2 Läs mer >>
Nu har sommaren verkligen kommit och varmt är det!

Jag och Lotta äkte direkt till Almenäs när vi vaknade. Det var varmt och härligt i solen och alldeles lagom med folk när man kommer så tidigt. Sen drog vi hemåt för att Lotta skulle börja jobba på eftermiddagen.

Jag åkte ut till hästarna och de ville verkligen komma in. De tyckte att det var jätteskönt. Alessio ser just nu ut som en riktig rufsstufss! Han kliar sig på allt han kommer åt, trots eksemkräm, switch och flugspray.




Rebel och Docka tyckte om att komma in och snälla Ulla lovade att släppa ut dem mot kvällningen. Docka fick ha på sig sin nya grimma med mycket ludd på... Ja, jag tog bort prislappen.



Nu skall jag åka och hämta min nya sele från Hööks och imorgon bär det av till Ullared.

Sommartider!

0 Läs mer >>
Jag har nu valt att ta bort mitt lösenordsskydd på min blogg!

Välkomna igen - ni som vill läsa utan att klaga... :)

Nya tider!

1 Läs mer >>
Nu har sommaren återvänt och det betyder: på med flugspray, switch och flugpannband, ahh inte på mig men på hästarna. Hästarna vill även komma in och vila sig från alla flygfän och värmen.

Alessio somnade direkt när jag tog in dem och Docka också! Rebel tyckte väl att jag var ganska onödig som skulle ut på en ridtur. Men när vi väl kom iväg tyckte han nog det var rätt trevligt! Vi skrittade en tur och sen switchade jag dem och kollade Dockas sår.

Annars har dagen gått sin gilla gång och jag och Lotta har varit en sväng och tittat i affärer.



Sommar kom...

4 Läs mer >>
Midsommarhelgen har varit toppen! Vi har hos Reijo och firade med massa folk. Igår var jag och Juha hos mamma och pappa och fikade. Vi svängde även förbi och kollade till hästarna som mådde toppen. De har det så skönt och trivs så bra. Fast det har varit synd om Lotta för hon har jobbat hela helgen :(. Men hon kommer att vara glad när lönen kommer, och det är ju därför man jobbar.

Idag tog jag och skurade hela badrummet, från golv till tak! Slängde gamla shampoflaskor och annat som bara blivit stående. Nu tror jag att jag har södra Sveriges mest skinande badrum. Det är så behändigt med klinkersgolv och helkaklat. Bara att skura och spola med vatten!

När städandet var avklarat åkte vi till svärmor och svärfar för att äta middag och träffade alla goa släktingar. Vi har alltid så trevligt och roligt. Sen var det snabbt hem och byta om för att åka till stallet. Det var en planerad uteritt idag och det kom faktiskt ganska många. Jag tror vi var 10 stycken. Rebel tyckte det var roligt och skötte sig jättebra. Vi var ute i en timma och vädret var härligt underbart och Ulla valde en riktigt bra ridväg.

När vi kom tillbaka så hade Sandra kommit och det var trevligt att träffa henne. Vi kollade på våra hästar och pratade om allt möjligt! Hon hade en sulky till salu och den ser fin ut på bilden så jag tror att vi ska köpa den. Då kan vi ut och åka häst och vagn med Docka. Sen har vi en vagn så vi kan köra Alessio också!



Härlig uteritt!

Uteritt

1 Läs mer >>

resize_image_119 (MMS)

Glad midsommar :)

Glad midsommar :)

0 Läs mer >>
Idag har både jag och Juha varit lediga medans Lotta har jobbat. En väldigt konstig känsla faktiskt. Sen är det ju inte så att Lotta alltid är hemma när vi är hemma men att veta att hon kliver upp tidigt på morgonen för att sticka till jobbet och vi ligger och sover är konstigt. Men sånt är livet och jag gillar läget.

Jag och Juha gjorde rabatterna fina och sen har vi varit rätt slöa. Ridsport kom i brevlådan idag och det är alltid trevligt. Jag ångrar inte att jag började att prenumerera på den. Det är en riktigt prisvärd tidning som faktiskt räcker i två veckor tills nästa kommer.

Fram på kvällningen åkte jag ut till stallet och tänkte att nu får jag verkligen ta in mina hästar för som det har regnat på eftermiddagen. Men när jag kom ut till stallet hade det bara kommit nån skur mitt på dagen. Snälla Ulla hade satt på Rebel regntäcke igår kväll så han hade inte varit blöt under natten. Härligt.

Alessio var en riktig gosehäst idag. Han ville bara mysa och mysa och mysa! Jag klappade och kelade med honom i hagen tills han tröttnade och gick därifrån. Det känns bättre än att jag vänder och går! Men han är ju världens sötaste ponny!

Nu ska jag färga håret :)

Trevlig midsommar!

Slappa!

2 Läs mer >>
Det är skönt att ha möjligheten att bestämma över sin egen tid! Hela dagarna gör jag faktiskt vad jag vill!

Jag började dagen med att ta en ridtur tillsammans med Ulla och hennes unghäst. Vi red en väg som jag inte hade ridit innan och den var jättebra. Vi skrittade och travade och Rebel var pigg och glad. Sen skyndade jag mig hem för jag skulle duscha och snabbt ner till stan. Där lämnade jag in bilen för att byta olja, oljefilter och luftfilter.

Efter bilfixet åkte jag till Hööks för jag tänkte fynda lite. Bl a vill jag ha ett litet regntäcke till Docka eftersom planen är att klippa henne till vinter. Men jag hittade inget direkt som jag kunde tänka mig. Men jag hittade 3 grimmor som jag ville ha. Tänkte egentligen bara köpa två men så blev jag så osäker på om den svarta i storlek ponny skulle bli för stor för Docka. Därför köpte jag en brun också, om den inte passar så har ju Alessio en grimma till. Docka får lätt skav av grimman och därför ville jag ha med ludd på och nu på sommaren använder de ofta grimma pga flyveilen (stavas det så??). Jag köpte även en grimma till Rebel eftersom jag inte har någon extragrimma till honom. Vi har ju i och för sig lädergrimman men den använder vi mest när han åker transport.

Jag köpte också bakbenskydd till Rebel, vita fina! Han stryker sig lite bak och jag har bara bakbensskydd som är jättestora och de passar inte honom. Det är inte så roligt att linda varje gång man ska rida heller - mycket enklare att bara sätta på ett par skydd. Hela kalaset gick på 214kr. Helt överkomligt tycker jag!

Fyndat!

1 Läs mer >>
Oj, vad man hinner mycket när man är ledig! Jag har gjort massor idag och är inte ens trött. Det är skönt att vara ledig och hinna med allt man vill hinna utan stress. Idag började jag dagen med att dammsuga och torka golven - men med missen att duscha före städningen. Inte så smart, men men sånt är livet.

Efter det åkte jag och Lotta till Mona och hälsade på. Monas lilla bebis Otto är hur söt som helst och en jättego liten kille. När vi kom hem började jag att tvätta och sen laga lunch till morgondagen. När det var klart åkte jag till stallet och grejade med hästarna. Jag och Rebel tog en ny väg som jag inte har ridit innan men Lotta och Rebel har ridit den. Det var riktigt fint underlag och vi både skrittade, travade och galopperade. Rebel var mycket nöjdare med ridtur än longering.



En förväntansfull pålle :)

Hinner massor!

4 Läs mer >>
Idag blev det tidig uppstigning. Vi skall lämna in bilen för att byta olja och filter, därför behövde jag gå upp tidigt för att skjutsa Lotta till jobbet. Men nu är jag glad att jag gjorde det. För jag har varit i stallet och grejat med hästarna och nu står det som spön i backen!

De snälla stallägarna hade tagit in hästarna en stund på eftermiddagen igår så att de hade fått torka upp. Sen hade de också satt på Rebel regntäcke under natten. Helt otroligt skönt! Men jag måste bli noga med regntäcke för han hostade lite idag när jag longerade honom.

När jag kom till stallet så tog jag in de vita ponnyerna så att Rebel fick äta. Sen hämtade jag Alessio och pysslade med honom. Efter det tog jag och Alessio en promenad. Naturligtvis mötte vi en farbror på moped och det var naturligtvis livsfarligt. Men vi kunde hålla oss ur vägen så farbrorn kom förbi. När vi hade gått en stund var det stora, farliga kossor på en äng brevid vägen och de var ju också läskiga. Men Alessio knatade på och gick till slut riktigt fin och då vände vi och gick hemåt. Jag smörjde också in hans man. Men tyvärr har han kliat av ganska mycket man och naturligtvis på mitten också. Men en fin bild tycker jag:



Efter Alessio var det Dockas tur att få motion. Men jag började med att fläta över den del av hennes man som vägrar ligga på rätt sida. Jag har tänkt att göra det länge men.... Jag satte på bröstselen för att jag skulle tömköra henne i paddocken. Hon tycker att det är mycket roligare än att bli longerad. Det är också bra för jag kan gå när hon travar. Sen gillar hon inte riktigt grusvägarna för det gör lite ont i hovarna då. Får väl se om jag skall ta och sko henne fram.



Rebels mule har blivit mycket bättre, så lite glad är jag för att vädret är som det är. Han protesterar inte så mycket mot att bli smörjade på mulen. Men nu gör jag ju det bara inne, får väl se hur det går den dagen jag försöker i hagen. Då springer han säkert all världens väg när han ser solkrämstuben. Jag borstade och satte på alla skydd och longerade honom i paddocken. Vilket han tyckte var tråkigt. Ja, inte för att han sa det men det syntes på hela honom att han tyckte jag var en latmask som inte tog ut honom på en ridtur. :)



Men fina är de, våra tre ponnyer!

Uppe med tuppen!

2 Läs mer >>
Jag skyndade mig till stallet idag. Jag kan ju inte skriva imorse eftersom jag sov ganska länge trots tidigt sänggående igår. Jag skyndade mig för att regnet har stått som spön i backen hela natten och jag ville ta in hästarna! Men jag behövde inte oroa mig - snälla stallägaren hade tagit in dem under natten. Det var verkligen skönt att veta att de sovit inne i natt. Jag mockade och fixade med vattnet och gav Rebel lite mat ute i hagen. Jag förberede även för att de kanske kommer in under dagen/natten.

Det verkligen ösregnar, jag har fått ställa balkonglådorna under tak för de är helt översvämmade. Men efter regn kommer solsken får vi iallafall hoppas. Det är också skönt att veta att hästarna kommer in ifall vädret är för hemskt.


Innesittarväder

0 Läs mer >>
Idag passade jag också på att shoppa lite! Det blev två nya tröjor. Inte de bästa bilderna kanske... men jag är väldigt nöjd!




KappAhl rea

4 Läs mer >>
Idag har min arbetskamrat och hans familj varit och hälsat på i stallet. Det var väldigt trevligt. Sixten fick rida och han tyckte det var jättespännande. Det är roligt att se hur Rebel reagerar! Han blir jätteförsiktig när ett barn sitter på hans rygg att han knappast vågar blinka ens en gång :). Docka är däremot lite annorlunda. Hon tröttnade redan efter 3 varv i paddocken och tyckte det var dags att gå in i stallet. Hon är väl för rolig!

Rebel som står alldeles alldeles blickstilla:




Docka får bli barnponny




Vilar i hagen efter att ha varit med på lite ponnyridning






Ridlekis

2 Läs mer >>
Det är ju egentligen ingen dum idé - att ha semester i stallet alltså. Man varvar ner så totalt när man umgås med sina hästar. Jag åkte ut till stallet och bestämde mig för att bara pyssla för att det har med jämna mellarum ösregnat idag. Men när jag kom ut till stallet så klarnade det upp och blev helt okej väder, men eftersom jag hade bestämt mig för att pyssla så gjorde jag det.

Docka fick en avborstning men det hjälpte ju föga - när jag släppte ut henne så rullade hon sig med en gång. Alessio var tyckte det var så skönt att bli avborstad och jag har köpt en kräm från Aloe Vera som jag smörjade in hans man och på några ställen i ansiktet där han kliar sig som sjutton. Han tycker verkligen om den där krämen. Han njuter verkligen och jag tror den svalkar. Flugorna gillar den inte alls heller, jag ska ta kort på burken så får ni se vilken det är om ni är intresserade.

Alla hästar var inne när jag kom utom mina och Olle. Men när jag tog in Rebel då hingstade han sig som sjutton! Smågnäggade och spände sig. Han vill verkligen charma tjejerna i stallet. Men när jag pysslade var han sitt vanliga lugna jag. Hans mule har blivit bättre och det skall ju inte vara något kanonväder direkt de närmaste dagarna så det kommer nog att bli bättre.

Jag har börjat stödfodra Rebel nu - han har ju lagt på sig så fint och jag vill absolut inte att han går ner igen. Men nästa vecka ska de få byta hage och då får han klara sig på det.

Semester i stallet

2 Läs mer >>
Nu har jag semester i 8 veckor och jag skall njuta, njuta och njuta: av att ingen klocka ringer, ingen tid att passa, inga prov eller läxor att rätta. Jag skall bara pyssla här hemma, pyssla i stallet och umgås med min kära familj!

Idag har jag varit och hälsat på Nathalie. Hon hade sin unghäst hos mig för ett år sedan. Det var väldigt trevligt att träffa henne och hennes hästar. Hennes sto har fått en ny liten bebis som var hur söt som helst! Naturligtvis hade jag glömt kameran hemma! Plutten hade växt till sig och blivit kanonfin Vi tittade också runt i hennes stall och sadelkammare som var jättefint! Trevligt att se! Efter det skjutsade Nathalie mig och hösilage som jag har köpt av henne till vårt stall. Tack snälla!

Idag tittade jag bara till hästarna och smörjade Rebels mule som har blivit illa bränd av solen. Jag har varit ordentlig och motionerat alla hästarna både sön, mån och tis så de fick vara ifred idag!

Nu skall jag fira semestern med ett glas vin! ;)

Semestertider

1 Läs mer >>
Vilka härliga dagar vi har haft! Vi har firat Lottas student med dunder och brak! Allt har varit fantastiskt och Lotta är glad för att hon har haft så roligt - det är det viktigaste för mig! Idag får ni bilder från bal och student! Bilderna kom lite huller om buller men det spelar ju ingen roll :)

Studenttider

3 Läs mer >>

resize_image_394 (MMS)

Lottas bal:)

Lottas bal:)