0 Läs mer >>
Vad skönt det är att hinna greja i lugn och ro och ändå hinna ruda ut en sväng.

Jonna och Ulla hade börjat ta bort isen i paddocken när jag kom och jag tog lite också. Tar man lite varje dag så kan vi snart rida där! Längtar verkligen efter ett riktigt dressyrpass.

Disa och jag tog en tur ut på grusvägarna. Allt gick bra tills vi mötte en bil så vi fick vända för att komma ur vägen. Då blev allting jättespännande. Men då red vi lite sidvärtes och gjorde några halter så lugnade hon sig. En skön tur.

På väg hem:

Bra

0 Läs mer >>
Idag har vi haft en härlig dag.
 
Vi startade med att åka till Borås Ridhus för att titta på deras lokala ponnytävling. Träffade en hel del bekanta och pratade lite och tog en fika. Efter det åkte vi och handlade lite, sen har vi tagit det lugnt och vilat. Härligt! Det gäller ju att ladda batterierna inför veckans fyra arbetsdagar innan påskledigheten.
 
På eftermiddagen tog vi en härlig vårpromenad och avslutade den med härligt nygräddade våfflor!
 
 
 
 
 
Härligt gott med våfflor och promenaden var fin den också, men tyvärr ingen vår i sikte än så länge. Men kanske man ser skillnad nästa vecka? Vem vet :)

Ett överflöd av härli...

0 Läs mer >>
Idag har vi också varit på kalas! MItt syskonbarnbarn Lilly fyllde fyra år och en sådan här vacker tårta hade Mona gjort!
 
 
Efter det åkte vi till Knalleland och köpte en dynbox, den skall jag ha i stallet för att lägga alla täcken och annat smått och gott i. Förut har jag haft två skåp i sadelkammaren men snart kommer det nya inackorderingar så då får man dela med sig :). Det skall bli roligt med nya ridkompisar!
 
Jag har även fått rapporteringar från Helen och Emma, de hade med sig Alessio till Pyttelitens idag. Det är ridskolan där Emma rider. Han skötte sig utmärkt och jag är jättestolt över honom! Denna bilden tog Helen:
 
 
Dagens ridning och mys med Disa kan ni läsa om i förra inlägget :)

Kalas och duktig ponn...

0 Läs mer >>
Idag har det äntligen blivit lite mildare. Nu väntar jag bara på att isen i paddocken ska smälta, sen blir det många, långa dressyrpass. Igår och idag har vi varit ute och skrittat, riktigt skönt!

Disa, nöjd efter dagens tur!



Skritturer

1 Läs mer >>
Idag var det isande blåst och kallt. Ägnade stallbesöket åt pyssel och borstning. Disa verkade nöjd iallafall.


Halv storm

0 Läs mer >>
Jag har plockat ihop lite hästsaker jag säljer! Om du är intresserad så är det bara att kommentera!
8st schabrak och 1 vojlock 20kr/st eller 150kr för allihopa!
 
 

Sadelgjordstunnel 50kr, Lädergjord brun 120 cm 80kr, Dressygjord 50cm 50kr
 
 

Teddypadd och kilpadd 20kr/st
 
 
Shires transportskydd stl S aldrig använda 100kr
 
Litet ponnyträns, remontgrimma svart 50kr
 
Pessoabett 13cm 100kr
Tredelat bett 12,5cm 50kr
Pelhambett 12cm 150kr
Mylersbett 13cm 250kr

Säljes!

0 Läs mer >>
Försöker få fart på ridningen! Men isen gör ju att man blir så begränsad, otur är att paddocken är helt isbelagd så det går inte att rida där. Jag har longerat Disa i hagen, några gånger och oj vad hon tycker det är spännande, brallar och busar! ridningen blir på grusvägarna för de är isfria iallafall. 
 
Igår tog jag och Ulla en rejäl skrittur och vi valde en väg som delvis går igenom skogen. Där var det rena blankisen, så det var bara att hoppa av och leda hästarna en bit. Disa är rejält broddad runtom men jag tycker att det är läskigt ändå.
 
Igår var jag och Jonna och kollade när Christer hade hoppträning för Tämtaryttarna i Tosseryd. Det var riktigt trevligt att träffa alla och se alla fina hästar! Kul att se det fina ridhuset också! En riktigt trevlig dag.
 
jag har en plan... Vad den går ut på ska jag berätta när jag planerat klart!

Försöker!

0 Läs mer >>
Hemma efter en kort promenad!


Fiiin

1 Läs mer >>
Försöker verkligen komma igång med ridningen men.... isigt och eländigt fortfarande. Men gör mitt bästa hela tiden. Men vad hjälper det! Nu väntar jag verkligen på våren!!!
 
Det är bestämt att Disa skall åka hem till ägaren igen, eftersom hon skall säljas! Tyvärr har jag inte möjlighet att köpa henne, så därför är det dags att ge sig ut och leta efter något annat. Mycket synd och jag kommer verkligen att sakna denna fina dam! Hon är ju så trevlig och nu har vi verkligen lärt känna varandra! Men vi har lite tid kvar att mysa på innan hon skall hem!
 
Imorgon skall jag åka och provrida en annan pålle... så vi får se vad det ger :)

Går ju sädär...

0 Läs mer >>
Idag tog vi en härlig skrittur i skogen! Åh, vad det är härligt att komma till stallet, hinna rida ut och det är fortfarande ljust när man är klar med alla bestyr. Nu är det toppen att ha häst. Disa skötte sig utmärkt och snart är vi igång i full fart igen!

Mmmmm!

0 Läs mer >>
Disa gillar inte när det blåser och idag är det verkligen blåsigt! Hon var stressad i hagen och sprang runt, så det där med att komma igång med ridningen gick åt skogen! Men jag pysslade om henne ordentligt och hon motionerade sig själv, så nu har hon det skönt i boxen.



Halv storm!

1 Läs mer >>
Här har det varit lite dött, men det beror på att jag inte har ridit något. Underlaget har varit isigt, isigt och isigt! Disa har fått vila lite och det kanske hon har tyckt varit skönt.
 
Men nu är det dags att sätta fart igen. Idag skall jag och Ulla rida ut tillsammans och sen är det full fart som gäller. Nu har ju ljuset återvänt och det är såååååååå underbart. Solen har lyst några dagar och man blir så glad och pigg!
 
Jag har även fått erbjudande om att köpa Disa, jag tänker fortfarande på saken och jag antar att Erica väntar på mitt svar!
 
Igår var jag och shoppade mig en ny jacka på Hööks. Det blev inte den jag tänkt från början utan köpte den här:
 
 
Jag köpte även B-vitamin till Disa, fällningen börjar snart och då är det bra att ha det.
 
 

Lite dött!