2 Läs mer >>
Idag har vi varit och tittat på ett till stall. Detta gillar både jag och Lotta. Det tar en stund att åka till men känns helt rätt! Jag kan pricka av de allra flesta sakerna från min checklista:

Säker hästverksamhet, hästvana och hästintresserade stallägare.
Boxar
Spån i boxarna
Minst 3 fodringar per dag
Daglig utevistelse - hästarna går in när det blir mörkt! Jag får ta in när jag vill!
Kan ställa upp hästen i gången
Uppvärmd sadelkammare med SUPERBRA förvaring.
Belyst paddock
Fina ridvägar
ordning och reda

Plus i kanten!: varmvatten, täckestork, hinderpark, spolspilta, mockning för en billig peng!


Något som jag glömt att fråga är om jag får ha brodd runt om på vintern men det får jag väl fråga när den tiden kommer. Här kommer mina ponnyer att trivas bra, det finns lekkompisar i Alessios ålder som gärna vill ha en ny kompis. Jättebra möjligheter att träna honom på hinder och annat. Rebel kommer också att trivas, det vet jag och lilla Docka kommer att känna sig hemma där också.

Nu lite fina bilder på hästarna som Natalie har tagit! Tack så mycket för lånet!

Docka i vintras


Alessio framför ensilagebalen med två av sina hagkompisar


Rebel i stallet



Gillar gillar gillar!...

0 Läs mer >>
Eftersom inte detta publicerades igår.... får ni tänka igår när ni läser det...

Dagens inlägg blir inget långt. Har arbetat långdag idag, vilket gör att tiden, kvällen bara springer iväg. Man hinner inget annat en de vanliga rutinerna eller måstena...  Men jag har varit en sväng i stallet och fixat åt pållarna. Det blev mockning och fixning av vatten och mat. Alessio fick komma in en stund och få sitt kraftfoder med B-vitamin. Han har ganska mycket patellaupphakningar nu (fundrar på om man uttrycker sig så) och de blir bättre med B-vitamin.  Antagligen växer han och då blir de värre. Men B-vitamin gör susen.

I dag var det inte så farligt och han verkade rätt nöjd och sprang till och med tillbaka till hagen. Vilket han absolut inte brukar göra. Det är en sluttning ner till hagen och när den börjar brukar han alltid stanna och inte vilja gå längre. Men idag var det fart nerför. Han fick jättemycket beröm och kände sig hur duktig som helst. Att han inte vill gå beror inte på upphakningarna utan på att... ja det undrar jag också. Han är nog en liten istadig ponny och vill han inte gå åt ett håll så vill han helt enkelt inte. Då får man övertala honom till att göra som man vill. Oftast räcker det att driva på honom, men ibland får man muta med lite godis. De vita ponnyerna fick bara lite klappar och snabbkoll så allt var okej. Rebel hade bråttom in och Docka fick trava in för att hänga med. Han är alltid hungrig vår Rebel.

Tja!

4 Läs mer >>

resize_image_368 (MMS)

Alessio och hans kompis Grimmer

SMS-inlägg

0 Läs mer >>
Ja, inte här hemma men i stallet. Vi har en toppentjej som fixar våra hästars hovar. För det första är hon alltid punktlig och på gott humör. Hon tar sig alltid tid att titta ordentligt på hästarna och hon är lugn. Eftersom vi har Alessio som är unghäst är det viktigt att han får rätt benställning från början och hon kollar alltid hur han rör sig och står. När jag eller Lotta skall kratsa hans hovar så bråkar han alltid men när hovis är där så är han hur snäll som helst och kan hålla upp benet huuuuuuuur länge som helst. Typiskt - eller rätt så skönt, att de kan sköta sig när de måste.

Lotta testade även kapson på Alessio idag. Han skötte sig faktiskt okej, inte tvärvägrade han att gå iallafall som han gjorde igår. Han fick också gå över lite "bommar", eller vad man nu skall kalla det... Lotta tog även ut Rebel på en ridtur, han blir så nöjd när Lotta tar sig en tur på honom, man riktigt ser att han blir glad.

På onsdag skall vi kolla på ett annat stall en bit härifrån. Det ser fint ut på bilderna och verkar vara välskött. Minus i kanten är att det är en bit att åka, men känner jag att mina hästar kan trivas så får jag väl åka en bit....


Lotta och Rebel

Hovslagaren på besök

1 Läs mer >>
Några dagar med riktig vårkänning och det mesta av snön har smält undan. Men nu snöar det för fullt, fast det är väl inte så mycket att göra åt det... Jag är helt säker på att våren kommer iallafall - till slut!

Igår var vi på bio och såg I am number four. Den var bra och jag blev riktigt rädd flera gånger. Jag fick mig även några goda skratt också. I fredags kväll var Anne min syster och Mikael hennes sambo i stan. Då passade vi på att gå ut på krogen och ta nån öl och sitta och tjöta lite - mycket trevligt. Idag har vi varit i Knalleland och kikat lite i affärer, men varken jag, Juha eller Charlotta handlade något speciellt.

Idag åkte jag för andra gången och tittade på ett stall. Det är helt okej, jag kan pricka av flera saker på min lista. Jag skall fundera några dagar till om jag skall tacka ja till platserna eller inte. Ett stort plus är att det tar cirka 5 minuter att köra dit, det ligger på vägen till jobbet... skönt. Men tyvärr är kallhyran lite hög, men jag skall fundera iallafall.

I helgen har jag försökt få bort det mesta av pälsen från de vita ponnyerna, Alessio har inte börjat fälla lika mycket än. Men oj vad päls! Ett tag med ryktstenen och det bara ramlar päls från dem. Så om någon vill ha hästpäls till att sticka en tröja av så har jag massor! Säg bara till :)

Tog våren vägen då?

0 Läs mer >>
Några dagar sen jag skrev något. Men gör väl egentligen ingenting, eller hur?

Jag har varit och tittat på två olika stall där de hyr ut stallplatser. Men jag funderar fortfarande vad jag vill. Man kan ju bli galen ibland. Det vore ju himla enkelt om det fanns ett stall som passade mig perfekt, eller om någon kunde säga vilket stall jag skulle välja. Så blir det aldrig, utan det är jag som måste bestämma hur jag skall ha det. Hur skall man veta att man väljer rätt? Ja, det kan man aldrig veta förrän efteråt.

Jag trodde att jag gjorde rätt när jag sa upp det stallet jag hyrde alldeles själv och valde det stallet där mina hästar står nu. Min plan var att nu skulle mina hästar få stanna i ett och samma stall. Så blev det inte riktigt. Typiskt. Men ingenting här i livet är statiskt, det är bara att inse det och ta det som det kommer. Jag kommer säkert att hitta något som passar mina hästar fint. Det hoppas jag verkligen och jag skall se det som en möjlighet inte ett problem!

Jag har min lista att gå efter (som finns i ett tidigare inlägg). Jag skall se till att jag har tillgång till en ridbana, det är naturligtvis inte prio ett. Det finns massor med saker som är viktigare än det men skall jag ändå leta, så skall det jag bestämmer mig för ändå ha det som jag vill ha till mina hästar.

Jag har jobbat mycket denna veckan, trots att jag trodde att det skulle bli en lugn arbetsvecka ;). Tog en skrittur idag, vilket jag verkligen behövde.

Lite mycket nu...

0 Läs mer >>
Jaha, då skall det intressant arbetat börja med att leta nya stallplatser. Stallägaren där jag nu har mina ponnyer inackorderade skall dra ner på verksamheten så det är väl bara att börja leta. Samtidigt som det är mindre roligt att lägga sin tid på sånt kan det ge nya möjligheter och jag behöver inte stressa, så då kanske man till och med kan vara lite kräsen och verkligen hitta det man vill ha. Tänkte lista upp hur jag vill att mina hästar skall ha det. Så kan jag använda det som en checklista när jag ringer runt och hör mig för om stallplatser.

Checklista för vad jag vill/tycker/hoppas skall ingå i stallhyran och annat som är viktigt för mig:

Säker hästverksamhet! Det är A och O för mig - att man följer djurskyddslagen och tar hand om hästarna på bästa sätt.
Hästvana och hästintresserade stallägare som har haft sin verksamhet en längre tid som är öppna och ser möjligheter och lyssnar.
Boxar
Spån i boxarna.
Minst 3 fodringar per dag, på bestämda tider.
Gärna hö.
In- och utsläpp på bestämda tider.
Daglig utevistelse med möjlighet att ta in dem tidigare om JAG vill, även tillgång till boxarna sommartid.
Sommarbete.
Helst mina tre ponnyer själva i en hage.
Kunna ställa upp ponnyn i gången när man grejar med dem.
Uppvärmd sadelkammare med gott om förvaring.
Tillåtelse att ha brodd runtom i hagen -  vintertid.
Möjlighet att torka blöta täcken.
God stämning och trevliga ridkompisar!
Belyst paddock.
Fina ridvägar.
Ordning och reda.
Plogat och skottat - vintertid :)!

Plus i kanten önskemål:

Ridhus
Varmvatten
Hinderpark
Spolspilta
Täckesservice
Mockning
Sandad gårdsplan och sandade vägar till hagar
Nära hemma

Allting kostar så jag får göra en avvägning med vad som är värt tid och pengar. Men huvudsaken är att mina hästar trivs och mår toppen! Jag skall tycka att det är roligt att åka till stallet och känna mig välkommen när jag är där. En liten pratstund är alltid trevligt när man är i stallet. Jag har heller inget emot att hjälpa till men in- och utsläpp och att göra höpåsar, fylla på vatten. Att ha stall är verkligen mycket jobb men om man hjälps åt och underlättar för varandra så är det kanon! Jag älskar att vara i stallet och pyssla och fixa och dona. Ridningen är inte allt utan egentligen bara en liten liten del av hästeriet.









Leta stallplatser!

1 Läs mer >>
Idag kommer det en ny häst till stallet. Tyvärr kunde jag inte stanna och kolla på hästen men jag lär väl få se den i morgon.

Vi har också varit på klänningaffären och Lotta har provat in sin balklänning. Den är hur fin som helst och Lotta bara älskar att ha på sig den. Hon går runt med den i affären och vill aldrig ta den. När hon väl får hem klänningen så kommer hon att använda den varje dag - säkert! Jag och Lotta tycker att släktingar och vänner får ha bröllop eller långklänningsfester så hon kan använda den mycket. Jag tycker också att den är otroligt vacker och verkligen en klänning som syns i mängden. De som arbetar på klänningaffären är också väldigt trevliga, de gillar att prata bort en stund och bryr sig om sina kunder! Toppen!

Imorgon blir det kalas förberedelser, smörgåstårtafix! För imorgon fyller världens bästa dotter år!!!


Lottisen och Alessio på promenad! (Inte lika mycket snö kvar nu...:))

Spännande!

2 Läs mer >>
Härligt med vårkänning... Visst är det! Men inte när hästarna fäller som tokiga!

Idag när vi var i stallet så hade vi storborstning på hästarna. Hjälpes vad de fäller. Alessio var inte så farligt och det är väl tur det, han går på lösdrift och behöver väl sin päls någon vecka till. Docka var det bara att rycka päls ifrån, det bara ramlade av. Jag tycker om att använda ryktstenar när hästarna fäller eller plastborsten. Men på Docka tar faktiskt en vanlig rotborste allra bäst. På Rebel är det bästa att använda ryktstenen och på Alessio så använde vi en karda som vi har till katterna och fick verkligen bort massor av päls på det sättet. Jag tror faktiskt att jag skall testa den på Docka också så får vi se om det försvinner mycket päls.

Samtidigt är det väldigt skönt för hästarna att bli av med all päls. Rebel som har täcke på sig, älskar när vi tar av täcket för då kan han KLIA sig! Han njuter som sjutton av att bli borstad och man ser att han är i himmelriket!

Det värsta är alla dessa vita hår som man har överallt. På alla kläder - ibland även på de kläder jag aldrig ens har använt i stallet, i bilen är det också fullt med hår. Jag är helt säker på att hästar med vita hår fäller mycket mer än t ex bruna eller svarta hästar! Det bara måste vara så! Man kanske skulle göra någon studie på det? Kanske helt onödigt men iallafall! Nu är det också så att vi faktiskt har två vita hästar och en brun och den bruna hästen fäller ju mycket mindre än de två andra :)

Men vi har världens bästa hästar ändå!

Nu blir det Grey´s anatomy

Vita hår!

0 Läs mer >>
Idag börjar Desperate Housewives. Jag gillar det programmet. Man kanske kan tycka att det är jobbigt att följa serier men jag tycker att det är avkopplande att lägga sig i soffan och mysa under fleecefilten och glo på t ex Despisarna. Man behöver inte tänka så mycket utan allt är tydligt och rakt. Bara att glo med ett halvt öga! Skönt! Det är också underhållande med ytterligheter, för det är så det är med de olika karaktärerna. Jag kan bli riktigt irriterad på hur Lynette behandlar sin man, hur blåst Susan kan vara. Hur otroligt pedant Bree är eller hur Gabrielle kan få sin man till allt möjligt.

Konstigt egentligen för det vore väl bättre att bry sig om saker som egentligen betyder något. Man borde irritera sig på alla orättvisor som finns eller ta tag i något viktigt.

MEN jag tror att ibland behöver alla bara stänga av och bara slappna av och tänka på annat!

Oj, hjälp, svammel svammel! Haha, men det bjuder jag på!

Svammel!

0 Läs mer >>
Idag har jobbet upptagit min tid. Ibland hinner jag inte med så mycket annat och det är väl så för de flesta av oss emellanåt.

När jag kom hem idag möttes jag av en underbar doft vid dörren - nybakat!!!! Lottisen hade bakat kanelbullar och det är såååå gott med nybakade bullar! Då är det nästan värt att jobba länge.

Nu väntar en tv-kväll i soffan och sen blir det att hoppa i säng tidigt. Har en lång dag framför mig imorgon också!




En jobbardag!

0 Läs mer >>
Riktigt skönt väder idag! Men har faktiskt ingen lust alls att skriva någt idag! Så kan det va...

Erik vann Mello och det tycker jag var bra! Han gör en bra show, har en bra sångröst och en skön låt.

Nu ska jag kolla på Big Brother sen  blir det nattinatti!

Kram på er!

Vårkänning

0 Läs mer >>
Jag gillar Melodifestivalen massor! Det är roligt att titta på och är bra underhållning. Jag är ingen musikkännare det minsta men gillar festligheten som hela denna apparaten är. Jag kan heller inte säga att jag är emot alla deltävlingarna. Visst är det ett sätt för SVT att tjäna pengar men det är roligt att kolla på.

Årets finalkväll innhåller väl inga direkta överraskningar och tyvärr har jag inte koll på alla låtarna men jag ska försöka mig på ett högst amatörmässigt sätta "betyg" på årets låtar. Jag tycker också det är svårt att säga om låten kommer att slå i den stora finalen. Men mina tyck och tänk om låtarna blir det iallafall.

Danny - In the Club. Rätt tjatig men Danny gör ju sig bra på scen :). Men en vinnarchans tycker jag.

Sara Varga - Spring för livet.
Gillar inte musikstilen särskilt och inte min typ av låt. Men jag tror att den kan ha en vinstchans. Jag kommer nog att ringa och rösta på MIN favorit bara för att Sara inte ska gå vidare.

The Moniker - Oh my God!
Glad och trallig låt men inget som jag tror på.

Brolle - 7 days and 7 nights. Den här låten röstade jag på i deltävlingarna. Tycker det är fart i den och Brolle har bra scennärvaro. Gillar den!

E de fel på mej - Linda Bengtzing
. Jaha, den har vi väl hört förut??? Ja, hon är en pigg ärta som står ut i sin gula klänning... men tyvärr Linda!

Nicke Borg - Leaving home.
Cool låt men kanske ingen melodifestivalvinnare. Jag tycker om den här typen av musik men jag tror inte det går hem ikväll.

Swingfly - Me and my drum. Boom-chicka-boom, nej inte min grej. Jag kommer inte att hoppas på att denna vinner.

Sanna Nielsen - I´m in love. Oj, ja, jag vet att det är schlager.. men nej, ingen röst från mig. Då får hon bli lite säkrare på tonerna.

Playtones - The king. Tycker om den här låten, men ingen vinnarlåt. Den är för gammaldags! Sorry Playtones!

Eric Saade - Popular. Ja, den är bra! Gillar Erik, han gör sig bra på scen och varför inte??? Skicka gärna snyggingen till Dusseldorf, jag kommer att heja på honom. Om det nu hjälper!

Dags att korka upp vinet och förbereda sig för en trevlig kväll framför tv:n.

Melodifestivalen!

0 Läs mer >>
Det är konstigt att allt är som vanligt när 5 veckor har gått?

Jag tänker på Siri. Nu ligger hon och sover i sin vanliga fåtölj på sin fleecefilt, äter mat och är precis som vanligt.

Jag och Siri gör alltid samma sak varje morgon! Jag går in på toaletten och stänger dörren, fem sekunder efter jag stängt dörren krafsar hon på den och vill komma in. Siri lägger sig på golvet och vill bli klappad. Jag "hoppar" in i duschen och Siri väntar troget utanför. När jag är klar i duschen är det Siris tur att gå in och då dricker av vattnet som är kvar på golvet. Om jag skulle vara lite långsam i duschen på morgonen, blir hon irriterad och då drar hon ut allt papper från toarullen. Hon kommer åt den om hon sätter sig på toastolen.

Morgonen efter vi hade hittat Siri, var vår vanliga morgonritual en självklarthet! Ibland står tiden still... Väldigt konstigt och jag är väldigt glad att Siri är hemma och det är så härligt att se henne ligga och sova gott i sin favoritfåtölj!


Siri

0 Läs mer >>
Torsdagar är bra dagar, snart är det helg och då är jag ledig! Härligt med sovmorgon.

Vår unghäst Alessio är världens busponny! Han är alltid glad och faktiskt aldrig sur men har en massa energi och vill att det skall hända saker hela tiden. Nu för tiden går han på lösdrift med 5 andra hästar.  Två nordsvenskar, två islänningar och en ponny som jag faktiskt inte har koll på vad det är för ras (sorry, Sofie ;)). Alessio är den minsta hästen i hagen men den allra busigaste! Han tvekar inte att jaga de andra och bita dem allt vad han kan. Han ser till att det händer saker i hagen och att alla hästar rör på sig. Man kan faktiskt inte sluta titta på dem när de håller på att leka.

Alessios mamma heter Selma II och är en liten Welshdam som Charlottas kusin och hans familj äger. Alessios pappa heter Zoogin och är en tuff liten shettis som har samma ägare. För snart två år sedan fick vi äran att låna Selma utav Annika och Patrik och då blev det så att Annika lovade oss fölet som skulle komma.

Vi väntade på att det lilla fölet och en morgon när jag kom till stallet så stog det ett litet hingstföl i Selmas box! Underbart söt och liten! Efter några timmar skulle de få komma ut och röra på sig och Alessio och Selma tyckte det var skönt i solskenet. När boxen var rengjord och nybäddad var det dags att ta in dem. Jag tog Selma och Lotta hade koll på Alessio, när vi kom fram till stalldörren som har en liten tröskel framför dörren, visste inte Alessio hur han skulle göra för att komma in. Det slutade med att Lotta fick bära in honom i stallet, så liten han var. Vår buspojke!

Första dagen i hagen

Selma II


Zoogin

Och jag har inte kommenterat vädret!

Tänker inte kommenter...

2 Läs mer >>
Ibland tror man inte sina ögon och det gjorde inte jag idag! Haft flera annonser i Borås Tidning och på Blocket.se. Vi har letat och letat och letat. Sprungit runt på Norrby i flera dagar i sträck och ropat och ropat i timmar. Vi har varit i stan runt "slottet" och  ropat och lyst med ficklampa i buskar och skrymslen. Lotta har varit i Gällstad, jag och Juha har varit långt ut i buschen nånstans och letat. Ja, herregud!!!!

Idag ringde det en man och sa att han nog hade hittat Siri i ett garage på Kristineberg. Vi hade precis åkt iväg för att lämna tillbaka Bella, så därför sa jag att det tar några timmar innan vi kommer. Men han sa att hon var inne hos dem så det var ingen fara. Vi åkte så fort vi kunde men jag måste säga att jag inte vågade tro på att det var hon.

När vi närmar oss staden igen ringer jag upp och får vägbeskrivning. När vi kommer in i lägenheten ligger VÅRAN Siri på en av köksstolarna! Herregud, vilken lycka! Nu skall jag klura ut en finfin present till den snälla familjen som tog in Siri och hjälpte oss att hitta henne!

Nu får Siri stanna kvar inne och vila sig, äta och bli glad katt igen!



Suddig bild men våran Siri innan hon försvann

Glädjens dag!