1 Läs mer >>
Idag har det regnat en del och blåst! Men det har inte gjort mig så mycket, för jag har tillbringat dagen på Borås Ridhus och kikat på Änglahoppet. Idag var det kval till GP-ponnyn. Irén hade två ponnyer med och de gjorde sitt bästa, det resulterade i en tredje plats för en av dem i förklassen!
 
 
Efter det åkte jag en sväng till Hööks och köpte sadelöverdrag, "lås" till benlindor och en Himalaya saltsten till Disa. Sen bar det iväg till lasarettet och följa med Pappa till ett sjukhusbesök som gick riktigt bra! Hem och laga lite middag sen till stallet. Där fixade jag med Disa, som inte hade lika svullet ben idag och det gjorde mig glad. :) :) :) Jag smörjade med kylbalsam och pysslade med henne!
 
Nuu är det soffhäng och slappande som gäller!
 

En torsdag på hösten!

2 Läs mer >>
Tur är väl att man inte är hästledig! För trots allt som hänt så älskar jag att umgås med hästar!
 
Idag var jag ute i stallet och kollade till Disa. Hon har fått vila några dagar och så även idag. Senan är fortfarande svullen men ingen hälta i skritt iallafall. Jag linementade benet och kikade till henne.
Möttes av en sällskapssjuk dam i hagen!
 
 
Vet inte om det syns så mycket, men höger framben är det!
 
 
Otroligt härligt att hästarna fortfarande gå ute och beta i gröna hagar. De är knappt intresserade av lunchen de får.
 
 
 
 
 
 Efter stallet åkte jag till Tämta och tog en fika med Irén och Sanna. Trevligt att tjöta bort en stund. Sen kollade jag när Sanna red en av Iréns unghästar.
 
 
 
Efter en dusch hemma åkte jag ner till Ekohallen för att hitta nåt som jag kan kyla Disas ben med! Hittade en reparationssats, hahaha! Så nu får vi hoppas att det snart blir bättre med Disas ben!
 
 
 
 

Höstledigt men inte h...

2 Läs mer >>
Ibland undrar man vad man håller på med! Är det verkligen värt att hålla på med sina älskade hästar och andra djur för det är ju skitjobbigt när det händer saker som med Alessio! Men samtidigt vet man att ansvaret att inte låta dem lida, ligger på ens axlar och vi djurägare måste vara starka och ta det rätta beslutet! Vi älskar ju dem av hela vårt hjärta och vill inte att de plågas och har ont. Finns det inget annat att göra, så måste vi ta bort dem. Det är de värda. Men orkar man ta sig upp igen? Jo, det gör man! För inte vill de djur vi älskat så mycket att vi ska gräva ned oss och bara gråta, de vill att vi ska tänka på dem med glädje och lycka! Så därför gör jag det!
 
Livet går vidare. Jag har min Disa och lilla Docka! Just nu är Disa halt på höger fram och svullen. Jag hoppas
FAAAN att det går över! Annars blir man väl helt tokigt ett tag! Suck!
 
Men vi minns våra änglahästar med värme och tänker på alla roliga minnen vi har tillsammans <3
 
 
 

Att orka och gå vidar...

3 Läs mer >>
Tyvärr svarade Alessio inte på behandlingen och han har nu galopperat vidare. Han är nu tillsammans med Rebel och sin mamma Selma på de evigt gröna ängarna!
 
Jag kanske berättar mer nån dag eller kanske gör jag det inte!
 
Sista bilden på världens finaste ponny!!!
 
 

Sorg!

2 Läs mer >>
 Glömde ju att berätta att jag besökte hästmässan i helgen. Jag hade tur att få tag i en fribiljett :) och traskade runt och tittade på alla utställarna. Hööks hade bara med sig alla möjliga reflexsaker till häst och ryttare... verkligen tråkigt! Men det fanns en del annat att kolla på och tillslut bestämde jag mig för ett par skydd till Disa. De är riktigt snygga!
 
De fick hon ha idag när vi red i paddocken. Hon gick riktigt fint och jag är verkligen nöjd! Det som retar mig mest nu är alla älgloppor. Disa har minst en efter varje ridtur, även om vi bara har varit i paddocken... suck! Som tur är bryr sig inte Disa så himla mycket om dem när man rider. Men blir desto mer irriterad när hon står i gången. Oftast lyckas jag att hitta dem i pälsen på henne, men börjar bli lite trött på dem!
 
Alessio är fortfarande kvar på djursjukhuset men det går åt rätt håll. Han får vara ute i gången och promenera lite och Helen säger att han börjar bli rastlös! Klicka här så kommer du till en liten film från dagens promenad! Han kämpar bra den lille vännen!
 
 
Emma och Alessio hälsar från sjukhuset!

Glömde ju!

2 Läs mer >>
   Fick ett meddelande på telefonen i lördagskväll.... Alessio, lille plutten, hade blivit sparkad i hagen och stödde inte på sitt ben. Helen och Emma lastade honom och åkte till Skara djursjukhus direkt. Där blev han röntgad och de såg fraktur på griffelbenet och eventuellt ett ben högre upp... Inget kunde avgöras förrän idag när kirurgen kom till Skara.
Alessio fick stanna kvar och idag fick vi äntligen svar. Det är en fraktur på griffelbenet men inget mera! Tack gode gud. Hade det varit en fraktur till så hade man varit tvungen att ta bort honom. Nu väntar behandling och konvalecens men Alessio är glad och svarar bra på behandlingen!
Stackars lille sjuklingen!
 
Rätt nöjd trots allt!
 
 
Jag har tagit vara på det fina höstvädret och varit ute och ridit med härligt sällskap tre dagar i rad. Idag vågade vi oss också ut på grusvägarna trots älgjakt. Disa trivs med att komma ut och det gör jag med!
 
Bilder från lördagens ridtur!
 
 
 
Docka har det bra hos Annika och Patrik. Elin har varit ute och ridit på henne och Docka tycker det är sååå himla roligt! En riktigt fin höstbild på det lilla ekipaget!
 
 
 

Herre jösses!

1 Läs mer >>
Verkar bli veckouppdatering nu för tiden! Men bättre än inget!
 
Vi tuffar på jag och Disa! Höstvädret är ju helt fantastiskt och solen skiner och dess emellan är det lite mulet, men knappt nåt regn över huvudtaget. Disa klarar sig på kvällshö, lusern, hippo och bete än så länge. Det är ju inte illa för att vara i början av oktober.
 
Onsdagen ägnade vi åt longering, torsdag var min medryttare där och i fredags vilade Disa. Nu har jag ridit ut tre dagar i streck och bara njutit av hösten. Det trista är älglopporna men Disa verkar inte ha ont av dem och jag rider med ländtäcke och då verkar de inte lika ettriga.
 
Härligt att ha häst, kul att skritta ut och njuta! Tur att jag har Disa <3

Veckouppdatering!