var varken svullen eller varm längre! Härligt!

Jag städade i mina skåp i sadelkammaren och fick slängt massa skräp och sorterade i ordning en del. Jag plockade även i ordning på alla mina täcken - blir en del när man har tre hästar! En trevligt dag i stallet!

fin dag!

1 Läs mer >>
Nu mår jag bra igen och känner att orken har återvänt. Det kan också bero på det vackra vädret vi har fått. Man får verkligen vårkänning. Men det känns väl lite tidigt med vår i februari? Ja, inte mig emot - vi hade trots allt en regning och mörk höst/vinter så det här soliga vädret är mer än välkommet!

I fredags var jag och Sussa på Scandinavium och gick några timmar på mässan och sen kollade vi på hoppningarna på kvällen. Vi hade kanontrevligt och jag tycker att mässan var bra i år. Visserligen mycket märkessaker och dyrt men man kunde även hitta några fynd. Jag shoppade B-vitaminer, benskydd till Alessio och en ryktväska. Jag vann också en T-shirt eftersom jag var med i en tävling på ett av försäkringsbolagen. Fast något roligt som hände var att Sussa lyckades fånga buketten som Christian Ahlmann vann i första klassen vi såg! Det var en riktigt fin bukett som doftade ljuvligt!

På lördagen väcktes jag av att Ulla ringde och sa att Alessio var ovillig att gå och rörde sig dåligt på fram. Hjälpes!!!! Fång, tänkte jag direkt! Men då borde jag väl ha märkt något??? I alla fall så åkte vi ut till stallet och där stog den lilla plutten i sjukhagen och rörde sig väldigt ovilligt. Jag tog av honom täcket och ledde honom fram och tillbaka och såg att det var höger fram som han var halt på. Jag tog in honom i stallet och min tanke var kanske en hovböld. Men jag slog på undersidan av hoven och Alessio reagerade inte mer än att han bet sig själv i knäet - knäppis! Jag tryckte honom på bogen och AJ AJ AJ!!! Där har han fått en rejäl spark - och var lite svullen! Stackarn. Han har gått med Rebel och Docka de sista dagarna och har väl retat gamlingarna så de har tröttnat på honom!

Igår kväll var vi ute och tittade till honom och jag gick några varv med honom i paddocken. Han blir snabbt mycket rörligare när han skrittat ett tag. Förhoppningsvis så går det snabbt över. Idag skall jag ta mig en ridtur i det vackra vädret och gosa med mina hästar!

Ett långt inlägg utan bilder men det kanske blir några fina bilder idag :)

Ja, jag lever...

1 Läs mer >>
Har känt mig dålig ett tag nu, la mig platt fall i helgen och det här inte hänt någonting i mitt liv. Jo, jag har sovit och sovit och sovit.

Så nu vet ni varför det har varit dött här! Jag skall börja jobba i morgon igen och har klivit upp och gjort lite sysslor här hemma för att se vad jag orkar. Bäddat sängen, plockat ur och i diskmaskinen osv. Nu är jag trött på att vara hängig! Febern har iallafall försvunnit och det är skönt! Jag skall också till scandinavium på fredag och glo på mässan och kolla på hästhoppningarna. Då måste jag vara frisk!!!

Sjuk....

2 Läs mer >>
Igår lyckades jag med något jag inte gjort på flera, flera år. Jag ramlade av! Eller ja, Rebel halkade (tror jag) och gled omkull och då hade jag ju inte så mycket val annat än att se till att inte mitt ben hamnade under honom. Men ingen skada skedd. Vi reste oss upp och Rebel knatade iväg mot stallet så jag fick vackert promenera tillbaka. Fast vi var inte många meter från stallet så det gick bra.

Idag tar jag det lugnt. Jag känner mig inte riktigt hundra pga feber och ont i lederna. Jag har varit och fixat i stallet men orkade inte rida eller motionera hästarna. Om jag tar det lugnt idag så orkar jag säkert mer imorgon.

Jag tog även tipset jag fick av en bloggläsare (vet inte vem??) och har nu köpt foderjäst till Rebel. Det skall tydligen fungera. Jag borde ju ha börjat ge honom B-vitamin men tycker inte han kommit igång så mycket med fällningen än, men å andra sidan är han ju klippt så då märker man det inte lika  tydligt.

Sen är det nåt spännande på G med Alessio men jag berättar inget än - ska diskutera med Lotta först!

Nu skall jag sova några timmar så jag blir frisk!

Ofrivillig avsittning...

2 Läs mer >>
Tänk att man lyckas pricka in lite ledighet när vädret visar sig från sin bästa sida! Det är helt otroligt.

Idag tog jag och Ulla en runda i skogen och det var helt underbart. Jag tog ett lite skarpare bett på Rebel för jag tänkte att han kanske blir jättepigg och busig. Men han skötte sig exemplariskt och verkade hur nöjd som helst.

Ulla och Jonna hade sett Rebel äta bajs igår - usch! Jag har läst lite om det och antingen gör de det för att återställa tarmfloran eller så är det proteinbrist eller brist på stråfoder. Han har inga som helst problem med magen och han får lika mycket mat som han alltid har fått och är jättefin i hullet. Jag tänker att det kanske är proteinbrist men inte av det hösilaget vi har nu - det är ju kanon, men han kanske lider av förra årets brist på mat? Men jag såg honom äta bajs idag också så jag ger honom lite lusern så får vi se om det blir bättre. Inte gott att äta bajs :(.

Idag bestämde jag mig för att longera Alessio med sadeln. Han har ju haft sadel på sig flera gånger och vi har varit ute och promenerat när han har haft den på sig och då har det gått bra. Men idag både travade han och galopperade han och det gick hur bra som helst! Han brydde sig inte alls. Jag blev verkligen imponerad!

Lite gamla bilder som passar ihop med dagens rader :)

Sportlov :)

1 Läs mer >>
Idag har vi haft ett underbart soligt väder. Tog en härlig ridtur i skogen med Rebel och han var pigg och framåt. Hur härligt som helst.

Vi hade också årsmöte i Nedergårdens stallklubb och vi bestämde en hel del aktiviteter som vi skall ha till våren. Mest ser jag framemot löshoppningen. Det skall bli roligt att se Alessio hoppa och hur han reagerar.

En härlig dag som ger mersmak på hästeriet ;).

Lite vårkänsla

2 Läs mer >>
Nu ser jag framemot nio dagars ledighet! Det skall verkligen bli skönt. Jag skall bara ägna tiden åt mina hästar! Pyssla, mysa och motionera dem.

Idag har jag varit i stallet och longerat både Rebel och Alessio. Det var två pigga killar det - man kunde tro att Rebel också var ungponny för han brallade och blåste upp sig och höll på! Att Alessio gör det är ju inte så konstigt men det var längesen Rebel höll på så där. Men jag antar att det är rätt bra krut i hösilaget.

Jag och Lotta pratade lite om Alessio idag och vi beslöt oss för att hitta någon som kan hjälpa oss att rida in honom. Om ni som läser det här vet någon pålitlig person som har tiden och möjligheten att hjälpa till med inridning av en liten welshpartbreadponny så skriv gärna några rader.

Dagens bilder:





Ledighet :)

1 Läs mer >>
Jag börjar mer och mer fundera över Alessios framtid. Skall vi ha honom kvar eller hur skall vi göra? Det som jag kan göra är ju att ge honom en framtid som körhäst, men passar hans nervösa Welshponnyhjärna det? Vill han inte istället bli en tuff tävlingsponny i hoppning? Skall han ridas in och säljas eller vad skall vi göra. Skall vi börja med att låna ut honom på foder för att sen säljas. Det tål att funderas på! Sen framförallt, vill någon ha en allergisk ponny - eller kommer han att växa ifrån det...

Ja, frågorna är många och nu är det dags att ta tag i det och bestämma hur vi skall göra! Igår fick Charlotta ett kontrakt på en lägenhet i Hamburg och hon kommer nog inte att flytta hem på det närmaste. Men tillsammans får vi diskutera hur vi skall ha det med en lilla fina ponnyn i framtid.....

Alessio

3 Läs mer >>
Idag har jag gjort något jag inte fick! Jag har klippt Rebels pannlugg, vi har sparat den i flera år men idag var det dags!

Han har varit så irriterad i ögonen det sista och det har bara runnit ur dem och därför bestämde jag mig för att göra det. Jag älskar tvärklippta ponnyluggar - så därför blev det en sån lugg. Han blev jättefin!

Före


Efter



Mycket finare tycker jag!


Något jag inte fick!

2 Läs mer >>

Alessio och Oboy!

Alessio och Oboy i ha...

1 Läs mer >>
Ja, så kallt var det idag när vi vaknade. Brrrrr, katterna sticker bara ut näsan och konstaterar att de inte skall gå ut. Men lite rastlösa är de allt!

Idag fixade vi de vanliga sysslorna i stallet och sen kollade vi till pållarna i hagen och tog lite kort och en liten film!

Törstig Alessio




Bästa kompisarna Alessio och Oboy


Alessio


Rebel, Docka och Juha (ett romantiskt skimmer... kall kamera!)

Gott med mat, då håller man värmen tycker Rebel


Docka i hagen

20 minus!

1 Läs mer >>
Nu är det dags att boka boende och flyg till Tyskland - som just nu är ett av de bästa länderna som finns. Det beror ju på att vår älskade dotter bor där! Vi skall åka dit 9 - 11 mars. Åhhhhh vad jag längtar!

Just nu är det galet kallt ute. Runt 15 minus och jag fryser som en tok! Det blir ingen ridning och inget gjort med pållarna men efter helgen skall det bli varmare och det längtar jag efter!

Tyskland

2 Läs mer >>
Igår hade jag besök av min kompis Sussa och äntligen fick vi tummen ur och bokade biljetter till Gbg horse show. Vi skall se fredagens kvällshoppningar och gå på mässan på eftermiddagen. Vi satt länge och babblade och det är så roligt när vi ses. Jag och Sussa har hängt ihop i många år nu och har haft våra hästar i samma stall i många år. Vi har haft väldigt mycket roligt ihop och vi vet vad vi har varandra. Det är en styrka att veta att man har varandra i alla lägen - för så är det faktiskt! Vi ställer upp på varandra. Naturligtvis saknar jag att inte stå i samma stall som Sussa och det skulle vara toppen att ha varandra igen. Men men livet är som det är och vi har varandra ändå!

Nästa vecka kommer Juha att börja pendla igen och det ska bli skönt att ha honom hemma på veckorna igen! Det blir verkligen tyst och tomt här hemma OCH tråkigt!!!

Det har varit kallt de sista dagarna och det har väl inte direkt inbjudit till att rida eller göra något med hästarna. Det har blåst en kall nordanvind som har gjort att det känts galet kallt. Idag när jag kom ut till stallet var det inte så isande kallt och det var runt 6 minusgrader. Så jag har tagit en promenad med både Docka och Alessio i paddocken. Mest för att kolla om de halkade - innan snön kom så frös det och det bildades en del is i paddocken. Men idag när jag testade så var det inte direkt halt. Så efter promenaderna med de små, tog jag mig en kort skrittur med Rebel i paddocken. Det gick utan problem och det känns toppen att kunna rida där på veckorna.

En vinterbild på Docka från förra vintern!




Inte så dumt!