1 Läs mer >>
För några dagar sedan beställde jag ett par Tretorn ridstövlar. Jag har alltid varit sugen på ett par sådana och bestämde mig för att NU är det dags. Men det gick ju inte bra! Stövlarna var inte byggda för mina vader, annars satt de perfekt i foten. Ja ja, nu är det bara att fatta att jag kommer inte att ha några Tretorn ridstövlar! Så är det!
 
Härliga underbara ljus! Så skönt att veta att trots att man inte är hemma från jobbet förrän kl. fem så hinner man ut och rida i lugn och ro. Grejade och fixade i stallet, hämtade Disa i hagen bara att inse att jag hade världens mest brunstiga sto idag! Kisstant! Äckligt! Men det positiva är att hon inte ens surar när man spänner sadelgjorden. Underbart! Det finns en bra sak till, just nu kan ju damen gå utan täcke, så man slipper ett nerpissat täcke också.
 
Ulla och Oboy hängde med på tur ut i skogen och Disa verkligen älskade Oboy idag och tyckte han var det vackraste hon någonsin sett. Trots det skötte hon sig fint och det var en härlig tur ut i skogen!
 
Här är stövlarna som aldrig blev mina...
 
 

Gick ju sådär!!!

0 Läs mer >>
Vilken härlig helg, sol, värme, göra det man vill och bara ha det toppen!
 
Man borde kunna spara på den känslan och plocka fram det när man känner sig mindre bra!
 
Lördagen startade jag med att åka ut till stallet och ta en skogstur med Disa. Ljuvligt, med skinande sol och vindstilla.
 
 
Disa kan nu gå utan täcke, vilket innebär att det är en del borsta och hon blir inte riktigt ren. Men vad gör det! Hon trivs gott och det är det viktigaste.
 
 
Efter det åkte vi till Åhaga och gick på Hem- och trädgårdsmässan. Det var inget speciellt men ändå trevligt! Vi fortsatte dagen med att gå ut och äta och sitta i solen och mysa. Det gäller att ta vara på det fina vädret!
 
Idag tog vi oss till Knalleland och köpte skor och lite annnat smått och gott. Jag planterade lite blommor i rabatterna. Slappade i solstolen på balkongen en stund, sen åkte jag till stallet.
 
Ulla hade släppt ut Disa och Bella i en av sommarhagarna för att de skulle få beta lite grönare gräs. Det tyckte de var toppen, fick knappt tag i dem när vi skulle hämta dem. Tanter!!!
 
Eftersom jag ville testa mina nya "walkingskor", tog jag en lång promenad tillsammans med Disa. Hon klampade på bra och höll ett högt tempo. Hon tyckte dock att det var mindre trevligt att gå förbi kossornas lösdrift, jösses, hon är ju stor förut men blev en halvmeter högre, frustade och studsade. Men som tur var lugnade hon sig ganska snabbt.
 
Imorgon är det måndag, två veckor kvar till påsklovet och 18 dagar kvar tills vi åker till Lotta!!!

Kan det bli bättre?

0 Läs mer >>
Finns det något bättre när värmen återvänder? Idag var det sol från en klarblå himmel, nästan vindstilla och sådär en 15 grader varmt! Helt underbart med andra ord.
 
Snabbt, snabbt ut till stallet och mocka. Sen var det dags att ta in damen och göra henne iordning. Sen var det bara att ge sig ut på en härlig tur i skogen. Underbart! Vädret skall hålla i sig hela helgen, det kommer att bli toppen!
 
 

SOL!!!

0 Läs mer >>
Då var det äntligen dags!
 
Fixade de vanliga sysslorna och gjorde iordning Disa.
 
Idag red jag upp till Kristin, för att få sällskap på ridturen. På skogsvägen till Kristin finns det en bom som stänger av vägen, så det var bara att hoppa av för att kunna öppna och komma förbi. Sen fick jag traska en bit, innan jag hittade en sten eller nåt annat att stå på, för att komma upp igen ;) hahahaha! Iallafall mötte vi Kristin och Shakira och red grusvägen tillbaka. Disa var hur pigg som helst och var riktigt lycklig. Eftersom hästarna hade bra tempo tog inte rundan lång stund, så vi fortsatte att skritta förbi stallet, men då var det inte lika pigga hästar längre. Men vi vände efter ett tag och skrittade tillbaka.
 
En härlig tur trots att det var lite kyligt i vinden. Skönt att äntligen få komma upp på hästryggen.
 
Efter ridturen pysslade jag med Disa och satte på Back on Tracken.
 
Världens bästa häst!
 
Lite suddiga bilder från skogspromenaden, innan jag hittade nåt att stå på för att ta mig upp på hästryggen igen!
 
 

Pigg och glad!

2 Läs mer >>
Idag vaknade jag med fjärilar i magen, det var dags att åka till veterinären och hur skulle det gå? Jag tror jag har sovit i natt men känns mest som om jag målat upp alla möjliga scenarior i mitt huvud under natten.
 
Ja, ja, det var bara att göra iordning sig och dra iväg mot stallet. Jag gjorde klart allt med mockning osv. sen kom Annelie och vi gjorde iordning Disa och lastade henne. Hon bara klampade på och man riktigt kände att hon tyckte att det var spännande att hitta på något.
 
När vi kom fram till veterinärstationen, fick vi vänta en stund men det gjorde inte så mycket. Disa tyckte det var otroligt spännande att kika runt men efter tag var gräset mer spännande och hon betade lugnt i gräskanten tills det var vår tur.
 
Jag berättade vad som har hänt med Disa och hur vi hade gjort. Han kände igenom henne och sen fick jag longera henne i trav i båda varven, Efter det fick jag springa med henne några gånger på hårt underlag och sen böjde han henne. Veterinären såg ingen hälta bara en liten rörelsestörning.
 
Efter det gick vi in igen och han rakade hennes ben och det tyckte Disa var obehagligt så han bestämde sig för att ge henne lite lugnande... en ponnydos. Hon stensomnaden, var helt groggy! Ja ja, han ultraljudade benet och såg att det har varit en rejäl skada på senan men att det läkte fint och såg bra ut.
 
Nu ska hon skrittas i tre månader på hårt underlag och sen är det bara att köra på! Det känns härligt, både att jag har gjort rätt och att det går framåt. Han såg det inte som några problem med att hon skulle bli helt återställd.
 
 
Efteråt så bestämde jag mig för att åka till Hööks och köpa mig nåt nytt! Jag var ju tvungen att fira på nåt sätt! Det blev ett par nya ridskor och ett par nya ridbyxor.
 
I natt ska jag sova gott och på onsdag skall jag ut och RIDA!!! :)
 

Störtskönt!

0 Läs mer >>
Idag har jag ägnat dagen åt att förbereda för morgondagens veterinärbesök, men började med de vanliga sysslorna, mockning och höpåsar.
 
 
Efter det var det dags att packa sakerna så jag lätt kommer åt det imorgon, putsa lädergrimman och packa hönätet.
 
 
 
 
Disa kopplar av med att gå i hagen och leta efter små, små grässtrån som börjar titta fram. Det värsta är att hon ägnar den mesta tiden åt det, istället för att äta hösilaget hon får.
 
 
 
 
 
 

Jag hoppas att allt går väl imorgon och att veterinären säger att jag skall fortsätta skritta henne och att vi snart är igång igen.
 
Här hemma blommar små krokusar och snart slår påskliljan ut, nu närmar sig våren med stormsteg!
 
 
 
 
 
 

Förberedelser för mor...

2 Läs mer >>
Allt kändes bra, nyskodd pigg häst, härligt väder på ingång... Men kan det någongång bli som man vill???
 
Nej då, halt häst igen, eller ja, hon markerar i skritt och trav!
 
Idag ringde jag till veterinären och har fått tid hos distriktsveterinärerna i Vårgårda om två veckor, då skall de göra en hältutredning! Jag hoppas verkligen att de kommer fram till något och att jag vet vad som väntar framöver.
 
Disa får vila tills dess...
 
Finns nog inte så mycket att skriva om den närmaste tiden...
 
Ja, ja nu vet ni!

Så kan det gå...

1 Läs mer >>
Idag stod Ulla och väntade på mig, det var bara att snabborsta och göra Disis iordning. Jag var rätt sen till stallet så vi ville hinna ut i skogen innan mörkret kom. Vi skrittade en härlig runda, det var alldeles vindstilla och härligt väder. Hästarna skötte sig fint och var glada för att komma ut.
 
Efter det var det dags att fixa de vanliga stallsysslorna och nu ska jag bara koppla av en bra dag!
 
TÄNK OM MIN HÄST KUNDE SE GLAD UT PÅ NÅT KORT????

Snabba ryck!

2 Läs mer >>
Igår var hovis äntligen på plats och jag kunde sätta igång med ridningen igen! Det var så roligt att sätta fart och Disa gick hur fint som helst! Bästa häst!!!
 
Jag har ju ökat på Disas mat, hon har fått 2kg extra hösilage och 1l lusern extra. Men hon har lämnat både hösilage och lusern, så det är ingen idé att ge henne extra. Hovis tyckte att hon såg fin ut och att jag inte skulle ha panik.
 
I söndags var jag och Disa ut och gick en sväng och jag klippte hennes man och svans. Lite bilder från söndagen:
 
 
 
 
 

På gång igen!