2 Läs mer >>
Ibland känner man inte för att rida det minsta! Men man gör det ändå, det är ju faktiskt det bästa man vet! Självklart sadlar man sin pålle och skrittar några varv i paddocken. Man känner hur fin hon är, positiv till att jobba och ridningen går så där jäkla bra!
Kanonroligt att rida idag, jag har världens finaste häst och hon var mjuk och allt bara klickade!
Underbara häst!!!
 
 
Vad har hänt senaste veckan då? Ridit i paddocken, ridit ut med Ulla och PomPom, galopperat fort, fort och haft det toppen. Varit i Göteborg och haft en trevlig helg med bästa Juha, Sonja, Jesper och Cissi. Nu har en ny vecka börjat och allt känns bara så där himla bra som det kan göra, när allt är bra!

Bästa häst!

2 Läs mer >>
Idag fick Disa vila och bara gå i hagen och skrota, det var hon nog nöjd med. Dålig bild... försökte zooma men det gick väl sådär...
 
  Jag tog i stället tag i städning av skåpet och bytte till rena vojlockar på sadlarna. Jag är nöjd med resultatet!
 

Städat och pysslat!

2 Läs mer >>
Idag var det extra trevligt att åka till stallet eftersom Sussa åkte med. Det var länge sedan vi sågs och naturligtvis hade vi massor att prata om.
 
Sussa promenerade med när jag red och vi skrittade en härlig runda. Disa var nöjd med det och lyssnade på vårt tjatter ;). Sussa tog ett kort på oss, ja ja, hahaha! Men men ni får väl ta del av det!
 
 
 
 

Trevligt!

2 Läs mer >>
Emma och Helen är duktiga på att höra av sig om alla framsteg Alessio gör. Idag skickade de en liten film.Klicka här!

Alessio hoppar!

2 Läs mer >>
Disa hon är alltid sur när man ska lägga på sadeln, spänna sadelgjorden och fixa med täcket. Hon brukar alltd bara hota. Men idag hände det... hon bet mig i armen. Ajjj, vad ont det gjorde!!! Ett sånt där bett när hon fick tag i yttersta skinnet. Jag blev riktigt arg på henne och jag lovar er att hon inte gör om det, den närmaste tiden iallafall.
Vi red en stund och det gick väl så där, samtidigt rider inte jag fullt ut för jag har jäkligt ont i mitt knä. Jag vet inte vad jag har gjort och det är mycket bättre. Men jag måste ha stödbandage på hela tiden. Egentligen skulle jag ha tränat för Elin imorgon men jag avbokade det pga mitt knä men jag hoppas det är helt borta snart.
Idag har några sommarblommor fått flytta in, det är bara att inse... hösten är här!
 
 

Ajjj!

3 Läs mer >>
Idag skall ni få följa med mig till stallet och se hur det går till. Vi hästmänniskor brukar följa rutiner väldigt väl och gör ungefär samma sak varje dag. Det som påverkar vad vi gör är hur hästen mår och vilken årstid det är. Men rutiner är A och O för hästfolk!
 
Okej, då åker vi mot stallet!
 
 
Det första som händer när man kommer till stallet är att man kollar så det inte är något meddelande på whiteboarden, sen är det dags att sätta fart med mockningen!
 
 
Idag var det dags att fylla på strö och jag använder halmpellets, som jag verkligen rekommenderar till alla!
 
 
Nybäddat, färskt vatten i hinken och hö att äta när damen kommer in!
 
 
Jag ger Disa Hippo pellets och lusern och det är viktigt att man blötlägger lusernen så inte hästen får foderstrupsförstoppning.
 
 
Äntligen dags att hämta damen i hagen!
 
 
 
Sen är det dags att borsta och pyssla!
 
 
Idag bestämde jag mig för att rida i paddocken, det gick inget vidare så....
 
 
så vi tog en liten skrittur ut i skogen!
 
 

Efter ridturen vill Disa alltid ha godis och känna sig ompysslad sen är det dags för några timmar i hagen igen. När mörkret kommer får hon gå in och äta och sova!
 
 
Nu har ni fått följa med mig till stallet! Visst var det trevligt ;)
 
 

Stallbesök!

0 Läs mer >>
Fick Elloskatalogen, oj vad sugen jag blev på att shoppa lite... Inga hästsaker då, tänka sig! Ibland händer det!



Kläder!

2 Läs mer >>
Visst är det mysigt att stalla in hästarna igen :) Det är riktigt mysigt att pyssla med mockning och hö, när man varit utan det i flera månader. Det är bara så att varje årstid har sin tjusning!
Efter en riktigt tuff dag på jobbet skyndade jag mig till stallet! Egentligen ville jag rida ut i skogen och bara vara men eftersom vi skulle till svärmor och äta kvällsmat var det lite kort om tid! Därför blev det longering idag igen... hmmm, ja ja, Disa var väl så där nöjd med det men jobbade på fint i både trav och galopp. Det är verkligen nyttigt att se sin häst röra sig och hon är lite stel i början men efter några varv så är hon väldigt fin och inte snubblig alls!

Men, vad snabbt hon tappar i vikt! För två veckor sedan var hon riktigt rund men nu får jag verkligen passa så hon inte tappar mer i vikt! Hon får nu Hippo Grow, Lusern, hö och hon går och betar hela dagarna. Men det är väl inte mycket näring i gräset nu och det syns på damen... Men det är bara att vara på sin vakt, så hon inte tappar för mycket.

Imorgon ska min nya medryttare börja hjälpa mig, hoppas Disa sköter sig... och varför skulle hon inte göra det ;).


Idag igen!

2 Läs mer >>
Idag har vi fått gjort en del, handlat, fikat med svärmor och rensat bort lite sommargrejor. Det var dags att ta in torkställningen, solstolar och rensa bort de blommorna som inte riktigt orkar hösten. Men fint blev det :).
 
 
Efter det åkte jag till Kristin och hämtade lite hö! Trevligt att träffas tycker jag. Sen blev det storbad för Disa. Hon var väl så där nöjd över det. Men skönt med en snäll och lugn häst som går med på att man duschar och fixar utan att röra en fena.
 
 
 
När hon hade fått stå och torka och mumsa på lite gott hö, var det dags att klippa manen och göra henne fin! Hon ser rätt missnöjd ut här också men vill antagligen inte agera fotomodell...
 
 
 
 
Ja ja! Får väl ta nån gladare bild i veckan ;).
 
Nu har vi ätit god mat med massa vitlök och nu väntar lördagsgodiset och en lugn kväll i soffan!
 

Storbad!

2 Läs mer >>
Tänk att varje fredag är så bra! Jag är riktigt trött efter allt som har varit, så i helgen ska jag bara vila.

Igår red vi ut, upp till Nårunga kyrka och tillbaka. Det blev en del trav och galopp. Disa är lite snubblig.. inte bra, så idag longerade jag henne för att kolla. Men jag märkte inget större fel på henne. Hon blev kanonpigg och brallade på rätt bra!





Äntligen!

2 Läs mer >>


Lotta rider!

2 Läs mer >>
Ja, ja, det är bara att stå ut! Ibland struntar jag i bloggen! Jag tänker på den men har massor att göra i verkliga livet, så därför "dör" bloggen ibland.
 
Jobbar och sliter, rider och njuter!
 
Så ser det ut i livet!
 
Inte illa...
 
Hästlivet rullar på, Docka har åkt hem till Patrik och Annika, Alessio är såld!
 
Kanske blir bättre på att uppdatera, vem vet+
 
Köpt ny sadel!
 
Ses väl!

Ingen...