2 Läs mer >>
Oj, vad tiden springer iväg. Det är inte alltid man hinner blogga - eller hur? Men jag skall uppdatera er på läget med mig och mina hästar.

Docka har åkt iväg till en av mina vänner som behövde låna en sällskapsdam. Självklart ställde vi upp och hjälpte till. Docka trivs bra och till helgen skall jag åka och hälsa på henne!

Alessio är så himla duktig. Här om dagen longerade jag honom och då var han inte alls brötig och springig. Han gjorde precis som han skulle och svarade bra på alla kommandon. Jag satt då upp ett litet hinder som han hoppade över helt galant! Tjoho vad duktig han är!

Rebel mår också toppen och har gått utan täcke ett tag nu och verkligen passat på att rulla sig - så nu har jag ingen vit ponny längre :(.

Igår var hovis i stallet och fixade deras hovar och han var väldigt nöjd med att jag jobbar med Alessio så mycket, han behövde knappt verkas eftersom han sliter sina hovar så fint!

SNART kommer Lottisen hem!!! Åh, vad jag längtar!!!

Sällskapsdam

3 Läs mer >>
I morse vaknade vi tidigt! Men vad gör det när solen strålar även idag.

Vi åkte tidigt till stallet och jag tog en härlig skogstur med Rebel, han tyckte det var härligt men var lite tittig idag och tyckte att alla granar var lika hästätande monster. Men det gick bra iallafall.

Sen var det Alessios tur och jag tänkte att jag skulle testa att tömköra honom ute på vägarna, eftersom han har varit så lugn det sista. Jag har bara tömkört honom i paddocken förut men nu var det alltså dags att testa. Det gick toppen! Han skrittade på så bra och travade när jag bad honom om det och gjorde halt när jag bad om det. Fantastiskt roligt att känna att han har gjort sådana framsteg det sista. Jag är riktigt stolt och han fick massor av beröm och morötter.

Resten av dagen har vi ägnat åt att rensa landen, plantera lite påskliljor och njuta av vädret!

Så här duktig är vår lilla ponny:

Morgonpigga!

1 Läs mer >>
Jag hoppas verkligen att de allra flesta har tillfälle av att njuta av det vackra vädret vi har! Varmt och skönt och solen strålar från en klarblå himmel!

Idag fick Rebel till och med äran att ta av sig täcket. Det firande han med att låta Alessio klia honom. Jag trodde att han skulle kasta sig ner och rulla sig men icke! Duktig ponny!

Juha följde med till stallet idag och då kunde jag passa på att göra lite småplocka - skura krubbor och annat skoj ;). Idag fick även Docka bli av med lite päls och jag klippte hennes svans som nästan släppade i backen. Idag får ni även en riktig bildbomb. Tyckte det var dag för massa bilder!

















Sommarvärme på våren

2 Läs mer >>
Nu har jag haft hjälp av min duktiga medryttare i två veckor och det känns riktigt bra! Jag känner mig inte lika stressad över att jag måste rida och motionera längre. Nu är det verkligen avkoppling att komma ut till stallet. Nu har jag hjälp 2 dagar i veckan och det känns verkligen toppen.

Det märks verkligen att värmen är här! Nu dricker mina tre hästar ca 25 liter vatten om dagen. Så nu är vattensläpar tiden här. Men det gör inget. Vad gör man inte för sina pållar. Jag har också varit duktig och skruvat ur Rebels broddar idag. Jag borde nog ha gjort det innan, med tanke på att han går med Alessio och jag inte är säker på hur sur Rebel kan bli på honom och kanske kicka till Alessio. Men nu är det gjort iallafall.

Alessio var hur lugn som helst att leda in från hagen idag - det var verkligen evigheter sen jag kunde leda in honom utan att behöva säga till honom på skarpen. Duktig ponny!

Dagens bilder på Rebel



Tid!

3 Läs mer >>
Vilket härligt väder vi har fått! Jätteskönt!

Idag fick Rebel vila och jag tog en promenad med Alessio och han skötte sig helt exemplariskt. Han busade inte en enda gång. Jag funderar på om det beror på vädret eller för att han nu går tillsammans med Docka och Rebel och de uppfostrar honom lite? Det spelar ingen roll vilket men en lugn och fin promenad i lugnt tempo utan några hopp, skutt eller annat bus!

Dagens bild:

Promenad

1 Läs mer >>
Oj, vad skönt med helg. Jag har inte orkat engagera mig så mycket i hästarna torsdag och fredag. De har fått den nödvändiga skötseln men inte mer.

Idag följde Juha med mig till stallet och han skötte "marktjänsten" medans jag motionerade Rebel och Alessio. Jag longerade Rebel som fick galoppera ordentligt och även den gamle gubben busade lite. Docka tog jag på regntäcke eftersom hon är lite frusen utav sig - idag är vädret riktigt grått och trist.

Alessio var på hugget idag kan man lugnt säga, han busade när jag tog in honom från hagen. Han till och med stegrade sig en gång. Skithäst! Men han fick iallafall bli tömkörd och skötte sig riktigt bra. Vi övade på att vända snett igenom, på att göra halt och att göra volter. Han fick även trava ganska mycket - bra att han är så liten så jag slipper springa så fort.

Idag blev det äntligen lite bilder och dagens fotomodell är den busiga och kaxiga herren Alessio Altona:





Äntligen helg!

2 Läs mer >>
Igår var det helt underbart väder!

Jag och Kristin tog en härlig skrittrunda i skogen. Det är nog det som är meningen med livet, att komma ut i skogen och bara ta det lugnt och njuta av livet. Vilken energikick och vad bra man mår! Ljuvligt!

Det är verkligen värt allt slit med mockning och allt annat som hör hästlivet till. Nu hoppas jag på en härlig vår - då vädret visar sig från sin bästa sida så jag kan få njuta av fler såna här dagar.

Efter ridturen tog jag och Alessio en promenad och han tyckte det var härligt att komma ut en runda. Docka den lilla busan hade smitit ur hagen under dagen och promenerat in i stallet och ätit kraftfoder. Men jag släppte ut henne igen när jag kom till stallet och då gick hon kvar i hagen. Jag hoppas verkligen att hon stannar kvar i hagen idag!

Meningen med livet!

1 Läs mer >>
Nu är vi hemma igen efter ett par underbara dagar med Charlotta i Hamburg. Denna gången tog vi flyget fram och tillbaka och det var ett smidigt sätt att resa. Vi bodde på ett hotell i stadsdelen Altona ;) och det var ett bra val. Både på grund av att det gick att ta tunnelbanan direkt dit från flygplatsen och att vi var i närheten av var Lotta bor.

Vi ägnade oss åt att umgås och fick möjligheten att träffa Noel som är Lottas pojkvän. En riktigt trevlig kille som vi lärde känna och hade väldigt trevligt med. Vi var och åt på restaurangen där Noel jobbar och där rekommenderar jag verkligen ett besök om ni har vägarna förbi Hamburg. På lördagen passade vi även på att spela biljard och till och med jag vann någon omgång. Det sämsta med hela besöket var att åka hem... Jag saknar verkligen Lotta trots att jag vet och ser hur bra hon trivs och har det. Men det vore väl konstigt om jag inte hade saknat henne!

Här hemma hade hästarna skött sig bra och Linda hade tagit väl hand om dem. Igår longerade jag Alessio och herregud vilka krumbukter och språng han kan. Han var mer i luften än på marken men lugnade sig till slut och kunde trava runt i ett lagom tempo. Docka fäller som tusan och jag drog av henne en massa päls med hjälp av ryktstenen.

Idag sköter Linda om pållarna och i det underbara vårvädret får Alessio gå ute täcke. Jag har också skickat iväg en beställning till Börjes tillsammans med Jonna och Ulla.

Back to business

2 Läs mer >>
Nu tar jag lite bloggvila. Vi åker snart till Hamburg för att träffa den bästa och jag har en del att stå i tills dess... så el bloggo får vila sig lite.

Jag träffade min nya medryttare i stallet igår och hon provred Rebel. Det gick kanon och de verkar trivas ihop. Hon sätter igång med att hjälpa mig från och med fredag. Det skall bli skönt att få lite andningshål från stallet. Hur hemskt det än låter så är det faktiskt så.

Alessio forsätter att sköta sig exemplariskt när jag hanterar honom, men hade bråkat med Ulla vid utsläpp i förrgår. Inte bra! Docka fortsätter fälla och ryktstenen används flitigt!

Ha det så gött så är jag tillbaks om nån vecka :) :)

Bloggvila!

4 Läs mer >>
Det känns som om jag hinner med hästarna mer och mer. Jag behöver inte alls lägga så mycket tid på de dagliga sysslorna längre. Mockningen går snabbt, inte lika många höpåsar att göra och det känns bra. Sen var ju Juha med mig idag och då är det klart att allt går fort, när man är två som hjälps åt.

Idag tömkörde jag Alessio och han var jätteduktig!!! Vi följde fyrkanten, voltade, vände snett igenom, gjorde serpentiner och travade. Han skötte sig exemplariskt! Det var verkligen roligt att känna att vi kommer någonstans och inte bara behöver lägga tid på uppfostring. Tjoho!!!

Duktig söt ponny!

Tömkörning

1 Läs mer >>
Jag har haft ett par härliga dagar i stallet. Jag har pysslat och ridit och motionerat Alessio. Det är så skönt nu för eftersom hästarna går ute längre så är det inte så mycket att mocka och då tar alla de där måstena inte så lång tid och det är ljust läääääääääänge. Det gillar jag!

Anna och jag pratade igår och vi bestämde att hon och hennes kompis skall hjälpa oss med inridningen av Alessio. Jag är verkligen glad för det och vet att Alessio kommer att få de bästa förutsättningarna för att bli en fin ridponny. Jag är hur glad som helst.

Det har varit härligt att rida ut och ta vara på det vackra vädret. Idag passade jag på att dra av Docka massa päls - det är så skönt när man kan stå ute och göra det. Jag tror att Docka tyckte det var skönt också!

Fällningstid

1 Läs mer >>
Åh, vad härligt det är att ljuset har återvänt! Hästarna kan vara ute till sex på kvällen. Knappt något att mocka, inte så många höpåsar att göra, mjukt i marken, pigga och glada hästar. Ja, vad kan man mer begära?

Inte så mycket, jag känner mig nöjd! I onsdags longerade jag Alessio och jösses vilken fart han hade och vilka hopp och skutt och bakutsparkar han kan visa upp! Men tillslut lugnade han sig och travade runt fint och visade vilket härligt steg han har trots att han är B-ponny ;).

Rebel fick en tur i paddocken och det var verkligen härligt att rida där. Mjukt och bra underlag och han trampade på bra och jobbade fint. Åh, vad jag nöjd!

Gillart!