1 Läs mer >>
Idag kom Equieterapuet på återbesök och det kändes faktiskt rikitgt spännande att få höra om Disa blivit bättre eller om läget var oförändrat.
 
Han kände igenom henne och oj vad hon surade. Högg i luften och var allmänt otrevlig! Mycket sur dam!
 
 
När han hade känt färdigt konstaterade han en klar förbättring och det var bara 1/3 kvar att justera. Åh, vad glad jag blev. Han satte nålar i ryggen på henne som hon fick ha i ca 10 min.
 
(ni ser nålarna vid den röda pilen)
 
 
Efter det knådade han och klämde lite här och där och allt är ställt till rätta! Det behövs inget återbesök och nu är det dags att sätta igång damen!
 
Idag köpte jag ett täcke till och hoppas att det kommer att fungera bra, så hon slipper skavet! Jag valde ett på MyOne, klicka på bilden så kommer du till MyOnes hemsida!
 
 
Jag är nöjd med dagen och det känns som om att vi snart är på G igen och då till 150%!

Återbesök!

1 Läs mer >>
Visst är det helt underbart att få vara ledig några dagar så här på hösten! Att få möjlighet att ladda batterierna och göra det man vill, snart är det dags att ta tag i jobbet igen och det gör jag med glädje, men just nu gör jag bara det jag själv vill!
 
Idag åkte jag till Djur & Natur och till Hööks, för att se om det fanns nåt att shoppa. Jag kollade även in ett täcke som har vaddering i nacken. Klicka här! Det är kanonsnyggt men det har en söm i nacken och jag funderar på om det inte kommer att skava ännu mer på Disa. Jag åkte i alla fall till två hästaffärer utan att köpa ett endast dugg! Inte illa!
 
Efter det var det dags för stallet och idag putsade jag och gjorde iordning sadlarna, bytte voljockar, skurade sadelgjordarna, bytte till det nya bettet och städade mitt skåp! Skönt att få undan lite! Jag och Disa tog en promenad och det fick även bli en rejäl borstning eftersom hon rullat sig ordentligt.
 
På kvällen var jag och Sussa och tittade på Änglahoppet i Borås Ridhus, det är alltid kul att kolla tycker jag!
 
En härlig dag!
 
 

Ledigt är underbart!

0 Läs mer >>

Nu är videofyme lite konstigt, jag vet inte hur jag skall ändra så man ser filmen åt rätt håll och kollar man via mobilen eller iPad så verkar det som man måste ladda ned appen... Ja ja, håll till godo trots allt!

Filmen

0 Läs mer >>
Då var det äntligen lov och dagen har ägnats åt vila! Sov länge och gott! Skrotat runt hela dagen innan jag åkte till stallet och tog en promenad med Disa! Såret ser bättre och bättre ut, så nu är det bara att hålla tummarna att vi snart är igång!
 
Idag har det varit så skönt väder att Disa har kunnat gå utan täcke, det är riktigt bra för hennes skav på manken.
 
Hm, hade tänkt ladda upp en liten film idag, men jag får lura lite på det! Återkommer!
 
 

Härligt!

0 Läs mer >>
Jag och Disa tog en härlig promenad i höstrusket, äntligen kom vi ut på något skoj. Disa verkade uppskatta promenaden och det gjorde jag också. 

Söndagspromenad!

0 Läs mer >>
Denna helgen är mitt mål att sätta igång damen. Men idag bjuder vädret på regn och rusk, men vad gör en dag mer eller mindre! 

min fina!

0 Läs mer >>
Äntligen var det precis som det ska när man kommer till stallet!
 
Inga nya skador, inga tappade skor eller något!
 
Idag hade jag tänkt ta en promenad med Disa men hua, vad det regnade.
 
Så det blev borstning och mys istället.
 
Nu är det fredag! Skönt! Lugnt!

En lugn dag!

2 Läs mer >>
Den ädla springaren, som denna blogg mestadels handlar om, får ibland ett väldans skav av täcket på manken, detta trots bogskydd och halvhalstäcke!
 
Eftersom den ädla springaren har riktigt ont fick hon tillbringa dagen utan täcke. Matte illar i flygande fläng till affären och köper ett lammullsskinn. Kör i illfart ut till stallet och börjar tålmodigt sy på lammullskinnet, som matte för övrigt köpte för dyra pengar i barnvagnsaffären, på bogskyddet.
 
När gamla matte tar ut sin ädla springare från boxen, vad upptäcker matte då??? Spänningen stiger......
 
Tarammm, springaren har tappat en sko, på hovböldshoven, ja men, varför inte?
 
Som tur är fungerar teknikens under och smset matte skickar iväg till "skomakaren" blir snart besvarat och det är bara för matte att invänta denne i sen kvällning!
 
Färdigberättat för idag!
 
Här kommer dagens bild på den ädla springaren!
 
 

Så här kan det gå en ...

1 Läs mer >>
Idag har min frustration lagt sig lite.
 
Såret såg bättre ut, det är inte lika mycket svallkött och jag skall nog ta ut henne på promenader framöver. Jag behöver röra på mig och jag tror att Disa uppskattar att komma ut lika mycket som jag, även om det bara är promenader.
 
 
En sommarbild mitt i hösten! Ska fota lite till nästa gång!

Bättre humör!

1 Läs mer >>
Nu ska jag gnälla!
 
Är så innerligt trött på att inte kunna rida! Jag inte att Disas sår läker fort nog... hon har ont av sitt täcke igen... Hon får ont på mankammen utav täcket och nu är hon jätteöm och jag vågar inte låta henne gå utan täcke, så jag har lagt en ihopvikt benpadd under bogskyddet, så får vi se om det hjälper. Åhhh, jag känner mig egentligen jätteegoistisk men vad jag längtar efter att sätta igång och rida!
 
Det är till och med så illa att jag kikar på hästannonser, jag funderar allvarligt på att skaffa mig en häst till, då kanske någon av dem är tillräckligt frisk, så att man alltid har någon att rida! Men har man råd med två hästar? Med min otur så är det säkert så att båda är skadade samtidigt!
 
Jag vet att det inte var längesedan vi hade tre hästar, men det var bara en att sko och ingen av dem åt särskilt mycket, så kostnaderna var ju inte särskilt höga...
 
Ja ja, nu har jag fått gnälla lite och nu håller vi alla tummarna vi har att Disas sår snart är läkt och jag kan ge mig ut och rida igen!
 
 

Gnäll!

0 Läs mer >>
Denna veckan har vi hunnit med både veterinärbesök och hovslagarbesök.
 
Veterinären tyckte att vi skulle avvakta lite med Disas sår. Det är ju en del svallkött på såret men inte så farligt. Jag skall avvakta någon vecka till och sen får vi se om veterinären skall komma ut och skära lite. Förhoppningsvis klarar det sig och läker som det ska. Det är skönt att veta att Disa inte har ont men jag tror att hon har rätt tråkigt och längtar efter att komma ut i skogen!
 
Hovis var ute och skodde henne och allt gick bra.
 
Annars borstar jag, sköter om såret och pysslar lite. Jag längtar verkligen efter att få komma upp i sadeln och ge mig ut på ridturer nu! Men ni ska se, nu när höstrusket kommer, då kommer vi igång! Regnet och mörkret kommer väl att bli vår bästa vänner framöver ;).
 
 

Veterinärbesök och ho...

1 Läs mer >>
Jag tappade sugen på att blogga om mitt hästliv!
 
Först hovbölden sen ett rejält balltramp och nu ett rejält sår på vänster framben!
 
Så kan det gå och hur det gick till med såret har jag ingen aning om! Hon har haft riktigt ont men ändå skött sig bra när vi har rengjort och lindat henne. Som tur är har det inte blivit någon infektion i såret och nu hoppas vi att det läker snabbt! Hon har flera skrapmärken på benen och en reva på höger sida ovanför bakknäet.
 
På bilden kan ni ana såret och att hoven ser ut som den gör beror på att hon har hovbölden på samma ben.
 
 
Men Disa har varit vid gott mod och har fått gå en vecka i mindre hage men har nu fått gå ut i större hage.
 
 
Jag kan erkänna att jag är rätt uttråkad!!! Men snart är vi på G igen, det lovar jag!
 
Idag har Equieterapueten varit i stallet och gått igenom Disa. Tyvärr kunde jag inte vara med, så Annelies dotter var där och hjälpte mig med det!
 
Disa är sned i bäckenet bak och i bogarna fram. Disa fick lite akupunktur och det sneda rättades till så gott det gick. Nu skall jag strecha Disa före och efter ridningen och Equieterapeuten skall göra ett återbesök om 4-6 veckor. Disa hade inte varit så glad för behandlingen men allt hade gått bra!
 
Nu, mina vänner, ser vi framåt och hoppas att vi snart är ute och rider igen!
 
Under denna tiden som bloggen har legat i träda har vi även hunnit besöka vår underbara dotter i Hamburg <3
 
 
Vi hade kanonroligt och Hamburg visade sig från sin soligaste och bästa sida!
 
 

Händer inget eller......