2 Läs mer >>
Idag var det dags för löshoppning för Alessio igen. Han tycker det är riktigt riktigt roligt och blir mer vild än tam! Han hoppar bra och fattar verkligen grejen! Men usch vad jobbig han kan vara. Men det är riktigt roligt att se honom flyga fram.

Filmerna ser ni i inläggen under detta!

Här kommer dagens bilder!






Löshoppning!

2 Läs mer >>

Alessio löshoppning

2 Läs mer >>

Alessio löshoppning

1 Läs mer >>
Nu stundar fyra dagars ledighet och det skall bli toppen! Eftersom jag skall forsätta tjata om vädret så hoppas jag verkligen att det kommer in lite varmare och lite finare väder!

I tisdags tränade min medryttare dressyr. Det hade gått bra men Rebel är stel innan han kommer igång och sen har han inte den bästa konditionen. Men Linda var nöjd och säkert Rebel också.

Igår hämtade snälla Kristin hö som jag fick köpa hälften av, så nu klarar jag mig hela sommaren. Jag tycker alltid att det är skönt att ha lite extra att ge dem ifall de behöver stå inne eller något annat inträffar.

Efter höbärningen så tog jag och Ulla en sväng i skogen med våra pållar. Det blev en härlig tur där vi faktiskt lyckades missa regnet.

Sen var det dags att tråkla in Alessio i eksemtäcket. Nu får han gå med det hela tiden för han har verkligen börjat klia sig. Jag får strunta i om det regnar när han har det på sig. Jag har iallafall beställt ett nytt från Börjes, så jag har ett att byta med. Men jag smörjade in honom rejält och sprayade honom med balsamspray så det är väl bara att fortsätta kämpa. Stackars lilla ponny.

Idag blir det löshoppning!

Lite långledigt!

2 Läs mer >>
Ja, trots allt är våren här och sommaren närmar sig med storm(haha)steg. Trots regn och rusk växer gräset och hästarna får nu bara nåt kilo hösilage när de kommer in på kvällen. Igår när jag kom till stallet hade de inte ätit upp kvällsmaten och de brydde sig inte om den maten som Ulla la ut i hagen på morgonen heller. Skönt att slippa göra en massa höpåsar på kvällarna.

Men tydligen misslyckas jag med täckesval varje dag nu för tiden. Igår fick Rebel gå utan täcke och Alessio med sitt eksemtäcke, då ösregnar det halva dagen. Idag hade de också lovat regn - då är det bara lite molnigt... i alla fall här i Landvetter. Konstigt!!!

Idag skall min medryttare rida för en dressyrtränare. Tyvärr hinner jag inte titta, för jag jobbar länge. Men hon har lovat att höra av sig ikväll. Det skall bli spännande att höra hur det var.

Trots allt

3 Läs mer >>
Eller så där rolig shopping var det inte. Men har iallafall inhandlat halmpellets, papperströ och musli till pållarna. Jag handlar ju allt sånt på Granngården och jag har skaffat mig ett sånt där klubbkort. Det är riktigt bra. Jag får erbjudanden minst en gång i månaden och i veckan fick jag en rabattcheck på 100kr ifall man handlade för 500kr. Det var ju lätt som en plätt när jag behövde handla både strö och musli. Tack Granngården.

Jag måste också slå ett slag för Havrepappans blogg! Han skriver om hur det är att bli inblandad i hästvärlden. Jag skrattar och skrattar och skrattar varje gång jag läser den! Har ni aldrig läst om det han skriver så måste ni bara göra det!

Idag var Juha med i stallet och fixade marktjänsten. Det är toppen! Särskilt när man har massa som skall bäras från bilen till stallet.

Jag och Rebel tog en tur i paddocken och idag tränade vi på att göra 10 meters volter i hörnen. Det gick ganska bra men han var lite seg i början men sen fick jag igång honom. Han var också lite mer motsträvig i vänster varv men jag är nöjd efter avslutat ridpass.



Efter det så tog jag och Juha en promenad med Alessio i skogen. På vägen passerar man en gård där de har en hund som alltid skäller. På vägen ut så brydde sig inte Alessio om den men på hemvägen så var den livsfarlig och han fick ett rejält spel. Men skam den som ger sig, han skulle ju bara förbi så det fanns ju inget att välja på. Men han kastade sig, reste sig och höll på. Men förbi kom han och lugnade sig snabbt sen! Det blir den vägen nästa gång också!

Nu äter de nästan inget hösilage på morgonen. Allt låg kvar i hagen när jag kom, men de började äta det när vi var där. Fast jag har minskat ner det till hälften nu. De börjar bli lite väl runda, så det gäller att se upp!

Shoppning

1 Läs mer >>
Jisses vad tiden springer iväg.... häromdagen räknade jag ut att jag har så där en 23 arbetsdagar kvar innan långledighet! Det skall bli sköööööönt!

Den här tiden är det extra mycket att göra på jobbet och sen har vädret varit uschligt! Inte orkat så mycket mer än att göra de vanliga sysslorna med pållarna men idag blev det ändring och jag har tagit en skogstur med Rebel och longerat Alessio. Det var verkligen skönt att komma igång med dem igen. De har inte gjort nåt på tre dagar och då får jag alltid dåligt samvete. Även om jag är där och fixar och borstar och byter täcken känner jag så. Men ärligt talat så tror jag inte att de bryr sig....

tjoooooong...

2 Läs mer >>
Livet går sin gilla gång och hästarna sköter sig fint. Alessio har tyvärr börjat klia sig igen så idag satte jag på honom eksemtäcket. Jag köpte ett från Börjes och det satt jättebra. Alessio verkade inte så bekymrad över att ha på sig det utan var som vanligt.

Dagarna som gått har jag ägnat åt ridning, både i paddocken och ut i skogen och allt har gått lugnt till. Alessio sköter sig jättebra och både tömkörning, longering och promenader i skogen går utan problem nu för tiden!

Eksemtäcke

1 Läs mer >>
Jag sitter och väntar på att tvättmaskinerna skall bli klara så jag kan hänga lite tvätt och på att Juha skall ringa så jag kan åka till stan och hämta honom. Han kommer med bussen från jobbet.

Jag har precis varit i stallet och fixat med pållarna. De går ute länge nu på kvällarna och betar så det går fort att fixa alla måsten.

Idag tömkörde jag Alessio och det gick strålande. Det står ett hinder uppställt i paddocken och det ligger lite bommar också - de är toppen att ha som riktningsmärke och att träna på att svänga runt. Han går verkligen bra nu, inga som helst problem.

Annars har väl veckan varit som vanligt, fantastiskt skönt med 3 dagars arbetsvecka! Inte för att jag inte trivs med mitt jobb för det gör jag verkligen - funderar ofta på om jag faktiskt inte har världens bästa arbetsplats.... Men lite ledighet säger man ju inte nej till!

I morgon skall vi åka på Mikaels 50-årskalas, annars skall vi ta det lugnt resten av tiden. Jo, jag skall rida också! Men annars bara njuta.

Väntar