1 Läs mer >>
Nu är det snaaaart dags! Imorgon flyttar vi hästarna till det nya stallet! Det skall bli riktigt roligt och jag ser verkligen fram emot det. Igår och idag har vi gjort klart det sista inför flytten. Igår var vi i det nya stallet och satte dit saltstenar och bäddade fint men jag hade köpt för lite spån så idag var vi där igen och fyllde på med varsin bal till i Alessios och Rebels boxar. Docka har en shettisbox så hos henne räckte det. Ulla och Jonna hade städat fint och krubbor, saltstenshållare och vattenhinkar var på plats! Tack! Idag när vi där hade de lagt in hö till hästarna så att de verkligen skall känna sig välkomna!

Igår tog Lotta en tur på Rebel och han fick galoppera fort, fort och var jättenöjd med det. Alessio och Docka pysslade jag och borstade. Träffade också Natalie i stallet och jag kommer verkligen att sakna henne och hoppas  att vi inte kommer att tappa kontakten. Men eftersom hon också skall flytta så blir det nog så att vi kommer att hälsa på varandra! Alessio kommer ju också att sakna Grimmer - Natalies häst, det vet jag! De har verkligen roligt ihop!

Idag har vi varit i stallet och packat ihop det sista och Lotta har pysslat med Alessio. Hahaha, vilken spelevink han var idag! När Lotta skulle hämta honom i hagen, körde de med en traktor genom hagen - den JAGADE Alessio i full galopp! När han kom in i stallet var allt livsfarligt och han kunde inte stå still när Lotta pysslade med honom! Sen fick han pröva transportskydd men det tyckte han inte om. Vi satte på ett skydd på ena frambenet och han hoppade runt men till slut lugnade han sig och då tog vi av det. Men får han vänja sig kommer han att klara det också. När det var klart gick vi ut med honom och Lotta tvättade honom och han var faktiskt duktig. Men inte med rinnande vatten utan med hink och svamp. Duktig ponny!

Vi packade sedan ihop de sista sakerna och tog in de vita ponnyerna och borstade dem. De ville gärna komma in och var glada och pigga.

Nu skall jag ladda inför kungabröllopet imorgon!

Äntligen!

0 Läs mer >>
Härligt med påskledigt! Men synd om Lotta som är sjuk :(. Igår var vi hos mamma och pappa på Jordfall och myste. Det var trevligt! Idag har vi tittat på senaste Harry Potter och jag har varit en snabb sväng i stallet, Juha har tvättat bilen.

Lite bilder från Jordfall!

Påsk!

2 Läs mer >>
Jag blev väckt av Siri ungefär halv fem imorse för då ville hon gå ut, kvart i fem ringde Juhas klocka på mobilen...leta upp den och stänga av den... Sen tog det en tag att somna om. Men jag har sovit skönt i soffan nu under eftermiddagen och det var skönt.

Jag har haft en lat dag idag, verkligen skönt.

Efter frukosten åkte jag till stallet och tog en ridtur på Rebel - solen värmde skönt redan kl. 10 i morse. Verkligen härligt ute! Både Rebel och Docka var gosiga och ville mysa hur mycket som helst! Rebel hade skadat sig och har ett ca 10 cm långt sår på insidan av vänster bakben - men det är mer som ett rivmärke och inte djupt alls. Jag tvättade rent det och la på hästsalva. Han hade inte ont och det såg okej ut för att vara ett sår :). Sen har jag varit hemma och slappat och gjort de vanliga sysslorna!














Långfredag!

0 Läs mer >>
Nu är vädret så härligt så jag hinner inte med att skriva... kör väl en snabbuppdatering...

Igår grejade jag med hästarna, Rebel blev longerad - vilket han tyckte var så där kul, vi håller ju till på en bit av ängen så gräset var mycket mycket intressantare! Docka fick också bli longerad men hon var också mer intresserad av gräset så min plan var väl så där bra.. Alessio var kanonduktig och jag måste bara berätta att när jag kratsade hovarna så lyfte han benen av sig själv. Alltså när jag släppte ner framhoven, tog han upp bakhoven! Vilken tvååring gör det? Duktig pålle!

På kvällen satt vi ute och hade det skönt och Lotta kom hem från Varberg! Underbart att dottern är hemma igen! Jimmy, Marjo och Emmi kom och bjöd på kladdkaka mums! Det är alltid trevligt att få besök - det gillar vi massor!!!

Idag har vi flyttat en del saker till det nya stallet, nu har vi bara kvar det vi verkligen använder varje dag. Det blir inte så mycket att ta med det sista. Jag måste köpa spån till det nya stallet och saltstenar annars är allt klart där. Känns skönt och jag har massor av plats kvar i mina garderober. Gött. Jag har också köpt två par nya skor till mig - vilket är sensation - eftersom skor är något av det tråkigaste jag vet. Jag har även köpt transportskydd till Alessio och Docka, fast vi får se om de passar. Kort kommer, jag lovar. Vi avslutade dagen med årets första grillning och jag hade gjort grillspett som var supergoda och vi har verkligen haft en trevlig kväll tillsammans med grannarna!

Tjoho!

2 Läs mer >>
Saknar Lotta massor och det är verkligen tomt här hemma utan henne men hon kommer snart hem igen!

Funderar på varför man vaknar pigg som en mört när man inte ska jobba. I och för sig en timma senare än när jag går upp på jobbardagar men iallafall...

Jag startade iallafall dagen i stallet och tog Alessio på en longeringstur! Han är så duktig nu så det inte är sant, jag måste be Lotta filma nångång för han är så superduktig och vet precis vad han skall göra! Det är riktigt roligt att jobba med honom då. Idag ställde han upp sig fint i hagen och jag fick nåt snyggt kort



Synd bara att han kollar åt andra hållet. Rebel och jag var ute på en härlig ridtur i skogen - vilket fantastiskt väder vi har. Jag bara njuter!!! Jag startade idag med projektet att få Dockas svans vit. Det känns faktiskt som det är genomförbart! Jag hoppas jag lyckas! Jag ska tvätta den fem dagar i sträck så får vi se om den blir vitare :).

Efter stallet var jag hemma och fixade och gjorde iordning uteplatsen, så här fin blev den:



Jag planterade lite påskblommor i krukorna och hämtade utemöblerna. För några dagar sedan tog Juha bort alla plattorna och gjorde fint där. Det är verkligen skönt att sitta där och fika!

Fjärde dagen... sluta...

2 Läs mer >>
Roligt att räkna :)

Idag har jag varit hurtig, gick upp kvart över sex trots att det är ledigt. Det gjorde jag för att bilens däck behövdes balanseras. Efter det hämtade jag svärföräldrarnas bil, eftersom Lotta har min bil. Lotta har åkt med sina vänner på en tripp till Varberg där de skall ha några mysiga dagar. Härligt för dem att det är så fint väder!

Jag åkte ut till stallet och gjorde de vanliga sysslorna och började sedan att sortera bland mina saker. Jag packade i ordning på en hel del grejor och städade ur skåpet och la in grejorna snyggt. Jag bestämde också vilka saker jag skulle ta med till det nya stallet och packade in det i bilen. Efter det tog jag med mig borstarna till Rebels och Dockas hage och kämpade med att få bort massa päls från dem. Skönt att göra det ute, så slipper man få allt håret på sig. Det gäller bara att stå rätt och inte i vindriktningen. Alessio fick sitt kraftfoder och han var väldigt nyfiken på hönorna - som gärna ville smaka på hans mat.

När jag var färdig med hästarna, åkte jag till Sandra - en kompis till Lotta - och kikade på hennes hästar och hon fick låna ett par benskydd av mig. Sen åkte jag till det nya stallet och träffade Ulla och Jonna. Trevligt! Vi diskuterade hur hästarna skulle gå i hagarna och bestämde att Alessio skulle gå med unghästarna, Rebel med damerna och Docka med de andra shettisarna. Det kommer att bli bra, skönt att Alessio får kompisar att busa med. Jag har fått två stora garderober till min hästsaker i sadelkammaren, sex tränshängare och tre sadelhängare. Toppen, toppen, toppen - nu får jag verkligen plats med alla mina saker. Jag gillar inte att "knö" ihop det, för då hittar jag ingenting.

När jag kom hem åt jag middag och sen snabbt ner till stan för att hämta gubben. Sen har jag varit väldigt duktig och putsat och smort in sadeln. Den blev verkligen fin! Oj, höll på att glömma - UNDERBART VÄDER IDAG!!!

Tredje dagen.

1 Läs mer >>
http://www.youtube.com/watch?v=cywzJf5krKE&feature=player_embedded

kolla in här!

Fina Alessio och hans bästis Grimmer! Lånade filmen av Natalie, utan att fråga om lov men men...

En lite film...

3 Läs mer >>
Oj, vilken slapparsöndag! Men jag gillar sådana dagar! De är allt sköna, sådana dagar.

Jag och Lotta tog en sväng till hästarna. Vi pysslade och gjorde dem fina och tog oss ut på en skogstur. Alessio hade träns, vilket han inte bryr sig om det minsta. Lotta tycker dock att han sköter sig bättre i kapson. Docka fick följa med som handhäst och jag red Rebel. Han är pigg och fin nu och går verkligen på framåt. Alessio fick äran att gå först och Rebel tyckte att han gick lite sakta och putte honom i rumpan. När vi promenade förbi en gård var det lite folk ute, då var Alessio tvungen att "stila" lite och börja skaka på huvudet och hålla på! Hahahah, ja ja, han är ju bara glad. Docka och Rebel skötte sig bra och det är skönt att komma ut i det vackra vårvädret.

Dagens bild på Alessio efter promenaden.

Andra dagen..

2 Läs mer >>
Första dagen på lovet! Eller ja, den kanske inte är förrän på måndag egentligen men jag börjar räkna idag så känns lovet längre. Började dagen med en härlig sovmorgon. Oj, vad skönt jag har sovit, somnade runt elva igår kväll och vaknade närmare halv tio idag! Toppen!

Idag är det lilla Emmis födelsedag så vi åkte till Alingsås på 2 - års kalas. Duktiga Marjo hade bakat fina cupcakes och en fantastisk god tårta. Det var väldigt trevligt att träffa alla och prata en stund. Jag tycker om att träffa min släkt för vi har verkligen trevligt tillsammans och det känns som om alla tycker om varandra!


Här visar Emmi upp en av sina presenter, av oss fick hon en bok.


Jag fortsatte senare dagen i stallet. Jag började med att longera Alessio, han skötte sig utmärkt och vet precis vad man skall göra nu för tiden. Han skrittar, travar och galopperar hur fint som helst. Efter det tog jag en skritt tur med Rebel och Natalie och Grimmer var med på turen. Det är alltid trevligt med sällskap och Grimmer och Rebel accepterar varandra utan problem. Vi kan gå i bredd utan att de blir irriterade på varandra, jag och Natalie har också himla mycket att prata om :). Docka fick en rejäl borstning idag och lite hårvård. Jag klippte av lite man bakom öronen idag så att inte grimman skall trassla in sig så i hennes man och pannlugg. Hon tyckte väl inte att det var så hemskt trevligt när jag ville att hennes man skulle ligga ordentligt - hon skakade på huvudet direkt så den la sig som hon ville... knäppis!

Nu skall jag njuta av lördagkvällen!

Tre av mina syskonbarnbarn: födelsedagsbarnet Emmi, Alvin och Lilly

Första dagen....

4 Läs mer >>
Nu ska jag börja planera inför ledigheten. Jag måste göra det och ha riktigt mycket att göra, för vad händer om jag börjar koppla av??? JO, då blir jag sjuk! Så är det bara, jag måste vara uppe 180 varv och verkligen ha saker inplanerade och massa måsten, då håller jag mig frisk. Men börjar jag tänka att jag skall bara vila och slappa så är det kört! Bihåleinflammation, halsfluss, otit i öronen eller nåt annat trevligt!

Här kommer en Projekt "påsklediglista":

  • Hälsa på Majne, en av mina allra bästa vänner. Vi ses inte så ofta längre men på loven brukar vi passa på!
  • Åka på Emmies kalas på lördag.
  • Åka till Jordfall och hälsa på mamma och pappa och fira påsk med dem! <3
  • Vädra och borsta rent alla vintertäcken.
  • Packa och köra alla saker i stallet som jag inte behöver använda de sista dagarna innan flytten.
  • Tvätta Dockas svans varje dag - så den kanske blir vit.
  • Försöka få bort den mesta pälsen från alla ponnyerna
  • Putsa ALLT läder.
  • Köpa spån och köra till det nya stallet.
Jag tror det räcker...kanske... Men projekt påskledigt börjar på lördag

Projekt Påskledig

0 Läs mer >>
Vill ligga i soffan eller sängen och vila och ta det lugnt hela dagarna, bara gosa ner mig och inte göra nåt! Jag vill ha det som våra katter! inte behöva bry mig om nåt! Förhoppningsvis går känsla över och jag får orken tillbaka snart....

Nu vill jag ha lov!

1 Läs mer >>
Åh, vad det är skönt att komma ut till stallet. Det är en underbar avkoppling för mig. Att träffa glada, mysiga ponnyer!

Idag tog jag och Rebel en runda på "banan", han skötte sig fint och blev svettig efteråt. Så det första han gjorde när han kom till hagen igen var att rulla sig :)


Han var inte det minsta vit efter detta men det gör inget. Förhoppningsvis försvann lite päls. Alessio mådde bra och fick komma in en stund i stallet och vila. Idag hade han ganska bråttom ut - bara vi kom ut från stallet så... Han älskar verkligen att komma in i stallet varje dag.

Lite fler bilder från dagen....

Är glad att jag har h...

3 Läs mer >>
Tänk om man kunde stoppa tiden nu och bara få njuta utav våren! Det vore underbart!!!

Idag tog vi en sväng och åkte bl a till Hööks. Där handlade vi en ny grimma till Rebel, stod länge och funderade över en blingbling grimma till Alessio men kunde inte riktigt bestämma oss om den var värd 300 kr eller inte. Får väl tänka ett tag till. Jag hade också funderingar på om Zamanthas gamla lädergrimma kanske kunde passa till Docka, så jag plockade fram den när vi kom till stallet, men den var alldeles för stor. Vi köpte också B - vitamin i pulverform till hästarna. Det är lite smidigare att fodra med för man slipper kletet, eller jag har ju pump och så men nu testar vi detta. Det fick iallafall godkänt av Alessio :).

Jag och Lotta tog med hästarna på en runda idag. Lotta med Alessio och jag red Rebel och hade Docka som handhäst. Alessio skötte sig bra, han bet bara Lotta i ryggen tre gånger...HAHAHAHA! Docka tycker att det gör lite ont att gå på grusvägen men får hon gå i gräskanten så går det bra. Hon blev jättetrött idag så imorgon får hon vila.

Nu har jag putsat mina vinterridskor och sommarridstövlarna, ska bara olja in dem också. Upptäckte idag att det var alldeles för varmt att ha vinterridskorna ;). Attans vad fort våren kommer. Nu skall jag färga håret, det gråa börjar ta överhanden och se om det eventuellt finns några vårkläder i garderoben och kanske några fina vårskor också!

Rebel i sin nya grimma!



Alessio







Stoppa tiden!

0 Läs mer >>

resize_image_152 (MMS)

En suddig Staty i Borås. Gissa vilken:)

En suddig Staty i Bor...

2 Läs mer >>
Vilket underbart väder vi har! Har suttit på balkongen och solat mig en stund, men sen ville katterna ha varsin stol. Då blev det datorn istället. Jag har också varit i stallet en stund och ridit ut på Rebel och haft Docka som handhäst! Det gick bra, men  Docka tyckte det gjorde lite ont att gå på grusvägen. När vi kom till skogsstigarna gick det bättre. Stackarn blev lite svettig men nu skall hon få bättre kondition. Förhoppningsvis ;). Alessio hade det så skönt i solen med sina kompisar och låg och vilade. Den lilla latmasken.

Dagens bilder:











Underbara våren här! ...

5 Läs mer >>
Sitter och letar runt efter lädergrimmor, en till Alessio och en till Docka. Jag hittade två som jag tycker är rätt okej, en på Hööks och en på Börjes. Om jag köper de på Börjes så kommer frakten till, men priset är i och för sig inte avgörande. Men jag skall åka och titta på Myone och på Eko också, så får vi se vad det blir.





Grimman från Börjes.



Grimman från Hööks.

Lädergrimmor