0 Läs mer >>
Igår red jag och Disa ut tillsammans med Ulla och Isabella. Allt gick bra men hon kändes väldigt pigg :). Men glad och nöjd dam!
 
Idag testade jag att longera Disa. Hon fick ha på sig sina nya vita skydd som jag har köpt åt henne. De passade fint, men jag måste tänka på att dra åt dem hårdare då de gled ner lite på bakbenen.
 
Disa höll sig på en lite volt och ville vara nära mig när jag longerade, men det gick bra ändå och hon fick röra på sig!
 

Uteritt och longering...

0 Läs mer >>
Äntligen har jag fått tummen ur att ta lite bilder. Inte för att de blev så där himla bra. Men lite att titta på iallafall!
 
Idag har jag varit ordentlig och städat lite i mina skåp i sadelkammaren. Egentligen är det inte så himla stökigt men ändå. Jag la iordning sakerna och torkade lite på hyllorna så nu känns det lite fräschare.
 
Det finns ju inte så jättemycket kvar att äta i hagen för Rebel och Disa, så jag la ut lite hösilage till dem som de får imorgon när de går ut. Det skall bli intressant att se om de har ätit upp det. Jag tror inte att de är hungriga för de är runda och fina men men....
 
Idag tog jag och Disa en tur i paddocken. Vi kommer ju inte riktigt överens som jag har har berättat om innan. Men det börjar gå bättre och bättre. Nu är jag faktiskt helt inne på teorin att hon testar mig! Eftersom hon inte bryr sig eller surar det minsta när vi rider ut så kan hon ju inte helt plötsligt bli världens superkänsligaste häst i paddocken, idag när hon surade när vi började trava så brydde jag mig inte alls utan red bara på och då slutade hon. Hahaha! Jag har nog kommit på det! Det blev faktiskt en riktigt trevlig ridtur och både jag och Disa var nöjda efteråt och vi klarade oss från regnet!
 
Rebel i boxen, smutsig efter allt regnande!
 
 
Disa i boxen!
 
 
Strax ridtur och ja, vi lånade ditt ländtäcke, Linda! Disa ser väl så där peppad ut!
 
 

Här ser hon lite gladare ut iallafalll!
 

Nu så!

0 Läs mer >>
Herrejösses vad de har regnat! Helt galet! Igår fick hästapållarna vila och när jag kom till stallet tog jag in dem så de fick stå i sina boxar och mysa. De fick på sig torra täcken och sen massa hö att äta! De tyckte det var skönt båda två att komma in iallafall!
 
Idag tog jag och Disa en skogstur tillsammans med Ulla och Isabella. Det var verkligen härligt att skritta ut och vi klarade oss faktiskt från regn.
 
Rebel håller fortfarande på och hingstar sig! Han är verkligen jobbig men vad ska jag göra? Det tråkigaste är att han springer runt och fjantar och får ont i sitt ena ben, men men! Så får det vara! Han har iallafall nåt att göra och han och Disa går verkligen bra ihop! Det är bra!
 
Känner att jag måste skärpa mig med att ta kort! Var verkligen längesen nu!

Regn, regn och regn!

1 Läs mer >>
Oj, nu har dagarna bara rusat iväg igen och jag inser att jag inte har skrivt något på länge!
 
Rebel har haft fullt upp, då det kom en hingst och hälsade på! Hingsten kommer att komma till stallet på helgerna för att bli riden! Det tyckte Rebel var så där... Han har fullt sjå med att vakta Disa och att visa att han bestämmer. Det roliga är att hingsten inte bryr sig det minsta om Rebel men han fjantar sig som, jag vet inte vad! Så när jag hade tänkt dressyrträna i lördags hade Rebel stressat upp både mig och Disa så nån träning blev det inte!!!
 
Men i måndags och idag har jag och Disa tagit härliga uteritter och jag har verkligen njutit! Underbart! De andra dagarna har min medryttare fixat med hästarna.
 
Det är skönt att ha nån som hjälper en med hästarna men att komma till stallet idag efter två dagars stalledighet var hur kul som helst! Men det är väl det som gör det, att man inte behöver åka varje dag, det blir inget tvång utan bara så där underbart roligt som det är med häst!
 
Saker jag ser framemot:
 
1. Hästmässan i Borås!
2. Liseberg, nästa helg!
3. Mörlanda Marknad på lördag!
4. Ev, Bokmässan nästa vecka!

Tiden springer iväg!

1 Läs mer >>
Skönt med helg! Eller hur??? Åker ifrån jobbet fredag eftermiddag kl. 15.00 och bara längtade hem till soffan och gubben! Vad händer då?? Hinner förbi flygplatsen och sen går drivknuten på bilen sönder och bilen rör sig inte en centimeter till. Bara att ringa bärgare, bli körd till närmaste bilverkstad, ta sig till bussen och sen till svärföräldrarna för att låna deras bil! Kaaaaaching klockan är helt plöstligt 18.00! Helgen börjar inte precis som jag tänkt mig! Men men, resten har varit toppen!
 
Igår när vi var i stallet så släppte jag ihop Rebel och Disa, det gick hur bra som helst. De har ju gått i hagen bredvid varandra i två veckor nu, så de hälsade inte ens utan bara gick och betade bredvid varandra helt lugnt. Väldigt skönt! När vi var klara i stallet åkte vi direkt till stora syster och hennes gubbe och åt kräftor och satt och tjatade halva natten :).
 
Idag har vi tagit det lugnt och varit och firat mamma som fyller 75 år. Imorgon ser jag fram emot en ridtur på Disa!
 
 

Helg!

1 Läs mer >>
Jag hade igår bokat en dressyrträning med Jonna. För att riktigt känna på Disa innan träningen, så red jag ett pass i paddocken på onsdagen. Då kom fram till att jag gör något konstigt för hon blir faktiskt riktigt sur på mig när jag rider henne på banan, det är inget som jag märkt när vi ridit ut. Jag märkte heller inget av det när jag  provred henne så jag funderade en hel del på det.
 
När det var dags för träningen igår så kände jag mig faktiskt riktigt osäker på om jag och Disa nånsin skulle komma överens i paddocken. Men med Jonnas hjälp de 2 första minuterna av träningen så var problemet löst. Fantastiskt!!!
 
Jag är (som vanligt) alldeles för hård i mina händer och har väl ridit Disa på samma sätt som Rebel och det går ju inte riktigt.... Jag får helt enkelt tänka om i min ridning och det är inte lite enkelt som det låter. Men Disa blev mycket gladare och mycket nöjdare när jag ändrade min ridning till att bli MYCKET mjukare!!! Vilken skillnad! Men vi jobbade bara i skritt och trav. I galoppen så red jag henne jättekonstigt så det väntar vi med tills jag kommer iordning riktigt med skritten och traven.
 
Så nu blir det träning varje vecka så jag kommer rätt i min ridning med hjälp av Jonna och det känns faktiskt riktig roligt. Det bästa är att Disa svarar precis som hon ska, så jag vet att jag gör rätt!
 
 

Dressyrträning 1

1 Läs mer >>
Idag tog jag och Disa en skrittpromenad i skogen tillsammans med Ulla och Isabella. Med på turen var lilla Olle med V på ryggen och Jonna som ledare. Det var härligt att komma ut precis som vanligt! Disa skötte sig kanon som vanligt! Något bra kort blev det inte på Disa idag men det får duga ;)
 
Jag bokade även dressyrträning med Jonna på torsdag. Det skall bli roligt att få träna lite och komma igång igen. Det var länge sedan!
 
Idag bestämde jag mig för att låta Rebel börja ta skrittpromenader igen. Det gick riktigt bra och han rörde sig okej. Vi gick väl en kvart i paddocken!
 
 
Sen var det dags att ge dem kvällsmat och åka hem! Hungriga hästar :)
 
 
Ja, jisses, inga bra bilder idag men men.... bättre än inget kanske!

Uteritt!

2 Läs mer >>
När Rebel flyttade tillbaka till Årred igen så fick han sig ett välbehövligt bad! Fast nu är han smutsig igen och vinterpälsen har börjat växa... Snart dax för klippning!
 
Alessio hos sina nya kompisar
 
 
De två bilderna jag har på Disa än så länge :) Snart kommer det flera!
 
 

Lite bilder

1 Läs mer >>
Jag har fått lite skäll för att jag inte har uppdaterat bloggen ;). Jag erkänner att jag också tycker att det är dålig stil. Men jag vet inte varför det inte har blivit gjort. Jag har faktiskt ingen ursäkt. Det har hänt massor så jag borde ju skriva! Men men så är det så nu får ni en kort sammanfattning om vad som hänt så skall jag FÖRSÖKA bättra mig. Jag tycker att det är kul att skriva, så jag ska göra mitt bästa!
 
Rebel mår ibland sämre och ibland bättre... Just nu tycker jag att han är rätt okej. Jag började med att sätta igång honom men då blev han lite halt och därför har jag ställt av honom igen. Nu går han i hagen och skrotar och jag pysslar bara med honom. Jag har tänkt börja med att promenera med honom i paddocken denna veckan, för att där är underlaget mjukt och bra för hans hovar. Men han verkar nöjd med livet och det är bra!
 
Alessio har flyttat till Emilia som skall ha honom till ridning och körning! Hon lånar honom på foder till att börja med. Alessio har bott där i några veckor nu och vi var och hälsade på för två veckor sen. Han har det bra och har två halvblodskompisar. Det värsta var väl att han struntade i oss när vi kom :( Fast samtidigt är det bra att han trivs och Emilia är en bra och trevlig tjej, så det kommer att bli toppen!
 
Docka bor fortfarande hos Siw och trivs bra. Jag har hälsat på henne nångång då och då och hon har det gott!
 
Alva har flyttat hem till sin ägare igen, då vi inte klickade i ridningen! Det kändes samtidigt tråkigt då hon var en riktigt trevlig häst i övrigt!
 
Men......
 
Jag har hittat en ny foderhäst och det är:
 
Disa är ett varmblodssto som är 12 år och en riktigt trevlig häst. Hon är bra både att greja med och att rida. Hon har bott hos mig i en vecka nu och det känns hur bra som helst. Hon har inte startat löp sen hon var två år, utan är bara riden. Hon har vunnit riksmästerskapen för ridtravare i dressyr och gått hoppning. Hon är mjuk och fin att rida och lugn och trygg ute i skogen. Jag trivs verkligen med henne.
 
Så där ja! Nu vet ni hur det ligger till på hästfronten :)
 
Jag och Juha mår bra och naturligtvis längtar vi efter Lotta! Hon har fått sin första egna lägenhet i Hamburg och skall snart få åka till Cypern och jobba för Hard Rock Café. Imorgon är jag hästledig för då hjälper min medryttare mig med hästapållarna.

Hmmm...