1 Läs mer >>
Ikväll när jag kom ut till stallet, var Disas ben svullet och varmt igen.... Vill inte, hon var iallafall inte halt när jag gick med henne.
 
Ulla skall kolla om hon är halt imorgon när hon släpper ut henne, är hon det blir det veterinären
 
Skit också!!!
 
Hoppas det är nåt tillfälligt!
 
Ahhhhh!!!!

Nej, nej och nej!!!

2 Läs mer >>
Samma visa denna veckan, det slutar aldrig blåsa.
 
Jag och Disa har varit ute och gått lite korta promenader och Disa är ju måttligt road. Hon vill jobba, det märks. Jag står inte ut med att rida i bara skritt, då skulle jag frysa ihjäl. En sak kan man konstatera och det är att Disa inte är någon vinterhäst. Hon är hur sur och grinig som helst. Inget passar damen, hon vill gosa och mysa men när jag klappar henne eller kliar henne så surar hon. När jag kollar till henne i hagen så kommer hon fram direkt och snusar och nosar på mig, när jag skall gosa tillbaka, blir hon skitsur. Hon vet inte riktigt vad hon vill men grinig och småirriterad är hon iallafall. Jag hoppas att det slutar blåsa så eländigt snart så att jag ta upp ridningen igen. Hennes ben är hur bra som helst, idag var det inte ens hårt, där hon tidigare har varit svullen. Underbart!
 
 
 
 

Det slutar aldrig!

2 Läs mer >>
Det är fortfarande kallt och nordanvinden verkar vara här för att stanna!
 
Jag som bara skrittar känner att jag nog fryser ihjäl om jag ger mig ut och rider, så jag och Disa promenerar lite korta sträckor.
 
Hennes ben är helt bra och det känns bara lite hårt där svullnaden har varit. Det känns verkligen toppen.
 
Igår var jag och hämtade min sadel, jag har ju värmt om bommen på den och den satt verkligen bättre idag när jag provade den.
 
Disa och Bella har nu fått en hösilagebal i hagen, nöjd tant :) Jag behöver bara göra 2 höpåsar om dagen nu! Lycka!!!
 
Bilder från dagens promenad.
 
 
 

Fy tusan!!!

2 Läs mer >>
Ha, det är alltid så här när man börjar jobba. Jag hinner inte blogga och efter en ytterst hysterisk vecka på jobbet är det verkligen förlåtet, bara så ni vet!!!
 
Disa mår toppen och svullnaden blir bara bättre och bättre eller ja ja, den minskar! Vi har skrittat i paddocken och varit ute i skogen. Det är så roligt när man kan rida nu igen!
 
Idag var det dock mindre roligt eftersom vintern har kommit! Så himla kallt, termometern visar på 5 minus men iskall vind, så det är säkert minus 15 brrr. Jag tog inget ridtur idag pga kylan och ingen var sugen det minsta på att rida. Jag som bara skrittat skulle säkert fryst ihjäl!
 
Imorgon startar en ny vecka och nya friska tag.
 
See ya!

Ja, jag vet...

2 Läs mer >>
Imorgon börjar allvaret och det är dags att dra till jobbet igen. Som vanligt tycker jag att det ska bli riktigt roligt!
 
Idag följde Sussa med mig till stallet och det är verkligen roligt! Innerst inne önskar jag att Sussa ville skaffa häst igen och vi kunde ha dem tillsammans. Vi trivs ju så himla bra ihop! Men men, det kan inte alltid bli som man vill...
 
Sussa följde med oss ut på den vanliga skrittrundan och idag var det livat i skogen. Jägarna var ute och jagade hare, vi träffade på en drivande hund och två jägare. Men allt gick bra och Disa var snäll som vanligt.
 
Nu är det dags att packa skolväskan och se fram emot morgondagen!

Dags!

2 Läs mer >>
Igår hann jag faktiskt inte skriva nåt inlägg... tiden bara sprang iväg och vi hade en bra dag!
 
Jag var i stallet och fixade med Disa och skrittade henne i paddocken, hon tyckte väl att det var så där kul men pigg och framåt.
 
Idag var det full fart i stallet och jag, Ulla och Kristin tog en tur ut i skogen tillsammans. Det är alltid trevligt när man är fler som rider ut!
 
Lite bilder ifrån igår!
 
 
 
Disa i sitt nya täcke :)
 
 
 
 
 
 

Nu så!

1 Läs mer >>
Nyår var kanonbra och vi firade in det ordentligt! Hade det så där lagom lugnt och trevligt.
 
Idag var det dags att ta tag i livet igen, eller började i och för sig igår med att städa ut julen, byta lite gardiner och putsa fönster. Jag tog även en promenad för att få fart på mig. Frampå kvällen var jag riktigt rastlös men jag överlevde.
 
Idag blev det en härlig skrittur ut i skogen med sällskap av Kristin och Shakira. Innan det hade jag gjort klart alla stallsysslor. Efter ridturen Disa fick stå med kylbandaget en stund och sen smörjde jag med kylliniment eftersom hon skulle ut i hagen igen. Hon känns jättefin att rida nu och det är så skönt.
 
Jag har övergett halmpellets, det blir alldeles för dyrt och räcker ingenting. Jag antar att Disa äter en del av det men jag vet inte. Jag testade några veckor med spånpellets men det räckte ingenstans heller. Så nu står jag där och mockar i kutterspån igen men det går an när man bara har en häst och jag behöver ju inte stressa. Det blir det mest ekonomiska!
 
Idag startade Hööks sin rea och jag var naturligtvis tvungen att åka dit! Rean kändes bättre än förra året och jag shoppade för 193kr! Billigt och bra för det jag fick tag i:
 
Ett vanligt grått fleecetäcke till Disa! (Naturligtvis ska Selma inspektera)
 
 
Ett par blå boots, de kommer att matcha mina blåa skydd!
 
 

Till sist blev det ett par ridstrumpor till mig!
 
Mycket nöjd med mina inköp!
 

Full fart!