0 Läs mer >>
Jaha, då var det min tur att bli sjuk! Inget kul alls, vill ju rida fixa och dona! Nu hjälper Linda och Ulla mig med hästarna istället och det är ju tur att jag har dem!
 
Jag fick något konstigt anfall på jobbet, höll på att svimma, synrubbningar och alldeles utslagen. Låg minst en timma och vilade innan jag vågade resa mig. Det var väldigt obehagligt!
 
Igår var jag hos distriktsköterskan och tog blodtrycket, det var hur bra som helst. Imorgon skall jag till läkaren och göra en allmän besiktning.

Sjuk Katta!

0 Läs mer >>
Måndag, innebär att Emma kommer och rider Alessio. Vi red tillsammans i paddocken och det gick jättebra! Vi övade på galopp en hel del och för mig och Disa var det riktigt bra! Efter några galopper och lite kickande så blev hon kanonfin!

Nu gör jag nåt av det värsta jag vet.... besiktigar bilen....

Roligt

1 Läs mer >>
Torsdag - hästarna vilar alltid på torsdagar. Vi var bara ute och mockade och kollade att allt var bra med dem. Fortfarande galet kallt! Brrr. Juha hackade loss ett isberg ur vattenkaret!
 
Fredag - en härlig uteritt i sällskap Ulla och hennes häst. Vi travade mycket och det var riktigt skönt att komma ut i skogen. Disa skötte sig fint och hon tycker det är härligt att trava mycket.
 
Lördag - En snabb tur till stallet, red Disa i paddocken. Hon var pigg och kickade i galoppen men bara i de två första fattningarna. Efter det åkte vi till Alvins kalas och sen var det dags att åka till mamma och pappas stuga. Vi skulle röja ur den eftersom de har sålt den. Vi höll på halva natten med att köra grejor till mammma och pappa, Ancan och Mona. Vi var hemma klockan ett - somnade gott!
 
Söndag - Vi har varit och fikat hos Kicki och Seppo, sen har vi bara slappat och vilat. Det har varit riktigt skönt!
 
 
Vinterbild på mammas och pappas stuga!

Sammanfattning!

1 Läs mer >>
Nu är jag, precis som de flesta andra i vårt avlång land, trött på kylan! Tio, femton, tjugo minus varje dag! Det är inte okej!!!Jag har bestämt mig, ingen ridning om termometern visar tio minus och däröver! Men Disa måste motioneras, så därför blev det longering idag och en storrykt! Alessio borstade jag också ordentligt och gosade med honom! Myshästar!

Brrrr....

1 Läs mer >>
Man tror att världen skall stanna upp ett tag och man skall hinna tänka. Man tror att alla skall veta vad man har känt. Man tror att alla förstår och ser...
 
Men tiden fortsätter och man går vidare, trots att man inte tror att det skall möjligt! Vissa saker i livet har lärt mig att jag klara så mycket mer än jag någonsin har trott om mig själv.
 
Dagarna går vidare och faktiskt är det skönt att kunna komma ut i skogen en stund. Koppla bort tankarna och faktiskt gå vidare själv också! Det avslutade jag dagen med, åkte till stallet och red. Det var kul, för Ulla och hennes häst följde med på en tur ut i skogen. Härligt!
 
Efter det kom Emma och red Alessio, han skötte sig som vanligt!
 

...som trots allt gic...

1 Läs mer >>
Idag har jag sagt hej då, till min bästa väns häst! Det är jobbigt! Inte roligt men nu har Fidde och Rebel varandra på de evigt gröna ängarna!
 
 
 
 
 
 
 
 

En dag...

0 Läs mer >>
Jag har inte gillat storleken på texten på min blogg. Men nu är det ändrat! Tänk vad jag kan :)

Testar!

0 Läs mer >>
Idag har det varit mellan tio och femton minusgrader. Jag och Juha tog det lugnt på förmiddagen och åkte mot stallet för att greja lite. Jag bestämde mig för att rida trots kylan och gav mig iväg mot skogen. Efter en liten bit kom det en Dumpers körande på skogsvägen, jag och Disa höll oss undan på en liten äng. Men jag förstod att han skulle komma fler gånger så jag vände hemåt. Tänkte valt en annan väg men det var full fart med skogsmaskiner och traktorer överallt så det blev paddocken tillslut!
Efter ridturen ryktade jag Disa och flätade hennes man. Jag försöker få all man att ligga på ena sidan, vi får väl se om det hjälper.
Sen var det ut i hagen igen och mumsa hösilage. Massa mat så de håller värmen!
Emma kom på besök idag och pysslade och tog en promenad med Alessio.

Kallt.

0 Läs mer >>
Visst är det roligt med rubriker! Man försöker komma på nåt bra varje gång, men det är rätt svårt! Får kanske köra med samma varje gång... kanske: Hej bloggen! hahaha!
 
Veckan har varit bra, fast kallt! Jag longerat Disa och pysslat men inte ridit något under veckan. Det måste det bli ändring på! Disa tycker ju verkligen inte om att vila!
 
Alessio har jag också pysslat med men inte motionerat. Nu börjar flytten närma sig för honom och det blir bra för honom! Jag hoppas att boxen blir ledig, som hans fodervärdar väntar på, så han kan flytta omkring den 16 februari.
 
Jag har tänkt vidare på det där med träningar med Disa och tror att jag skall försöka hitta någon som har möjlighet att komma och träna oss i dressyr. Fast jag tror att jag kommer att få åka iväg och träna! Men jag skall tänka till vem jag vill ha hjälp av. Helst skulle jag vilja att Anna kom och hjälpte mig, men hon har flyttat till Skåne, lite väl långt! Vi får se vad jag kommer fram till.
 
Måste bara berätta något roligt! Ullas lilla shetlandsponny Olle går tillsammans med Disa och Bella nu. När Ulla släppte in Olle till tanterna, kollade Disa bara på honom och fortsatte sen äta. Hon konstaterade bara att jaha, nu är han här. Hon är så cool, Disa!

Dagarna går!

1 Läs mer >>
Idag kom Emma och pysslade och red Alessio!
 
Eftersom det är hårt i marken och lite snö så skrittade vi tillsammans i paddocken. Jag på stora Disa och Emma på lilla Alessio! Vi red många olika vägar och övade på att skritta i olika tempon.
 
Allt gick lugnt och fint! Trots att det är kallt är det ändå skönt att komma ut en liten stund och Disa verkade nöjd trots att det inte blev någon trav eller galopp!
 
En  bild på våran lilla bebis när han bara är några timmar gammal! Tänk vad han har lärt sig under åren!
 

Skritt i paddocken!

1 Läs mer >>
Idag blev det en skrittur ut i skogen! Kallt, halt och hårt i marken!

Lördag!

1 Läs mer >>
Oj, vad jag är sugen på att börja träna dressyr med Disa! Det skulle verkligen vara roligt att komma igång med det. Jag har ju det bra som har Jonna i stallet, hon tränar gärna mig och Disa. Jag vet att hon har mycket att göra framöver men när hon hinner hoppas jag att vi kan komma igång. Sen skulle det också vara roligt att komma iväg på nån träningshelg eller om vi kan ha en i stallet. Jag håller lite koll på ridtravarförbundets hemsida för där kommer det väl snart ut lite träningar och tävlingar snart, så man kan åka på det! Jag inser också att jag måste lära mig de olika dressyrprogrammen som finns för ridtravare, men det är ju bara roligt.
 
Jag har även anmält mig som åskådare på en hoppclinic hos Felicia Brundin i Tosseryd, det skall bli väldigt roligt det också! Tack Jonna för tipset!
 
Igår fick Disa vila för jag jobbar länge och vädret var inte det minsta kul, blåsigt, snö och kallt! Brrr!
 
Idag var det inte mycket bättre så jag longerade henne en stund, så hon fick trava av sig lite. Alessio pysslade jag lite med och han är så trött på kvällarna nu när han busar hela dagarna!
 
Nu ska jag bara slappa i soffan och njuta av att det är fredag och att jag inte behöver vakna av någon väckarklocka imorgon!
 
 

Träning!

1 Läs mer >>
Ponnyakuten börjar igen det 13:e januari! Åh, vad kul det skall bli att se det igen!
 
http://blogg.svt.se/barnkanalen/2012/06/tjuvkika-pa-ponnyakuten-sasong-4/

Snart!

1 Läs mer >>
Nu är det full fart med jobb och vardagen är här. Jag trivs rätt bra med det, när livet har sin gilla gång...

Jag red Disa i paddocken idag och jag testade en rolig övning som jag fick tips om på nätet. Jag gjorde en volt tillbaka på mitten av långsidan på kortsidan en 10 m volt och sen en volt tillbaka på nästa långsida. Disa är inte alls svår att göra såna övningar med, så det gick riktigt bra.

Alessio fick bli ompysslad idag, han är rätt trött nu, när han busar med Pompom på dagarna! Hans man har växt ordentligt och snart "lägger" den sig ner!

Ja ja, Juha fotade mig och Disa idag, resultatet blev så där men jag bjuder på det!



Försökte också fota Alessio, så man skulle se hur manen har vuxit, gick väl sådär.





Vardagen är tillbaka!

1 Läs mer >>
Idag var Emma och red Alessio och eftersom han aldrig har ridits samtidigt med någon annan häst i paddocken, var det dags att testa det idag!
 
Jag och Disa intog paddocken samtidigt som Alessio och Emma, vi höll oss i samma varv och i samma tempo. Det gick utmärkt! Alessio skötte sig bra och det var inga problem. Det är så härligt och se vilka framsteg de gör tillsammans, de där två! Disa var också duktig och gjorde det hon skulle!
 

 

Vår duktiga ponny!

1 Läs mer >>
Jag tänkte att eftersom jag har blivit mer aktiv på bloggen och det är nytt år! Så byter jag tema, layout på bloggen! Det kan hända att det händer mer med utseendet... men vi får se!

Nytt tema!