2 Läs mer >>
Rebel har vilat i två veckor, eftersom november är den tristaste månaden på hela året! Då orkar jag knappt göra något. Det är en del att göra på jobbet och mörkret kommer. Men nu har min ork återvänt och jag älskar faktiskt att ha tillgång till belyst ridbana (har jag sagt det innan)?

Jag har börjat med att skritta igång honom i paddocken denna veckan. Det känns bra och han gillar att komma ut och sträcka på sig. Jag och Kristin har ridit tillsammans och det är roligt att ha någon att rida tillsammans med även om man bara rider i paddocken. Annars fortsätter jag med att smörja och spraya Alessio men han är mycket bättre nu! Han kliar sig inte alls nästan och är jättefin i pälsen. Nu väntar jag bara på att manen skall växa ut igen.. Däremot fastnar hans ben väldigt mycket men snart skall jag sätta igång honom igen och då kommer han att röra sig mer och då blir det bättre.

Idag fick jag en glad överraskning när jag var och handlade kattmat på den nyöppnade butiken Djur & Natur. Jag fick en "goodiebag" med en fleecefilt, handskar, reflexväst, kattalmanacka och två olika reflexband. Inte illa! Tack så mycket Royal Canin!

Igång igen

2 Läs mer >>
Jaha, nu har jag varit så där dålig på att blogga igen... men det har hänt en del och då hinner man inte riktigt med.

Veterinären har som sagt varit hos Alessio och nu har vi fått provsvaren. Han är allergisk och har förrådsallergi. Det innebär att han inte tål hö och halm. Han skall helst inte stå på spån och vara ute så mycket som möjligt. Han skall smörjas med en kräm varje dag. Badas ofta eller sprayas med ett balsamspray varje dag. Vojlock, täcken och annat som han har skall bytas ofta och läggas i frysen med jämna intervaller så att kvalstrena dör. En del att fixa med som sagt.

Jag har börjat med att klippa honom och smörja honom. Sen har Ulla varit snäll och hjälpt mig att duscha honom. Det går faktiskt riktigt bra nu så jag tror att jag inom en snar framtid kommer att klara det själv. Vi har även bytt ut allt spån mot pappersströ och han är redan mycket bättre. Förut när han kom in så kliade han sig hysteriskt mot boxväggarna med det gör han inte alls längre. Det där med mycket utevistelse vet jag inte riktig vad jag tycker om... Det stallet jag står i är väldigt luftigt och bra. Han älskar att vara inne och denna årstiden är som den är. Jag har bestämt mig att vi börjar så här så får vi se om det räcker annars kanske jag får se mig om efter en lösdrift men jag vet inte. Oftast har man ju halm i en lösdrift och det får han absolut inte komma i kontakt med. Men vi börjar så här så får vi utvärdera efter jul nångång och sen se vad som händer!

Juha och hans jobbarkompis har fixat sig en husvagn i Mölndal och bor nu där på veckorna och Lotta är ju som sagt i Hamburg. Så nu är jag alldeles ensam på veckorna men det innebär att jag kan lägga mycket tid i stallet och det är ju kul! Men det är allt lite ensamt ändå!

Väldigt mörk bild men första gången på pappersströ och alldeles helklippt! Till och med manen är ju borta!

Lite att berätta!

1 Läs mer >>

img272 (MMS)

Pappersbädd var konstigt

Pappersbädd var konst...

2 Läs mer >>
Alessio är nog den mysigaste ponny jag vet! När jag skall hämta honom i hagen är han ofta så långt bort att man inte ser honom, då ropar jag på honom och då kommer han i full fart! Jättelycklig!!! Det känns så himla härligt att han är så glad över att se en. Han gör mig verkligen glad!

I fredags hjälpte Ulla mig att bada honom och igår hjälptes jag och Juha åt att klippa honom. Vi helklippte honom och han tyckte det var skönt att bli av med all päls. Han stod still och skötte sig exemplariskt. Han var väldigt mjällig under all päls och nu ser man verkligen var man skall smörja in honom med salvan.

Vi får hoppas han blir bättre nu!

Skall försöka ta lite bilder idag!

Nyklippt ponny!

2 Läs mer >>
Igår kom en kompis och hälsade på i stallet. Vi har stått i samma stall förut och hon ville gärna komma och åka lite häst och vagn. Docka skötte sig utmärkt och var proffsig! Det var kul att träffas igen och babbla! För det är vi bra på ;)!

Idag var veterinären ute och kikade på Alessio och hans kliande. Hon tog blodprov och ett bakterieprov på honom för att med hjälp av det kunna se vad det är han inte tål. Hon trodde inte på att det var någon ohyra men det kommer de också att kolla efter.

Nu blir det att klippa honom, bada honom och smörja och fixa och dona. Men jag väntar med till helgen att klippa och bada honom för jag känner att det blir lite stressigt annars. Jag måste ju köpa nya täcken då han har vuxit ur de jag har. Men jag tänkte köpa smörjan i morgon så kan jag smörja det på de mest utsatta partierna. Jag skall också ta lite bilder så jag kan jämföra sen när han förhoppningsvis har blivit bättre!

veterinär och annat!

2 Läs mer >>
Ja, det kan man undra... Efter en helt fantastisk lång weekend i Hamburg med en underbar dotter så är jag nöjd med allt! Många lider av hösttrötthet men inte jag! Jag älskar livet och är glad, glad och ännu gladare! Vilken energikick det var att komma till Tyskland och se att Lottisen har det bra! Hon bor fint, har ett kanonjobb, trevliga vänner! Duktig tjej som ordnat allt detta :).

I måndags åkte jag till stallet - hade ju inte varit där på fyra dagar... Men hästisarna mådde bra och den som var mest glad att se mig var nog Docka! Det kändes så iallafall när hon tittade på mig och hon ville gosa. Jag funderar på om jag skall helklippa Docka också, hon är så fuktig i sin päls och den är TJOCK!! Eftersom jag kommer att köra henne en del nu så kanske det är lika bra och täcken har jag ju så varför inte? Ska tänka på saken några dagar till!

Alessio var gosig också men oj, vad han kliar sig. Tänkte att det skulle lugna ner sig nu till hösten men det känns som det har blivit värre... Så idag tog jag luren och ringde till veterinären. De skall komma ut på måndag och titta på honom. Det blir blodprover för att se om han är allergisk, ev. en cortisonbehandling och hittar de någon allergi hos honom så kommer han att vaccineras mot allergin. Vi får se vad som händer. Känns skönt att jag har fått tummen ur att ringa!

Rebel var som han brukar och hade naturligtvis tappat en sko! Att gå ut och leta efter den i hagen i mörkret är ju inte att tänka på så det var bara att ringa hovis och säga som det var. Han lovade att komma och slå på en ny. Idag när vi mockade så hittade jag SKON!!! Han hade trampat av sig den i boxen... hur stor chans, risk är det att det händer? hahaha! Men det var ju gött för hovis att bara slå på skon!

Min ena medryttare som hjälper mig på tisdag har slutat - vilket var tråkigt. Funderar på om jag skall leta efter någon ny eller hur jag skall göra. Skall iallafall tänka över det ett tag till innan jag bestämmer mig för hur jag skall göra.

What´s up??

1 Läs mer >>

resize_image_321 (MMS)

En tur med docka:)

En tur med docka:)