3 Läs mer >>
Vi hade tänkt oss en härlig sovmorgon och vi sov väl till halv nio. Men när man vaknar är man ju hungrig så det var bara att knata upp och göra frukost. Men sen la vi oss igen och latade oss till halv tolv. Härligt!!!

På eftermiddagen åkte jag till stallet och tittade på när Linda hoppade Rebel och det gick riktigt bra. Tyvärr är jag inte världens bästa fotograf men jag bjuder på en bild iallafall.



Jag tog en tur med Alessio i paddocken och tömkörde honom. Idag gick det väldigt bra. Han lyssnade bra när vi skulle byta varv och svänga, det krävdes bara små små tömtag. Snälla Linda tog lite kort!











Sen hade vi ett klubbmöte och bestämde datum för dressyr- och hoppträningar nu i maj. Det blir Linda som fixar det, men jag kanske kommer igång lite längre fram i sommar. På tisdag skall Linda hjälpa mig, så ska vi longera Alessio inspänd. Det skall bli intressant!

Sovmorgon

1 Läs mer >>
Nu känns det äntligen som om våren är på ingång. Ljumna vindar och en skinande sol.

Idag tog jag och Rebel en tur i paddocken. Som var nyharvad och fin. Egentligen får jag lite dåligt samvete när jag rider i en alldeles nyharvad paddock... konstigt att man känner så, men det är precis som om man förstör något. Ja ja, det blev en halvtimmas skritt, trav och galopp och Rebel kändes med på noterna.



Fast han ser lite halvsömning ut på bilden så gick det riktigt bra tycker jag. Efter passet tog vi en skrittur ut och njöt av utsikten och det underbara solskenet.



Alessio var kvar i hagen när jag red och det går utmärkt. Visserligen så är det hästar i hagarna runt omkring honom men ändå tycker jag att det är bra gjort.



Suddig bild, eftersom han var så långt bort i hagen så zoomade jag... :(

Efter ridturen var det bara att släppa ut Rebel igen och alla stallsysslor var fixade för idag skötte Juha det. Tack!





Ännu en härlig dag i stallet!

Vår på ingång!

3 Läs mer >>
Äntligen fredag och långhelg :) Ledig i fyra dagar och har inget speciellt inbokat! Det känns jätteskönt!

Idag longerade jag Alessio som fick ha sadel på sig. Han var lite fundersam till att börja med - är ju ett tag sedan han hade sadel på. Han fick skritta några varv först och sen trava. Han verkade inte reagera alls. Efter några varv tog jag in honom i mitten för att spänna sadelgjorden, det var inte så populärt men det gick. När han hade travat ett tag i varje varv så var det dags för galopp. Men det tyckte han var lite läskigt för då började sadelkåporna att flaxa - jag har tagit bort stiglädrena och stigbyglarna. Men istället för att rusa runt som en tok så saktade han av efter ett par steg i galopp - vilket jag tycker var väldigt klokt av honom. Så några steg i galopp och sen saktade jag av honom. Vi gjorde så i varje varv några gånger och sen var jag nöjd. Jag är riktigt imponerad av hur han skötte sig.

Nästa gång skall jag sätta en täckesgjord runt sadeln för då flaxar inte sadelkåporna så - då kanske han kan galoppera ett helt varv. Men jag är jättenöjd med vår lilla ponny!

Longering

4 Läs mer >>

resize_image_943 (MMS)

Långpromenad men Alessio

Långpromenad men Ales...

1 Läs mer >>
Jag har märkt att jag har blivit väldigt dålig på att ta bilder på hästarna det sista! Skall försöka skärpa till mig med det!

Det är roligare att ta kort på hästarna nu när vinterpälsen börjar gå bort. Visserligen är de klippta bägge två men de är mycket finare i sommarpälsen.

Idag red vi ut en sväng. Det var verkligen skönt att komma ut i skogen. Vädret har varit urtrist hela dagen och när jag gjort i ordning Rebel och jag och Ulla red iväg, sprack det upp och solen lyste från en blå himmel. Det var en härlig tur!

Efter det tog jag och longerade Alessio som idag fick öva på att ha senskydd fram. Det bryr han sig inte det minsta om längre. Det är bra! Nu för tiden longerar jag Alessio i träns och det är bara positivt. Han är lite mer lyhörd och det är ju bara bra!

Bilder....

2 Läs mer >>
Oj, vad tiden springer iväg, hinner knappt sitta ner och tänka efter vad som händer i livet. Men sån är väl våren!

Allt är iallafall bra med både oss och hästarna. Docka är fortfarande hos min kompis och hon har det bra och lever livets glada dagar.

Rebel och Alessio har haft en ganska lugn vecka med skritturer i skogen för Rebel och lite tömkörning och longering för Alessio. Tyvärr har jag inte hunnit med att löshoppa något mera. Jag hade tänkt göra det i fredags men vädret var inte det allra bästa och då tappar jag lusten. Idag plockas löshoppningsbanan bort och då får jag vänta tills nästa gång. Men det är bara bra för jag är verkligen sugen på ett dressyrpass med Rebel i paddocken.

Jag har blivit riktigt sugen på att rida "ordentligt" ja, ni vet så där så man verkligen har ett mål med sin ridning! Men det är väl bara mina egna tankar som sätter stopp. Jag vill ut och träna, tävla och allt möjligt men i slutändan så gör jag bara det vanliga. Men jag skall försöka att bli lite mer kreativ i mitt hästande och komma framåt, speciellt med Alessio. Visserligen kan jag ju inte rida honom men man kan arbeta dem mycket från marken och det är han ju mogen för nu. Alessio är ju också en häst som verkligen älskar att jobba och lära sig nya saker så det gäller att passa på!

Igår var vi i Herrljunga och sålde hästsaker på en loppis de har där. Vi fick sålt en del och skall även åka dit nästa månad. Det är skönt att bli av med lite saker man har liggande och som aldrig används.

Idag är jag hästledig och strax skall vi åka på kalas. Skön söndag på er allihopa!

Veckorna går fort!

3 Läs mer >>
Måste verkligen berätta att idag var en härlig dag i stallet. Det är kanonskönt att inte behöva stressa, utan känna att man har tid att pyssla och greja med sina hästar. Sen att man har trevliga och roliga stallkompisar gör ju inte saken sämre precis ;).

Idag skrittade jag och Ulla ut på våra pållar och Kristin som skall promenara med Shakira ett tag följde med. Vi hade en härlig tur med mycket skratt och prat. Det är verkligen avkoppling - tror att jag skrivit det förr - men det tål att upprepas. Verkligen en mysig tur.

När vi kom tillbaka till stallet tog jag ut Alessio och Kristin fick äran att hänga på honom. Det gick toppen och vi gick ett varv på volten i paddocken och Alessio skötte sig finfint. Efter det så longerade jag honom en stund och det är verkligen underbart attt se hur bra han tar rösthjälperna. Det blir nog något bra av honom också!

Liten är på väg att bli stor!



Positiv stallkänsla

2 Läs mer >>
Idag är jag hästledig, för min medryttare tar hand om bästa ponnyerna idag. Det passar ju bra när det är sista dagen på lovet, tänkte sätta lite fart och planera lite skolarbete inför de sista veckorna innan sommarlovet.

Igår var vi på kalas och firade Emmi som fyllde 3 år. Innan dess var jag i stallet och tog en sväng i skogen på Rebel. Han tyckte det var skönt att komma ut och sträcka på sig lite. Jag tog mig även i kragen och skurade deras foderhinkar ordentligt.

Nästa helg skall jag följa med min syster till Herrljunga parken och sälja hästgrejor på en loppis där. Jag får väl se om jag säljer något men idag har jag iallafall röjt lite i källaren och plockat fram en hel del saker som jag skall sälja. Jag tar med täcken, transportskydd, benskydd, träns, tyglar, sadelgjordar, grimmor och lite annat smått och gott. Några saker funderar jag på om jag skall sälja eller inte... Jag har till exempel ett flugtäcke som jag köpte för flera år sedan och som fortfarande ligger i förpackningen. Det kan ju vara bra att ha ;).

Idag skall vi till Alexandra och fika för hon fyller år!

Ha en skön söndag allihopa!

Hästledig

2 Läs mer >>
Vi har haft finbesök av Lotta i några dagar och vi har gjort en massa saker. Det har varit så roligt att ha henne hemma! Jag har inte gjort så himlans mycket med hästarna det sista. För det första har vädret inte visat sig från sin bästa sida och då har jag helt enkelt ingen lust att rida eller så. Sen har vi haft mycket annat för oss.

Men när Lotta var hemma passade hon på att hänga på Alessio och det gick riktigt bra. Han skötte sig fint. Nu när Docka inte är hemma och uppfostrar honom så har han blivit lite huliganig igen men det gäller att hantera och motionera honom riktigt mycket så kanske det blir bättre.

Idag har jag och Ulla löshoppat med hästarna. Både Alessio och Rebel gjorde det jättebra och till och med Rebel tyckte det var hur roligt som helst. Det är så himla roligt att ha kommit igång med löshoppningen ordentligt! Tänk att Alessio fattade med en gång hur han skulle göra, utan att krångla.

Två fina ponnysar som vilar sig efter löshoppningen med lite lunch :)



Full fart i april

2 Läs mer >>

Igår löshoppade Alessio för första gången och han var fantastiskt duktig!

Alessios första lösho...