1 Läs mer >>
Det är riktigt härligt när snön har kommit! Det blir ljusare och Disa blir verkligen pigg! Vi har ridit ut och verkligen njutit!
 
Igår följde Lotta med till stallet och tog massa kort när jag red i paddocken. Därför får ni en bildbomb idag!
 
Kul med lite ridbilder tycker jag!
 
 

Snö och ridturer

0 Läs mer >>
Det är härligt att ha dottern hemma! Bara njuter och har det lugnt och skönt! Vi umgås med släkt och vänner, kopplar av och tar hand om varandra!
 
Nu har snön kommit och det är så ljust och fint ute, kallt och juligt!
 
Igår tog vi en tur ut i skogen och det var så skönt att få komma ut ordentligt. Gnistrande kallt och klart! Pigga, glada hästar som njöt lika mycket av turen som vi!
 
Jag passade på att testa mitt nya schabrak som jag fick i julklapp av Lottisen! Hur snyggt som helst!
 
Jag är jätteglad för min fina julklapp <3

Julmys!

0 Läs mer >>
Nu är det jullov och jag njuter av det mesta!
 
Lotta är hemma!
 
Ledig!
 
Sovmorgon!
 
Rida när det ljust!
 
Vila!
 
Ha det allmänt bra!
 
Så kommer det att se ut de närmaste veckorna, mycket skönt.
 
En pepparkaksbakande dotter <3
 
 

Jullov!

1 Läs mer >>
Nu har jag äntligen fått köpt mig en longergjord! Det var verkligen på tiden. Jag tycker det är ett bra sätt att motionera hästen och eftersom Disa gärna springer med huvudet högt och utåtställd, så har jag länge tänkt köpa en sån gjord, inspänning har jag redan.
 
Disa var inte lika imponerad. Hon tyckte det var otroligt dumt att inte få springa runt som en tok och spreta med ben och kropp åt alla håll! Vilka dumheter! Men hon accepterade det ändå och gjorde sitt bästa. Det är nog mest jag som måste lära mig hur mycket jag kan spänna in.
 
Nu kan jag också börja tömköra henne, vilket jag ser framemot men också måste lära mig!
 
Det känns hur som helst, väldigt roligt att kunna sysselsätta henne och greja med henne!
 
Det blev en bild från en väldigt rolig vinkel men så är det när man måste fota i stallgången, eftersom decembermörkret är här och ljuset i paddocken är inte såå bra att fotografera i. Så håll tillgodo!
 
 
 
 
 

Longergjord

1 Läs mer >>
För att hålla en travardam på gott humör krävs 2 saker:
 
1. Mat, mat och lite till mat! Men som travardam äter man inte mer än man orkar. Blir det för lite mat så märker matte det med en, endaste gång! Då är hon verkligen sur, man får knappt titta på henne och då är det bättre att pyssla med annat i stallet tills hon har fått äta upp sin mat. Efter det är humöret bättre och man kan pyssla med henne i lugn och ro.
 
2. Komma ut och bli riden! Vilken otrolig skillnad det är i humöret på henne när hon blir motionerad. Före ridturen får man bara borsta av det värsta, sätta på all utrustning och sen ge sig ut. Efter ridturen surar hon inte ens när man sätter på täcket. Då är hon hur nöjd som helst och står still och halvsover i gången.
 
Ja, fungerar bara de här två sakerna, så är hon en supertrevlig häst som trivs med tillvaron. Jag vet precis när det är dags att öka hösilaget och när jag motionerar henne för lite, det är hon tydlig att visa!
 
Uppdatering av läget
 
Förra veckan longerade jag och promenerade henne, i torsdags var hovslagaren ute och skodde och satte på sulor och broddar. Nu har jag satt igång med ridning och hon går superbra och hon är så jäkla rolig att rida!
 
Idag firar jag och Juha 23 - årig förlovningsdag, så nu ska vi ut och äta!
 
 

Att hålla en travarda...

1 Läs mer >>
Hovslagaren var ute igen i måndags och kollade Disas hov och vi utesluter hovböld och vi utesluter hovbensfraktur. Vilken härlig känsla!
 
Nu är hon nästan inte halt alls, markerar bara ytterst lite. Jag sprang lite med henne i paddocken igår och då visade hon knappt någon hälta alls. Hon måste ha trampat snett eller något. Jag skall låta henne vila denna veckan och förhoppningsvis är vi igång igen nästa vecka. Alla måste hålla tummarna nu!
 
Kvällspromenad!
 
 

Känns bättre!