2 Läs mer >>

resize_image_705 (MMS)

Nybadad Alessio

Nybadad Alessio

2 Läs mer >>

resize_image_103 (MMS)

Idag har vi testat den nya vagnen. :)

Idag har vi testat de...

0 Läs mer >>
Denna veckan har jag bara ägnat åt att jobba... känns det som i alla fall. Jag har även skjutsat Juha fram och tillbaka till jobbet och det tar också tid. Men vad gör man inte för sin lilla gubbe <3.

Nu är det bara några dagar kvar tills vi åker till Hamburg. Jag har ordnat med passningen av alla våra djur och mina medryttare är gulliga och ställer upp och grannen passar våra katter. Nu skall vi bara börja förberede packningen och kolla så att vi får med det som Lotta vill ha ner till sig.

Hästarna har fått stå lite i skymundan denna veckan - har fixat de vanliga sysslorna och kollat över dem. Tyvärr har jag åkt på nackspärr också så att rida har inte varit att tänka på. I går kom Sandra till mig med sulkyn så nu har jag äntligen fått köpt en, härligt! Skall försöka hinna köra Docka lite i helgen.

Idag blir det nog en sväng till krogen.

Trevlig helg alla goa!

Jobb, jobb och åter j...

1 Läs mer >>

resize_image_620 (MMS)

Sadlad tvååring! I dag har han travat för första gången med sadel på ryggen - han brydde sig inte det minsta!

Sadelvan?

2 Läs mer >>
När det gäller att putsa alla lädersakerna man har till sina hästar är jag nog sämst i hela världen på det! Med tanke på att vi har tre hästar och alla möjliga saker till dem så är det en del att putsa. Men det blir aldrig gjort :(. Jag tänker ofta att:
-Usch, vad det ser ut, jag måste putsa! Men det händer väldigt sällan.

Idag tog jag iallafall med mig Rebels sadelgjord och hans träns hem och har putsat och smörjt in sakerna. Inte illa för att vara mig! Näst på tur är mitt sele, som också behöver en smörjning.

Förr - när Lotta tävlade - då blev sakerna alltid smörjade innan tävling iallafall. Men nu slarvar jag som sjutton och har gjort det ett tag. Men det är väl dags att skärpa sig ;).

Idag red jag Rebel och Juha och Docka följade med på en liten skrittpromenad, sen red jag Rebel i paddocken en stund. Det tyckte han var väldigt, väldigt onödigt. Men jag travade och böjde igenom honom lite. Sen var vi nöjda och han fick lite godis och mys.

I morgon kommer hovis - ska man sätta på snösulor eller inte? Det är frågan!

Sämst i hela världen!

0 Läs mer >>

resize_image_513 (MMS)

Vit ponny

Vit ponny

0 Läs mer >>

resize_image_513 (MMS)

Docka och Juha följde med på en tur.

Docka och Juha följde...

2 Läs mer >>
Jag helklippte Rebel och tänkte att nu fryser han väl när det är lite kallt och blåsigt... Ja ja nån minusgrad på morgonen men annars runt åtta plus. Tyckte att jag var snäll som satte på honom ett mellantjockt täcke... NÄÄÄÄÄÄÄÄ, han trivdes inte alls och var sur, sur, sur. Så det var bara att ta fram regntäckena igen. Nu har vi en glad ponny igen!



Alessio blir alltid lika glad när man hämtar honom i hagen och kommer direkt när man ropar på honom. Idag blev det longering och det gick sådär. Han busade i höger varv och ville gärna byta varv, men han gav sig till slut. Han hade på sig sina benskydd och han bryr sig mindre och mindre om dem. Hans eksem ger med sig mer och mer och hans päls och man börjar bli riktigt fina.  Till jul - när Lotta kommer hem - har hans man nog växt till sig riktigt fint!

Sur ponny ;)

2 Läs mer >>
Snart, snart, snart åker vi och hälsar på världens bästa dotter :) Jag längtar och längtar och hoppas att de få veckorna som är kvar går snabbt, snabbt, snabbt!

Alla våra hästar mår bra! De äter verkligen som hästar och är uppe i normal vintergiva snart. De trivs verkligen bra hos Ulla och Jonna och är pigga, glada och tillfreds. Det gillar jag verkligen. Idag har jag avmaskat Docka och Rebel, så nu går de i liten hage i några dagar och sen blir det för dem att gå i vinterhage.

Alessio och Docka är som två små dunbollar med alla sin päls men det är skönt för dem att ha när mornarna är så kalla. Rebel blev riktigt, riktigt fin när jag klippte honom. Han sträcker upp hela sig på nåt sätt och blir en kanonponny! Blank, fin och pigg. Jag är också stolt över att min klippning blev så bra!

Min plan över hur jag skall motionera hästarna har väl gått så där.... jag får anstränga mig lite till ;). Men denna veckan är full av jobb så det får bli som det blir. Man skall orka annat också! Men jag gör mitt bästa och de får sova rent, mat och vatten och blir ompysslade... Motionen kommer den också! Men jag har ju mina duktiga medryttare som hjälper mig bra!

Ett steg närmare...

1 Läs mer >>
Faktiskt en helt okej dag för att vara måndag... vet inte om måndagar är värre än andra dagar men visst kan de kännas lite jobbigare... Jag har kämpat några dagar mot en envis förkylning och tänkte att jag får väl se hur jag mår när klockan ringer. Men jag kände mig faktiskt helt okej :) Under dagen har jag bara känt mig bättre, så det känns riktigt bra! Visst är jag lite snuvig och hostig. Men ingen feber och då orkar man ju med dagen.

När jag åkte hem från jobbet idag ösregnade det, som en syndaflod! Usch! Men när jag kom ut till stallet var det uppehåll - fast hade regnat som tusan på dagen. Fixade alla stallsysslorna och tog in de vita ponnyerna och sen hämtade jag Alessio. Han var hungrig! Så jag ökade på hans hösilage och han kommer att få ytterligare ett mål mat på dagen. Han var nöjd och glad efter han hade fått mat. Men sen blev han lite fundersam för det var dags för avmaskning... Men han skötte sig exemplariskt och tog medlet utan problem. Nu skall han och Olle gå i gräspaddocken några dagar och sen blir det vinterhagen för dem.

Docka har fått ta det lugnt idag och Rebel blev longerad!

Måndag idag...

2 Läs mer >>
Idag har vi klippt Rebel. Jag valde att helklippa honom för han blir ju så irriterad på vinterpälsen. Jag lämnade en ruta där sadeln ligger och benen. Han stod blickstilla hela tiden. Helt fantastiskt. Sen släppte jag ut honom i hagen utan täcke en stund för att han kanske kunde rullat av sig lite av det där småhåret som alltid blir. Men det gjorde han naturligtvis inte!

Jag och Juha tog en promenad med Alessio och han försökte busa lite med oss, men lugnade sig efter en stund.

Kyligt och blåsigt ute med minusgrader imorse brrrrrrrrrrrrr....

Så här fin blev han!





Jag valde att klippa så här mycket för att han blir på dåligt humör av all vinterpäls. Jag vet också att han inte kommer att gå ute från tidig morgon till sen kväll utan vara inne mer än ute - då kommer han inte att frysa. Men nu är det allt dags att plocka fram lite tjockare täcken åt honom och ländtäcke när man rider!

Klippning!

2 Läs mer >>
Gud så skönt det är att ha tillgång till paddock. Igår när jag skulle rida så började det precis skymma. Men då var det bara att tända belysningen och rida ett pass i paddocken! Jag är verkligen lycklig för att jag har tillgång till paddock. Jag inser nu hur mycket jag har saknat tillgång till att kunna rida ordentligt även under den mörka årstiden.

Tummen upp för paddock och belysning!!!

Paddock :)

1 Läs mer >>

resize_image_156 (MMS)

Alessio provar benskydd för första gången:)

Alessio provar bensky...

2 Läs mer >>
När hösten är här så vaknar Rebel! Jösses vad pigg han blir! Han ligger på och får han inte springa så hoppar han åt sidan och fånar sig! Men det är så roligt att känna hans glädje. Undra bara hur det blir efter helgen när jag har klippt honom! Då blir han ju ännu piggare... Ojjojojoj! Men roligt att se glädjen lysa i hans ögon :)

Höstponny!

1 Läs mer >>
Jag ser fram emot nästa helg för då är det hästmässa här i Borås! Jag var där förra året och tyckte faktiskt att det var helt okej. Jag har hört flera som tyckt att det varit lite litet och så där. Det som jag tyckte var tråkigt var att t.ex. Hööks hade med sig Back On Track, bara! Jag tycker att hyr man en monterplats kan man ta med sig ordentligt med saker att sälja för jag tror att de flesta av oss hästfolk går på mässor för att fynda. Sen är det lätt att jämföra hästmässan här i Borås och den som är i Göteborg under Gothenburg Horse Show. Men det är ju en väldig skillnad på plats, antal besökare och kanske även typen av mässa. Här i Borås är det en hel del föreläsningar och uppvisningar, det är nog det som är tänkt att dra besökarna. Inte vet jag om jag har rätt men jag antar det... Kolla gärna in deras hemsida! http://hastmassan.se/

Idag åkte Juha med till stallet och han är alltid så snäll och mockar alla boxarna :). Jag gör i ordning deras mat och fixar med det där runt omkring. Idag badade jag Alessio igen med hans eksemschampo och det gick helt okej, sen medans schampoot verkade tömkörde jag honom - han lyssnar bra på alla hjälperna och skrittar på fint i paddocken. Som vanligt riktigt duktig. De vita fick vila idag eftersom J och gänget red dem igår.

Så här hittade jag Alessio i hagen idag:









Inte okej!! Men det är fortfarande massor av knott och flugor. Så han kommer väl att fortsätta att klia sig...

Lite bilder från dagens tömkörning:





Duktig han är, vår lilla plutt :)

Ser fram emot...

1 Läs mer >>
Redan helg igen, jösses vad veckan har gått fort fram! Jobbet tar sin tid, hästarna sin och sen dyker jag ner i soffan här hemma och kollar runt lite på Internet sen somnar jag gött. Jag har iallafall insett att jag nog inte kommer att hinna blogga så mycket på veckorna utan skriver en sammanfattning på helgen!

Det är en tjej som numera hjälper mig med hästarna varje tisdag och det är toppen! En jättego tjej som är lugn och försiktig.

I veckan har jag promenerat med Docka och Alessio. Tränat Alessio med sadeln och även longerat Docka. Rebel har jag också longerat. Idag har Jeanette och barnen hjälpt mig med hästarna och det gick bra förutom att Docka slängde av sin lilla ryttare i lingonriset när hon surade och inte fick gå först. Jag har fyllt på spånförrådet och köpt B-vitamin, för jag hittade det i pelletsform på Gabrielssons i Ljurhalla och blev toppenglad! Då slipper man sölet med det i flytande form. Jag har också shoppat lite andra saker, var en sväng på Hööks i veckan och idag var vi på Myone.

Benskydd till Alessio - har tänkt börja löshoppa honom och han skall ju också vänja sig vid att ha det. Jag hoppas att de passar men mindre storlekar fanns inte...



Rosa borstar till Docka som uppskattades mycket av hennes lilla ryttare, mycket bättre att borsta med!




En sadelgjord till Docka och Alessios sadel - den jag hade var alldeles för lång!



Allt detta inhandlades på Hööks! Faktiskt riktigt nöjd med mina inköp! Idag åkte vi till MyOne för att handla kattmat och då passade jag på att köpa ett par nya boots till Rebel - de jag köpte i somras är för små och passar Docka bättre! Jag hittade även billiga benreflexer! Två par för 29 kr.

Jag köpte de svarta till Rebel!



Veckan som gått..