0 Läs mer >>
Det blir en sammanfattning av veckan som varit! 

I måndags longerade  jag Disa, men tyckte hon såg lite halt ut i traven, så det blev bara en kortis. Dags för flugpannband och att smörja henne med Nylanders hästkräm då flugorna redan attackerat henne. Även dags för flugspray.

I onsdags tog vi en härlig skogstur och i fredags fick hon vila.
Igår fick Disa och hennes kompisar beta nån timma i stora sommarhagen. Så nu börjar sommarbetet närma sig!  Vi hann också med en skogstur innan regnet kom.

En vecka går fort.

0 Läs mer >>
Idag blev det tur i paddocken. Bestämde mig för att känna lite på henne i ridningen. Det var ingen vidare känsla men brukar vara så efter hon vilat. Men nu kör vi på. Jag har bestämt mig för att bara starta dressyren på Riks eftersom hon varit halt nu, så känns det mest rättvist.

Dagens bilder



Dressyr

0 Läs mer >>
Idag blev det en härlig tur i skogen! Lugnt och fint i solens sken.

Vår!

0 Läs mer >>
Härligt med fredag! Särskilt när det lovas vackert väder.

Disa blev glad när det var dags att äntligen komma ut på en ridtur med matte.



Idag blev det en tur i paddocken och hon var inte halt, inte på böjt spår, inte i traven, så allt kändes toppen. Disa fick ha sitt nya fina träna och jag passade noga så hon inte kliade sig! 


Efter ridturen kylde jag hennes ben och gjorde klart resten av sysslorna.

Trevlig helg allihopa! 

Fredag!

0 Läs mer >>
Igår var det världens skitväder. Det regnade och blåste. Inget ridväder alls, så ridturen blev inställd pga vädret. Jag tror inte att Disa misstyckte.
 
Idag har Annelie ridit henne och hon visar ingen hälta! Imorgon håller alla tummarna för att det är fint väder, så vi kan sätta igång igen.
 
På hästmässan köpte jag ett nytt snyggt träns om ni kommer ihåg?
 

 
Tyvärr fastnade Disa med sidostycket i benskyddet, när hon kliade sig och spännet som bettet sitter i gick sönder. Det hände naturligtvis första gången jag använde tränset :(. Iallafall så har jag kollat med skomakare och sadelmakare runt om men ingen kunde fixa det åt mig. Jag letade runt på nätet och hittade Källquists som säljer Lippoträns. Jag mailade dem och frågade om man kunde köpa lösa sidostycken till tränset. Jag fick svar efter 5 min att det gick bra och att de skulle skicka iväg det. Idag kom sidostycken med posten, så imorgon kan jag använda mitt nya fina träns igen.
 
Ypperlig service från Källquist och jag skall med glädje beställa därifrån fler gånger!

Bra service

0 Läs mer >>
I söndags var Sussa med mig i stallet och vi babblade och pratade om allt mellan himmel och jord, precis som vanligt!
 
Vi tog med Disa ut i paddocken och jag sprang lite med henne och hon var halt i traven, det syntes tydligt. Vi diskuterade hit och dit vad som kunde vara felet. Ingen svullnad eller värme i benet, hittade ingenting. Vi kom fram till att det bästa kanske vore att åka till veterinären och göra en ordentlig hältutredning. Men jag bestämde mig för att först höra med hovis vad han trodde.
 
Jag hörde av mig till honom igår och vi bestämde att han skulle komma ut och kolla henne idag.
 
Idag när jag kom ut till stallet tog jag ut Disa i paddocken och longerade henne. Hon var inte halt, varken i traven eller skritten. Hon var lycklige och brallade runt, så nu var det bara att vänta på hovis som kom strax efter. Han kände igenom benet, hittade ingen puls ingenting.
 
Hovis förklarade varför hon varit halt med följande tes, hon har ju skotts var 4:e vecka det sista för att få upp henne mer på tå och då förändras benets vinkel och det gör att hon får ont. Men det är ingen fara, så nu är det bara att börja ut och skritta igen och sätta igång henne. Jag måste också vara noga med att kyla hennes ben efter varje ridtur.
 
Det känns skönt och nu hoppas jag verkligen att det stämmer!
 
Imorgon sätter vi igång igen!
 
 

Förklaring!

1 Läs mer >>
Nu verkar Disa vara ohalt igen! Ulla märker inget på morgonen och idag travade Disa i hagen och då syntes ingenting. Hon får vila någon dag till. Jag tror att det som spökar är senan och att den blev påverkad när jag hoppade. Det är iallafall min teori. 

Idag fick hon gå med back in track medans jag mockade och fixade. Disa njuter i solen och är en lycklig häst. Dagens bilder blev inte de bästa, dags för flyveil

Yes!

0 Läs mer >>
Idag blev det dags för vårbad för Disa Hon uppskattade det jättemycket. Det verkade som om hon riktigt njöt, inte så konstigt kanske eftersom hon har börjat fälla. Annars var allt som vanligt !

Badbild

Vårbad

0 Läs mer >>
Nu har Disa varit min i två år :) Eller det är två år sedan jag bestämde mig för att låta henne stanna hos mig och bli min! Känns så himla roligt, OM nu hon kunde sluta att vara halt hela tiden. Ulla sa att hon var bättre idag iallafall. Jag skall snart åka ut till stallet och kolla läget!
 
 
Två år i bilder!

2 år tillsammans

0 Läs mer >>
Idag har jag en dag på stan! Jag har shoppat lite och nu är det dags för fika! Mysigt att bara flanera runt och bry sig om sig själv! 

Flanerar

0 Läs mer >>
Ljuvligt väder och solen strålar, vore ju kul att ta en ridtur men icke då! Hon är halt på morgonen och då får hon vila några dagar till. Jag såg ingen hälta när jag kollade på henne i hagen och hon gjorde ett galopprace när lunchhöet serverades. Ja ja, vi får se var det tar vägen. Disa är iallafall nöjd, för nu går hon och bästisen Bella ihop igen! Lyckan är total för båda damerna!
 
 
 
 
 
Jag riktar i alla fall in mig på att stryka mig från Riks, men vi får se.
 
Idag blev det iallafall storstädning i garderoben i sadelkammaren, byte till rena schabrak och rensade ur min stora låda på logen. Jag slängde gamla täcken som jag inte använder, benskydd, borstar och annat som inte använts på länge. Skönt att det är gjort.
 
 
Inser nu att jag borde tagit en efterbild också, men får väl bjuda på en senare!
 
 
Jag har också hunnit sola en stund på balkongen, hälsat på mamma och pappa, tvättat alla smutsiga schabrak och bara njuta av att göra det jag allra mest vill! Påsklov!!!
 
 

Storstädning!

0 Läs mer >>
Hovis  var och kollade Disa men han hittade inget. Tyckte inte hon var direkt halt idag heller ! Vi får avvakta nån dag och se vart det tar vägen.

Ingen söm iallafall

0 Läs mer >>
Fick tag i hovis igår och han sa att han hade slagit i en söm lite tajt. Så nu hoppas vi på att det är den som gör att Disa är lite knackig!
 
Han kommer ut ikväll och kollar! Nu håller vi tummarna allihopa!
 
 

Förhoppningsvis

0 Läs mer >>
Jaha, då var det dags igen.

Vi bestämde att vi skulle ta en härlig tur ut i skogen, Disas favoritrunda men tyvärr kom vi inte så långt. Damen är nämligen halt igen! Dubbelsuck! Inte så mycket men lite... så jag ställde in henne och nu får hin stå med backontrack, hoppas det snart är bra igen! 

Dags igen!

0 Läs mer >>
Då är det dags att fira påsk! Det gör vi med en helg i Göteborg!

Påskfirande

0 Läs mer >>
Idag blir det en liten uppmjukningsrunda i paddocken efter gårdagens hoppning! God morgon.

Morgontur