2 Läs mer >>
Här har det varit dött och skriver som min vän Jenny skrev på sin blogg, ja, det beror bara på lathet;).
 
Tyvärr har inte min hovis pallrat sig hem från Thailand än och därför ser Disas hovar ut som skrutt! Bakskorna satt på trekvart som tur är var Annelie snäll och drog av dem. Men den senaste veckan har vi inte ridit. Det är ingen idé.
 
Det känns verkligen tråkigt, nu när vi var på G igen, Disas ben håller bra och hon vill ju jobba. Nu undrar hon varför jag bara pysslar och inte tar ut henne på en tur. Jag har försökt att få tag på en annan hovis, får se om hon hör av sig.
 
Våren känns på ingång och det är 7-8 plusgrader, leran i hagarna ger med sig och till och med långkalsongerna har fått stanna hemma när jag åkt till stallet.
 
Disa tappar i vikt, precis som förra året vid denna tiden. Hon får massa hösilage och 1.5kg lusern varje dag. Men jag vet ju att hon tar sig snabbt när gräset kommer.
 
Imorgon åker jag till Göteborg Horse Show. Längtar!!!!

Händer ju inte så him...

1 Läs mer >>
Vi hade en fin helg, i lördags åkte vi till storasyster och hennes gubbe. Därifrån tog vi en tripp till Uddevalla och gick till Ikea. Vi shoppade inget speciellt men strosade runt och när vi var klara så passade vi på att äta. Efter det följde vi med dem hem och fikade och kollade på mello. Disa fick vila och det var hon välförtjänt av!
 
Söndagen ägnade jag åt lite jobb och på eftermiddagen åkte jag till stallet. Jisses vad regnade och blåste. Bara att ge upp tanken på att rida. Istället pysslade jag med Disa och bytte till torrt täcke och tvättade av hennes ben, vill verkligen inte få mugg i år.
 
Idag tog jag och Ulla en tur ut i skogen med våra pållar. Vi travade de obligatoriska 5 minuterna och resten var skritt. Det var ett helt underbart väder idag och jag är riktigt glad att jag hann ta vara på det. När vi red hemåt började det mörkna och det var ju inte så konstigt, vi var tillbaks till stallet kl. 18. Äntligen är ljuset tillbaka! Så himla skönt.
 
Disas ben känns jättebra och jag hoppas det håller i sig. Vi red en lite längre tur i dag och vi får se hur det verkar framöver och benet tål påfrestning.

Helg och sen jobb!

2 Läs mer >>
Idag hade det kommit lite snö och jag bestämde mig för att rida lite i paddocken. Men det blev tyvärr bara några varv i skritt. Snön klampade nåt otroligt, trots snösulor runt om och för att inte fresta på hennes ben mer nödvändigt fick det bli så idag! Men hon verkade nöjd ändå!
 
Haha, ser ut som hon har ett öra! haha!
 
Idag tog jag kort på det här med sadelgjorden. Så här såg det ut när jag spände den gamla, fast här har jag inte spänt så hårt. Men när jag gör det så går spännena från gjorden mot hennes kropp.
 
 
 
Med den nya gjorden blir det så här istället:
 
 
Disa verkade mycket nöjdare idag, med den nya gjorden och jag har lärt mig något nytt.
 
Tog kort på mina höpåsar idag! Det är väl intressant ;)
 
 

Snöklampar!

2 Läs mer >>
Igår kväll tänkte jag en hel del på varför Disa egentligen gjorde som hon gjorde igår när jag red. Hon har ju faktiskt aldrig känts så förut.
 
Ju mer jag tänkte på det så kopplade jag det till att jag nog spände sadelgjorden lite för hårt igår. Jag drog det där hålet extra... som man kanske inte behöver. Hon är ju sto, surar lätt men hon har faktiskt inte känts som ett U att rida förut. Nog för att hon var pigg men det har hon ju varit förut, hon var helt klart irriterad över något. Sen är den gjorden jag har lite dum, för spännena ligger utanför gjorden... och eftersom det är en dressyrsadel så ligger de ju mot hennes kropp. Hmm, skulle nog fotat, kanske kan göra det imorgon, så är det lättare att förstå.
 
Idag spännde jag inte lika hårt och sen red vi ut och det kändes mycket bättre, hon var pigg och framåt, men inte så irriterad. Som tur var hade Jonna en dressyrgjord som hon ville sälja som hade spännena på själv gjorden, så den skall jag testa imorgon.
 
Nu har Disa ridits 6 dagar i rad, varav 4 dagar med trav och det är ingen skillnad på benet! Gött!!!
 
Inga kort idag heller... Suck!

Ny upptäckt!

2 Läs mer >>
Idag har jag hälsat på mamma och pappa, några timmar! Det är alltid trevligt. Efter mat, fika och tjöt åkte jag till stallet.
 
Jag fixade iordning Disa som har blivit på mycket bättre humör sedan jag börjat rida henne mer ordentligt, inte alls lika sur och grinig.
 
Sen red vi ut en runda tillsammans med Ulla och Pommis, allt kändes bra och efter tag så började vi trava och Disa var verkligen pigg! Det kändes som om jag satt på ett uppochnerpåvänt U. Hon kickade mot skänkeln några gånger och ville bara fram, fram, fram. Men hon höll traven och lyssnade fint när jag ville sakta in. Hon är verkligen glad över att få trava, det känner man verkligen. Resten av ridturen skrittade vi och då skötte hon sig exemplariskt, även om vi red förbi två hästar i en hage som sprang runt en del.
 
Benet kändes riktigt bra idag, bättre än på riktigt länge faktiskt. Det känns skönt. Jag hoppas verkligen det håller i sig.
 
Dåligt med bilder men ska försöka ta några imorgon.

Pigg dam!

2 Läs mer >>
Så roligt att komma ut och trava! :)
 
Jag och Ulla red ut en tur på de härliga grusvägarna. Det man får akta sig för är ju alla tjälhål som blir nu när tjälen släpper. Vi började med att skritta ganska länge, sen kom vi till en lång uppförsbacke och då började vi trava. Disa tyckte det var härligt och frustade hela tiden vi travade och var glad. Jag tyckte också det var fantastiskt! Efter travturen, skrittade vi resten av vägen hem.
 
Benet kändes helt okej efter ridturen och både Disa och jag var nöjda.

Traav!

1 Läs mer >>
Idag skall vi börja trava igen, jag och Disa!
 
I veckan har vi hållt igång och skrittat, ingen ökad svullnad på benet, så nu sätter vi fart och alla håller tummarna allt vad ni kan!
Veckan såg ut så här:
 
Måndag: Skritt i 30 minuter
Tisdag: Anneli red
Onsdag: Skritt i 30 minuter
Torsdag: Vila
Fredag: Vila
Lördag: Promenad i 40 minuter
Söndag: Skritt i 40 minuter.
 
Nu har det blivit plusgrader, så nu är hösilagebalen i hagen endast ett minne blott.... dags att packa höpåsar igen!
 
Nu är det sportlov och det är underbart! Helt galet skönt att sova och vila så mycket som möjligt.
 
 
 
Hahahaha! Rolig bild, blir ju ofta sådana här bilder när man fotar hästar.... Ibland måste man bara visa dem :)
 
 

Äntligen!

1 Läs mer >>
Som tur var gick svullnaden bort lika fort som den dök upp... Konstigt!
 
Jag har varit ute och skrittat på fredag och lördag. Oj, vad pigg hon är!!! Idag blev det några ofrivilliga galoppsprång, då det var väldigt spännande.
 
Det är inte lika kallt längre och det är underbart! Disa är avmaskade eftersom de hade riktigt mycket mask i höstas. Nu hittade vi ingenting när vi mockade. Nu får Disa ha back on track på nätterna igen. Nu håller vi tummarna att hon snart kan få komma igång och trava lite :)
 
Ikväll drar melodifestivalen igång! Härligt!!!

Piggelin!