0 Läs mer >>
Just nu är det jobb och inget annat som händer... Disa har fått vila några dagar, det är isigt, knögligt och eländigt ute så jag ger mig inte på nån ridning! Men Men, snart, snart, snart är våren här och då blir det andra bullar!

Ingenting

2 Läs mer >>
Vad konstigt det är att "bara" ha en häst att sköta om nu för tiden. Det är en vecka sedan Alessio flyttade och varje gång jag har åkt från stallet sen dess,har det känts som om jag glömt att göra något. Jag är så van vid flera hästar att sköta om, att det är hur konstigt som helst. Det är nog över fem år sedan vi hade en häst! Men oj, vad man hinner pyssla, mysa och greja. Jag är inte slut efter att ha gjort 7011 höpåsar, inte så konstigt att det känns som om jag glömt något, nu när jag bara gör fyra....
 
Lånad bild från nånstans i cyberrymden.. Men så här brukar det vara...
 
 
Men nu är det ett minne blott! Att packa höpåsar är nämligen det tråkigaste jag vet ;)
 
I fredags tog jag och Disa en tur ut tillsammans med Ulla och hennes häst. Det blev en härligt tur och allt gick bra. Disa sköter sig så bra.
 
Det finns bra ridvägar runt om stallet och igår tog vi en längre tur tillsammans. Den vägen har många, långa och branta uppförs- och nerförbackar, trots broddar var det lite små halkigt så vi skrittade hela vägen. Rundan tog väl cirka 1,5h, när vi nästan var framme vid stallet igen så hade de börjat med skogsavverkning och naturligtvis lagt träd över skogsvägen och det gick inte att ta sig förbi. Som tur är Bella säker på hoven så Ulla tog täten och jag och Disa efter, nu var det dags att snedda över ett kalhygge, ingen stig, massa grenar, djupa hjulspår... men fruset i marken. Vi klampade på och det gick faktiskt riktigt bra och kom ut på en annan väg, så vi kunde ta oss hem utan att vända och rida hela vägen tillbaka. Disa blev riktigt trött efter turen och jag har till och med träningsvärk idag! Hahaha!
 
Jag börjar känna mig mycket bättre nu, sen jag har börjat med järntabletterna. Jag orkar mer men blir fort trött! Fast en härlig förbättring!
 
 

Glömt nåt...

0 Läs mer >>

 
Alessio trivs hos Emma! Han busar i hagen hela dagarna men sköter sig fint när det är dags för ridning och pyssel! Det är så skönt att höra att han har det bra!

Hälsningar!

0 Läs mer >>
Idag tog jag och Disa en härlig tur i skogen! Disa är verkligen pigg och framåt! Riktigt kul. 

 
 
Jag har börjat ge Disa lusern och det har börjat ge lite effekt. 

Vintertur

2 Läs mer >>
Eftersom jag senast idag har konstaterat att jag har alldeles för mycket hästsaker, så borde jag ju inte.....
 
Men jag är inte så mycket för att handla kläder, husgeråd och andra saker. Men hästrelaterade varor är alltid lika roligt att köpa. Nu har jag bestämt mig för att handla tre saker som jag VERKLIGEN behöver. Alla sakerna kommer från Hööks
 
Nr 1. En ny ridjacka. Dragkedjan har gått sönder på den jag har och eftersom jag tycker så bra om softshellmaterialet så blir det en sån! Jag har redan spanat in den i affären och den är riktigt snygg.
 
 
2. Ett riktigt snyggt träns till Disa. Jag tror jag skall köpa det... det är ju verkligen fint!
 
 
3. Sist och minst så står ett grimskaft på önskelistan. Det behövs nya!
 
 
 
Jackan SKALL jag har och grimskaftet också, tränset får vi se....

Inköpslista

1 Läs mer >>
Disa har börjat med en ny hobby och det är att dra ner alla täcken! De hänger på en täckeshängare på hennes boxdörr och tydligen måste man dra bort dem varje natt. SUCK!
 
Så nu har jag omorganiserat i mina skåp i sadelkammaren så jag får plats med alla täcken där. Nu får hon hitta på något annat att roa sig med.
 
Idag tog vi en tur i paddocken, det blev mest skritt för det var halt under snön och jag orkar ju inte så himla mycket. Men det gick bra och hon kändes mjuk och fin!
 
Det blir en gammal bild idag eftersom kameran strejkade.
 
 

Busfia

2 Läs mer >>
Jag lämnade ju nya blodprov i fredags, då skulle järnet i blodet kollas. Idag ringde doktorn och han var allt annat än nöjd... Mina järnvärden ligger på 3 och skall ligga på mellan 10 - 130 och blodvärdet var ju också dåligt under 90 och normalt är 120 - 160.
 
Nu har jag fått järntabletter och en remiss till gyn. Så får vi se vad som händer. Det skall bli intressant att se om jag kommer att känna mig piggare! Det behövs verkligen ska jag säga... det finns mycket som jag bara inte har orkat göra.

Telefonsamtal

3 Läs mer >>
Idag är det andra dagen på årets sportlov och jag känner mig en aning bättre. Igår orkade jag färga håret, så idag skall vi åka till polisen och förnya våra pass. Jag kan ju inte vara gråhårig på passfotot! Men iallafall, Linda har hand om Disa idag och jag skulle allra helst vilja åka till Hööks och kolla på deras rea. Men egentligen är det helt onödigt för jag har ju redan så mycket hästgrejor.
 
Jag skall försöka ta det lugnt även idag och bara vila mig, så kanske jag orkar vara som vanligt resten av sportlovet!
 
Kram på er!

Andra dagen!

0 Läs mer >>
Jahaja, då har jag fått feber igen. Jag får väl bara gilla läget och ta det lugnt! Åkte till stallet och fixade det man måste och hälsade på fina Disa!

sjuk igen!

0 Läs mer >>
I onsdags fick jag svar på mina prover och jag har lågt blodvärde. Det är under 90 och det lägsta man skall ha är typ 120. Jag fick lämna nya prover i fredags och får reda på hur vi skall gå vidare nästa vecka. 
 
 
Det känns iallafall skönt att få reda på varför jag känner mig så himla trött och orkeslös emellanåt.
 
Veckan började med att jag var sjuk och bara tog det lugnt. Har bara longerat Disa och pysslat med båda pållarna. I fredags packade jag alla Alessios grejor och igår körde jag honom till Emma, som var överlycklig att äntligen få en ponny att pyssla om! Alessio fick en ny bästis direkt och tyckte det var jättespännande.
 

 
 
På kvällen var vi hos grannarna och åt gott och kikade på melodifestivalen. Det var väldigt trevligt. Idag sköter Linda om Disa och Sussa skall komma hit och fika. Annars skall jag bara ta det lugnt och njuta av att det är en härligt ledig vecka!
 
En bild på Alessios pappa Zoogin som lekte cirkushäst igår, tack Annika för lånet av bilden!
 
 
 

En förklaring!

1 Läs mer >>
Jaha, då slog febern till! Ont i kroppen och hög feber... har sovit mest hela dagen, spelat lite spel på FB! Ville ju åkt till Tämta idag för tävlingsmöte men det blev inget med det. Jag vill rida, jobba och göra roliga saker. Inte ligga i sängen och bara vara :( Tråååååååååååååkigt! Jag hoppas jag snart blir bättre så jag kan göra allt det där jag vill!
 
Bild från gårdagens ritt!
 

Feber!

0 Läs mer >>
Idag skiner solen och det är ett fantastiskt väder. Sanna följde med till stallet och red med ut på Alessio! Vi fick en härlig tur med mycket trav! Ridning är världens bästa vitaminkick!

Några roliga bilder....





soligt!