1 Läs mer >>
Då har jag fått svar på vad hältan berodde på!
 
Disa har en hovböld och hovis var ute igår och öppnade upp den, så nu går Disa med bandagerad hov och linkar fram, men nu kan det bara bli bättre. Kanske kommer hovis att gipsa hoven men det vet jag mer om imorgon!
 
Håll nu tummarna att det går över snabbt, så vi snart kommer igång igen!

Så gick det!

1 Läs mer >>
 Efter jobbet var jag verkligen taggad för ett ridpass och med mina planer i huvudet, typ minst OS-start i dressyr inom kort, åkte jag glad i hågen till stallet!
 
Jag mockade och fixade och njöt av att vara i stallet och nu jäklar skulle vi ut på en tur jag och Disa!
 
Jag hämtar henne i hagen och vi gosar en stund och jag förklarar för Disa att jag varit sjuk och därför inte varit hos henne på några dagar, när vi börjar gå mot stallet känns hon jättekonstigt. På något sätt stel och knackig. Men vad nu då. Jag tycker dock att det känns bättre när vi gått en bit och vi går in i stallet och jag kollar över henne. Hon är inte svullen någonstans, ingen värme eller puls heller.
 
Ulla går med mig ut i paddocken och jag springer med henne och det är något som inte stämmer, hon vänder ovilligt när man svänger tvärt till höger, ser stel ut bak!
 
Efter lite svärord och annat så pysslar jag med Disa och sätter på Back on tracken och tycker nog egentligen mer synd om mig än om Disa... Hon får iallafall stå inne och äta hö!
 
Vi diskuterar lite hit och dit och kommer fram till att hon nog har sträckt sig i hagen. Jag avvaktar till efter helgen med att kontakta veterinär iallafall men imorgon skall jag ringa en hästmassör som får komma ut och ge henne en genomkörare, så får vi se.
 
Nu håller vi tummarna att det går över snart!
 
 

Men de var då själva ...

2 Läs mer >>
Jaha, då har man legat nedbäddad sen i fredags! Feber, hosta, snuva.. you name it!
 
Nu börjar det vända och imorgon skall jag äntligen åka till stallet och även börja jobba.
 
Jag är aningens rastlös och tycker att allt är väldigt tråkigt just nu, känner för att göra massor men samtidigt ingenting. Jag vill rida och sätta igång ordentligt med Disa, träna och tävla, göra roliga saker. Jag har varit inne och kikat lite på hemsidan för ridtravare och tror att jag skall gå med i förbundet och åka på lite tävlingar där till våren. Nu skall jag sätta fart i höst och vinter, komma igång med lite träningar och känna att vi är på G. Jag funderar på att gå med i Tämta Ridklubb och åka dit i vinter och rida i ridhuset. Förhoppningsvis kommer väglaget att vara okej, så man vågar dra hästtransport! Massa tankar, men det blir ju så när man ligger här hemma och funderar.
 
Sen blir det nog ett Micklemträns, köpte mig faktiskt ett Hunterträns för några veckor sedan men det var för litet.
 
 
Micklemtränset finns ju X-full så jag hoppas att det ska passa!
 
 
 
Så det blir en trip till Hööks i veckan och byta! Jag hoppas att jag gör rätt val! Min vän Jenny har köpt ett Micklem och är nöjd med sitt och tyckte verkligen att Disa behövde ett också ;).
 
Jag hoppas att Disa inte har saknat mig förmycket och jag är glad och tacksam för att Anneli och Ulla har hjälpt mig de här dagarna jag har varit sängliggande!
 
 
 

Sjukling!

1 Läs mer >>
Nu har värmen kommit tillbaka och idag har det varit en härlig sensommardag! Det märktes inte minst på Disa idag när vi red ut. Hon var lagom framåt, på gränsen till lite seg. En stor skillnad mot de senaste dagarna då hon har varit mer på tårna!
 
Disa är nu inne på nätterna, jag tycker det är mysigt att stalla in på hösten och gå och pyssla i stallet! Vi stallade in i mitten av augusti pga allt regnande och så är det, väderleken får styra.
 
Imorgon är jag hästledig, då åker Anneli till Disa.
 
Kolla på det här hästklippet, klicka här!
 
Coolt tycker jag!

Så var det idag!

1 Läs mer >>
Vilken skillnad det är på min häst nu. Hon går verkligen framåt och är pigg. Nu får hon extra B-vitamin eftersom jag läste att ifall hästen snubblar mycket så kan det saknas B-vitamin och hennes hovar är fixade, så det är en helt annan häst att rida.
 
Igår var det dags för en runda i paddocken och jag tog tag i min ridning och bestämde mig även för att nu är det dags att jobba henne lite på volterna. Jag startade i skritt och tog även några varv i trav, så nu håller vi tummarna för att senan håller. Hon var så fin och verkligen samarbetsvillig. Efter ridturen i paddocken skrittade jag ut en runda.
 
I lördags red jag och Ulla ut en runda och Disa var verkligen på tårna och allt, verkligen allt, var livsfarligt! hmmmm
 
Min dressyrhäst!
 
 
Glad och nöjd häst efter väl presterat dressyrpass
 
 

På G!