1 Läs mer >>
Vaknade kl. 10.00 idag! Herregud! Jag har sovit i elva timmar eller nåt! Det var skönt! Vi tog det lite lugnt här hemma på förmiddagen men sen åkte vi och handlade lite och Juha var duktig och tvättade bilen och dammsög den! Det behövdes verkligen!

Jag åkte till stallet vid 14-tiden för då skulle Linda komma och testa om hon hon kunde tänka mig att hjälpa mig med hästarna en dag i veckan. En jättemysig tjej som efter ridturen på Rebel bestämde sig för att hjälpa mig varje tisdag. Det blir bra eftersom jag jobbar sent då!

Alessio var så härlig för han kommer i full galopp när jag ropar på honom i hagen, gulleplutt! Men blir alldeles alldels lycklig av det! Idag stog det tömkörning på schemat och det gick hur bra som helst. Han är riktigt styrbar och skrittar runt lugnt och fint i paddocken! Snart kanske jag vågar mig ut på en tömkörningsrunda i skogen.

Docka fick köra runt några barn i sulkyn idag - ja i Ullas vagn. Ulla lånade Docka till uppgiften och hon skötte sig kanonbra. Efter körningen så klippte jag Docka på halsen. Hon var väl inte direkt förtjust i det och det kanske beror på att det inte blev särskilt snyggt... men sällsynt! Nu väntar jag bara på att klippa Rebel men det får vänta för han fäller fortfarande sommarpäls.

Kanske en av de sämsta bilder jag har tagit! Men eftersom den visar min dåliga klippning och att jag verkligen klippt Docka så lägger jag upp den ändå! :) Fast faktiskt tror jag att andra sidan blev snyggare... men om några dagar ser det mycket bättre ut! (tror jag iallafall)

Sovit gott

0 Läs mer >>
Veckan som gått har varit bra! Har varit i stallet och fixat med hästarna och sen mest suttit i soffan och spelat spel på FB! Ja, jag vet... beroendeframkallande. Men jag är faktiskt inte hemma förrän efter åtta och då är det kvällsmat och lite fix som gäller. Sen blir det någon timma i soffan innan jag somnar.

Det verkar som Alessios man och svans blir bättre. Jag smörjar med krämen varje dag och har även sprayat honom med Aloe Vera varje dag. I morgon är det dags att bada honom igen.

Jag har varit duktig och tänkt ut hur jag skall motionera hästarna varje vecka. Jag har gjort upp en liten plan hur jag skall göra och vilka hästar som skall aktiveras vilka dagar. Det känns riktigt bra. Eftersom Alessio behöver mycket tid nu och det tar sin lilla tid att hålla igång tre stycken så kände jag att det var bättre att jag skriver upp hur jag tänker göra. Denna veckan har jag promenerat med Docka två gånger och longerat henne en gång. På söndag skall Ulla låna henne till grannens barn som vill rida lite. Rebel har blivit riden två gånger och longerad en gång. I morgon skall jag ta en tur i paddocken och på söndag kommer det en tjej och testar om hon vill vara medryttare på honom - trevligt! Alessio har jag longerat, promenerat med och haft sadelträning med. I helgen skall han tömköras igen.

Trevlig helg på er allihopa!

Fredagar är inte dumt...

1 Läs mer >>
Idag började vi dagen med en shoppingrunda i Knalleland och jag köpte mig ett par nya ridbyxor på Myone. Väldigt nöjd med dem faktiskt.



Helskodda i blått och bekväma. Passade bra till Rebels blå schabrack som han hade idag när vi red lite dressyr på banan. Det gick faktiskt riktigt bra och det är så skönt att ha en paddock.

Alessio smörjade jag med den lindrande krämen idag eftersom vi tvättade han med mirakelshampoot igår ;). Det lossnar massa flagor ifrån manen nu och det ser jag som positivt. Förhoppningsvis försvinner alla knott i kylan nu så att han blir bättre. Efter borstning av Alessio gick vi ut en promenad med honom. Det gick väldigt bra och han busade ingenting utan gick på ordentligt. En härlig dag i stallet. Jag har också läst på lite i vår unghästbok och kommit fram till att nu är det lite mer jobb med Alessio som gäller. Han skall arbetas med 3 - 4 dagar i veckan och sen få en lite längre vila i vinter. Jag har tänkt mig följande plan: tömkörning 1 gång/vecka, promenad 2 gånger/vecka, longering 1 gång varannan vecka och även börja vänja honom vid sadel. Jag hoppas också att jag kan komma iväg på löshoppning 1 gång i månaden. Det skall förhoppningsvis bli det på Tämta så vi kan åka dit.

Dagens bilder:

Rebel i hagen efter ridturen, han ville inte alls gå ut igen...



Fin fläta va? ;)


Alessio och gänget



Förresten är det en som har hört av sig och kan tänka sig att byta min sadel mot en sulky. Men naturligtvis bor personen i Växjö... men vi kanske kan mötas på halva vägen... Får väl se vad vi kommer fram till. De skulle iallafall skicka bilder.

Promenad

0 Läs mer >>
När man skriver rubriken på sitt blogginlägg så kommer de andra rubrikerna man haft fram som förslag... eller nåt... ja inte vet jag. Men iallafall i fredags lyssnade jag på Magnus Uggla på P4 och han hade hakat upp sig på att alla använder ordet fin! Jag tror att mina modeord är härlig, underbar - positivitetsord alltså. hahaha!

Idag åkte Juha med mig till stallet och det är alltid trevligt med sällskap. Jag red Rebel och Juha tog med Docka så gick vi på promenad. Ganska kyligt väder men inget regn och hästarna tyckte det var skönt. Docka älskar att trava i alla uppförsbackar, det blir lite jobbigt för Juha särskilt som han hade gummistövlar idag.

Efter ridpromenaden tvättade vi Alessios man och svans med superschampoot, medans det verkade så tömkörde jag Alessio. Herregud vad han är duktig. Vi började med att Juha gick bredvid och ledde honom. Men efter ett varv i paddocken så fick Juha släppa och jag tömkörde honom helt själv. Det gick hur bra som helst att svänga honom och att göra halt. Vilken duktig tvååring!

En bild till från inkörningen

Härlig dag :)

0 Läs mer >>
Oj, nu när jobbet är i full gång och hästarna och livet i övrigt kräver sitt så hinner man inte blogga så värst mycket...

Men alla hästarna mår bra och vädret har varit uselt i veckan så det har inte blivit så mycket ridning. Men det är skönt att ha ställt in hästarna på natten så de får vila sig från regn och blåst.

Idag skall jag bada Alessio för jag har köpt en schampoo som skall vara bra för hans eksem eller vad det nu är som irriterar honom i manen. Det skall tydligen vara hur bra som helst och för det priset så hoppas jag verkligen det. Men jag har insett att det iallafall blir eksemtäcke på honom nästa sommar.



Vi skall också tömköra honom idag så att han inte glömmer vad han har lärt sig.

Long time...

1 Läs mer >>

Körning vid kossorna, en liten film till! :)

Alessio körning2

1 Läs mer >>

Första gången vi såg Alessio bli körd efter en månads träning.

Idag har vi varit och hämtat Alessio hos Louise. De har verkligen gjort ett toppenjobb med honom. Det var en konstig känsla att se honom bli satt framför vagnen och han brydde sig inte det minsta utan bara klampade iväg! Hur kul som helst.

När vi kom hem till stallet var Alessio allra allra lyckligast igen för att få träffa Olle! De var så lyckliga för att få träffas igen och åt på samma grästuva och myste.

Alessio körning

1 Läs mer >>
Idag är jag hästledig för mina medryttare hjälper mig med hästarna. Rätt skönt eftersom jag inte är hemma förrän efter fem på tisdagar.

Igår åkte jag ut till stallet och då hade Ulla fixat så vi kunde hämta hö hos en granne. Vi kan ju inte öppna de stora hösliagebalarna än och jag öppnade den sista lilla balen i söndags. Vi åkte iväg och lastade transporten full och sen tillbaka till stallet. Det är så skönt när saker bara fixar sig! Höet är på plats och det är bra. Rebel måste ju ha lite mat när han står inne på nätterna och så mycket bete finns det inte längre.

Efter höhämtningen tyckte Ulla att vi skulle rida ut en sväng och visst var jag trött men eftersom det blir full fart i helgen så var det lika bra. Vi tog en lugn tur och hästarna tyckte det var skönt att komma ut.

Jag längtar till söndag - för då ska vi hämta hem Alessio! Jag har inte träffat den lilla busponnyn på en månad! ÅH, vad det skall bli roligt att se honom igen. Jag har också pratat med Lottas kusin Jenny och vi får överta hennes gamla hoppsadel. Den blir toppen att ha till Docka och till Alessio. Tack snälla Jenny! Därför gör jag ett nytt försök med att sälja min dressyrsadel, tips gärna om den eller om du själv är intresserad!

Det är en Bates Caprilli. Den är 17 tum och har smal bom. Välvårdad och hel! Jag har tänkt mig runt 2500 kr men billigare vid snabb affär.

Gillar när allt bara ...

2 Läs mer >>
Vilken tjej vi har :) hon har fixat nytt jobb och med det innebär det också att skaffa papper från skatteverket och en hel del andra ställen. Hon har också ordnat en ny bostad! Det är inte det lättaste att ha lyckats med allt detta på bara några veckor. En stor framgång och både jag och Juha är så glada för Charlottas skull! Helt enkelt ett supertjej :)







VÄRLDENS BÄSTA DOTTER!!!!

Lycklig och stolt!

0 Läs mer >>
Idag bestämde jag mig för att ta en tur till en liten backe för att klättra med Rebel. Det tycker jag är bra träning. Han fick skritta upp och ner några gånger. Sen tog vi backen uppför i trav och galopp, 4 gånger i varje gångart. Naturligtvis skrittade vi nedför varje gång. Rebel blev förvånad av att gå fram och tillbaka hela tiden :). Efteråt var han faktiskt lite svettigt men det är 25 grader varmt idag så det kanske inte var så konstigt.

Docka fick vila idag och hon mådde gott i hagen.



Innan ridturen :)

Klättring

2 Läs mer >>

resize_image_116 (MMS)

Nybadad ponny

Nybadad ponny

0 Läs mer >>
Igår var jag i stallet och började med att pyssla med Docka. Hon tycker om att komma in och bli borstad och att få stå i boxen en stund och vila. Jag longerade henne en stund och igår var hon jätteduktig och jobbade på. Hon är mysig lilla Docka.

Rebel tog jag ut på en härlig skogstur med både trav och galopp. En härlig ridtur i perfekt väder. Efter det släppte jag ut honom i hagen igen och då rullar han sig i den enda lerfläcken som finns i hela hagen... suck!!! Men idag ska de få bada båda två och bli av med all smuts.

Jag håller också tummarna för Lotta nere i Tyskland som letar efter nytt boende. Jag hoppas verkligen hon hittar ett så hon kan stanna kvar.

Nu är det dags att åka iväg till stallet och fika med Jeanette (min medryttare) och bada hästarna.

Igår var det fredag

1 Läs mer >>
Idag har jag börjat jobba igen och har återvänt till världen. Det känns härligt.

Efter en bra dag på jobbet, åkte jag ut till hästarna. Mockade och fixade! Härligt att Rebel sover inne på nätterna nu och han var mycket bättre humör idag. Jag borstade och borstade och borstade honom men han blir inte riktigt ren längre - nu SKA han badas till helgen!!!! När jag pysslat färdigt med honom så longerade jag honom. Det gick bra och han tycker väl egentligen inte att det är världens roligaste grej. Efter jag var klar släppte jag ut honom och Shakira igen men det gillade han inte. Ni skulle sett var sur han blev... Men jag lovade att han skulle få komma in till natten så han gick med på det men under protest!

Dagens bild på smutsgrisen....



När jag hade släppt ut dem så hämtade jag in Docka. Oj, vad hon tyckte det var skönt att komma in och bli ompysslad! Hon somnade när jag borstade och hon är minst lika smutsig som Rebel så det blir bad för henne till helgen också. När jag hade pysslat klart så gick vi på en lite promenad. Bredvid vägen en bit från stallet står det ett äppleträd och det låg några äpplen på vägen - det var gott tyckte Docka. Sen fick hon gå ut i hagen till sina kompisar. En nöjd Docka var det sen iallafall.

Nu väntar jag spänt på att Lotta skall höra av sig så vi får veta om hon hittat nåt boende eller inte... Jag håller tummarna!

Longering och promena...