2 Läs mer >>
Igår var det dags för en tur i paddocken igen och det gick bättre än i veckan. Hon lyssnade bättre och var inte alls lika springig. Vi fick till det bra i traven och galopperade även en del. Men då tyckte hästarna i hagen bredvid paddocken att det var väldigt spännande så de satte också fart. Det tyckte Disa var extra roligt, men det tyckte inte jag, så vi höll oss till traven. Vi tränade lite på trav - halt - trav och det gick riktigt bra. Nu har jag bestämt mig för att börja plugga på dressyrprogrammen så att jag kan dem, sen skall vi bara få ihop det ordentligt, jag och Disa.
 
Nöjd dam efter avslutat dressyrpass.
 
 
Idag tog jag och Sanna med våra pållar ut på en ny runda (för Sanna alltså), Det är Disas favorit runda och vi både skrittade och travade, nu när all is är borta från grusvägarna! Jag testade min motionsapp och rundan är 3,78km. Det är faktiskt rätt intressant att veta, eller hur?
 
Nu skall jag inte åka till stallet på två dagar, Sanna och Annelie hjälper mig! Imorgon kommer Lotta hem på ett veckolångt besök, så är det lite dött här på bloggen, så vet ni varför!
 
I väntan på ridtur!
 
 

Helgens bravader

2 Läs mer >>
Idag fick jag meddelande på mobilen som berättade att paddocken är ridbar igen! Vilken lycka! Det enda som inte kändes så bra, var att det just då ösregnade i Landvetter och då känner jag inte riktigt för att rida. Men som tur var, var vädret bättre hemma.
 
Ut till stallet och fixade iordning alla sysslor och sen var det dags att ta en tur i paddocken. Jag kan säga att det var inte bara jag som tyckte att det var superkul, även Disa tyckte det var otroligt roligt! Hon var verkligen pigg och låg på som tusan. Jag kan säga så här... Jag är glad att det inte var dressyrtävling idag ;) Men glada var vi!!!
 
Tack Sanna för att du fotade oss!
 
 
 

Fortare än väntat!

1 Läs mer >>
Idag hade snälla Sanna mockat åt mig, så när vi åkte till stallet på eftermiddagen var det bara att sadla och tränsa och ge sig ut på en skogstur!
 
Jag är så himla imponerad av oss! Det blåste en isig nordanvind men ändå gav vi oss ut! Vi red den vanliga rundan och travade ganska mycket för att hålla värmen! Det är extra bra nu när det är ljust en stund på kvällen, så man hinner rida ut.
 
Men nu längtar jag efter vår och varma vindar och en tinad paddock!
 
 
 
 
 

Duktiga vi är!

1 Läs mer >>
Idag kunde vi ta en ridtur längs grusvägarna. Isen var så mjuk så att nu var det helt okej att rida där.
 
Det är riktigt intressant att rida Disa tillsammans med Daim. Han bryr sig inte om något när man är ute och rider. Även om han aldrig har gått en väg förut, så skrittar han bara på, det roliga är att Disa blir precis likadan! Jag blir lite full i skratt åt henne! Det finns ett ställe som vi brukar rida förbi, som Disa alltid har tyckt varit läskigt, nu bryr hon sig inte längre när vi går där förbi. Hon är rolig hon!
 
 
 

Det går framåt!

1 Läs mer >>
Ja, igår hann jag inte med något inlägg men men, fick besök av storasyster och hennes sambo. Vi åt gott och kollade på deltävling 2 i Mellon. Jag tycker det är kul med besök och vi hade väldigt kul!
 
På dagen var vi  i stallet och red ut en tur på den vanliga skogsturen, idag var det extra kul för alla hängde med! Hästarna var nöjda och glada! Vädret visade sig från sin bästa sida och det var underbart!
 
 
 
 
 
Efter ridturen började vi med att ta bort snö från paddocken, det var plogat en del innan men vi försöker få den ena volten ren så vi kan börja rida lite där! Längtar efter att sätta igång ordentligt! Hittade en bra träning på Hippson, som jag väntar på att få testa! Den kommer Disa säkert att uppskatta! Klicka här!

Lördag!

0 Läs mer >>
Idag blev det samma runda som igår. Det är fortfarande isigt ute och idag märktes det på hästarna att de tyckte att det var halt trots broddar. Men det gick bättre i skogen, där var det inte lika halt. De fick trava lite grann annars tog vi det lugnt. Båda hästarna var ganska slöa idag, så de gjorde väl åt ordenligt med energi igår när de lekte studsbollar!
 
Bästisar på skogstur!
 
 
När vi kom fram till stallet lyckades Disa hitta några grässtrån som hon snabbt tuggade i sig!
 
 

Samma lilla runda!

1 Läs mer >>
Idag tog vi oss ut på en ridtur trots all is. Idag har det varit plusgrader och isen var mer porös och då hjälper broddarna bättre, därför vågade vi oss ut!
 
Vilka hästar! Det var verkligen kul att komma ut idag och de var riktigt pigga och studsade som bollar när vi travade och den lilla ponnyn studsade fram även i skritt.
 
Disa skulle hänga på tyckte hon och visa att hon också kunde studsa... hm! Ja ja, allt gick bra och visst är det skönt att komma ut i skogen på sin pålle!
 
 

studsbollar!

1 Läs mer >>
Idag hade vi tänkt oss en ridtur men det gick inte så bra... Det är verkligen glashalt på vägarna nu, så det var bara att ändra sig och hästarna fick en vilodag idag. Men hästarna var nöjda iallafall och trivs så bra ihop!
 
 
 
Inga problem att luncha ihop här inte!
 
Efter stallet åkte jag en sväng till Hööks och shoppade en väst och ett par nya vinterridskor. De jag har nu har jag haft i tre vintrar, så nu var det dags för nya!
 
Fyndade ridväst och vinterridskor för under 400kr!
 
 

Nya kompisen

1 Läs mer >>
Äntligen lite ledigt! Härligt, underbart och helt fantastiskt!
 
Vad har hänt det senaste då?
 
* Jobbat 200 procent känns det som
 
* Knappt hunnit rida, skitväder, trökväder....
 
* Pappsen på sjukhus, varit där i 2 veckor nu. Ägnat min lediga tid åt att hälsa på honom. Håller tummarna för att han snart är bättre!
 
* Fått ny-gammal stallkompis! Kanonkul för både Disa och mig, numera slipper hon stå själv i hagen!
 
* Kommit igång med ridningen nuuuu.... Måste ladda!
 
Dagens efterridningbild!
 
 

Sportlov!