0 Läs mer >>
Igår natt var vi i Göteborg och släppte av Lotta som har åkt till Tyskland nu. Hon skall arbeta där som au-pair i ett år och skall bo hos en trevlig familj i Hamburg. Resan ner hade gått bra (förutom lite väskmissöden) och hon har nu installerat sig. Vi har hört av henne och fixat med Skype. I dagens läge är det ju så enkelt att hålla kontakten.

Jag och Juha försökte sova ut igår men det gick inget vidare... Vaknade halv tio trots av vi gick och la oss halv fem på morgonen... Sen tog vi en tur till Knalleland och efter det slötittade vi på tv och jag kunde ta en liten eftermiddagslur. På kvällen satt vi ute med våra grannar och pratade och drack lite vin. Alltså en lugn dag där vi inte orkade göra så mycket - som en söndag...

Lördag som känns som ...

0 Läs mer >>

resize_image_530 (MMS)

Dagens fika i knalleland

Dagens fika i knallel...

1 Läs mer >>
Skulle publicerats igår men tiden räckte inte till att skriva klart... så ni får det idag istället

Ridningen har verkligen gått framåt. Det känns verkligen på Rebel att han får rejält med mat och att han orkar. Nu jobbar jag med att han skall bygga nya muskler. Jag känner att han har ork i ridningen att köra på lite längre. Igår tog vi en tur i paddocken och han gick riktigt bra. Han verkar även trivas med att gå med Zakhira i hagen.




Igår hade jag ordnat med en överraskningmiddag för Lotta på Brasseriet. Det var verkligen trevligt och maten var god! Det är alltid roligt att träffa släkten och prata, dricka och skratta :)













Suddiga bilder... men alltid något!


Överraskningsmiddag o...

3 Läs mer >>
Tack för gratulationerna för premieringen :)

Idag har vi varit och gjort lite ärenden inför Lottas flytt till Tyskland och nu är det inte många dagar kvar... Vi har även varit hos min ena syster och hälsat på och nu har vi avslutat dagen med ett parti monopol. Lotta vann stort trots att jag hade 6 gator med hotell! Men men så är det.

Jag har även varit i stallet och tagit hem Rebel och Zakhira från betet hos Kristin. Jag och Rebel följde med Ulla och Isabella på en tur i skogen. Det var jättehärligt. Jag trodde att det skulle vara ganska mycket flygande odjur men det var hur lugnt som helst. När vi kom tillbaka till stallet så skulle jag ställa Rebel i spolspiltan men han vägrade! Men när hinken med godis kom fram så gick det hur lätt som helst. Dumma vita ponny! hahahaha.

Ulla hade även ett förslag på en bra person som kunde hjälpa till att köra in Alessio. Vi har inte riktigt bestämt oss än... Vi får diskutera det lite till...

Dagen efter...

3 Läs mer >>
Vilken duktig ponny vi har! Han skötte sig utmärkt och tyckte att allt som hände var spännande! Han visade verkligen upp sig från sin bästa sida och kunde inte gjort det bättre. Han tyckte dock att det var läskigt att gå på transporten, men gav med sig till slut.

Han fick följande bedömning; Typ: lågställd och kompakt 6 poäng
Huvud, hals och bål: kort hals, djup bål och sluttande kors 6 poäng
Extremiteter och dess korrekthet: Välbenad för storleken, tåvid fram 7 poäng
Skritt: Avspänd och vägvinnande skritt 8 poäng
Trav: Kort trav 6 poäng.

Han belönades med klass 3 och en röd rosett!

Det här var jätteroligt och jag vill gärna göra om det igen, en toppendag!










Premiering i Gräfsnäs

3 Läs mer >>
Idag har jag och Lotta varit i stallet och fixat iordning Alessio inför morgondagens premiering.

Lotta badade honom och han var jätteduktig. Svansen och det som är kvar av manen flätades. Han fick på sig sin nya lädergrimma och såg ut som den finaste lilla tävlingsponny man kan tänka sig. Det tycker iallafall vi och det är ju viktigast.



Tyvärr var han inte på humör för att bli fotad idag... så här suddig blev den bästa bilden...

Sen övade jag på att visa honom med TRÄNS! Fick reda på idag att jag är tvungen att visa honom i träns men han har ju haft det innan men jag har inte tränat med det men det gick bra det också. Vi bestämde att han skulle få gå ute inatt med de andra. Kändes som det är bästa att han får rasa av sin energi inatt istället för att stå inne och ladda. Därför fick han ha regntäcke på sig - vilket var väldigt väldigt läskigt. Men det är bara för honom att vänja sig.

Vi får väl se hur det går imorgon. Vad än domaren säger är han det finaste och sötaste lilla ponny som finns!!!

I morgon!

0 Läs mer >>

resize_image_771 (MMS)

Har det bra hos mamma och pappa:)

Har det bra hos mamma...

0 Läs mer >>

resize_image_624 (MMS)

Orup var toppen :)

Orup var toppen :)

3 Läs mer >>
Dagarna bara springer iväg och snart är det dags för vår älskade dotter att flytta. Hon skall arbeta som au-pair i Tyskland och åker nästa fredag. Självklart kommer det att bli fruktansvärt tomt och lika självklart vill vi att hon skall göra detta. Men vi kommer nog att känna oss ensamma och det kommer att bli väldigt väldigt tyst här hemma...




Igår åkte jag tidigt till stallet och tog en tur med Rebel i paddocken. Han var hur duktig som helst och arbetade på bra och var rejält framåt. Kul! Alessio fick komma in och sova en stund och sen borstade, borstade och borstade jag honom. Docka fick också sig en avputsning.

Igår skulle även hagarna betesputsas så Rebel och Zakhira fick flytta upp till Kristins sommarhage. Rebel tyckte verkligen det var härligt med gräs upp till magen men Zakhira var mer tveksam... Förhoppningsvis lugnar hon sig och finner sig väl tillrätta.

Igår fick även paddocken ett fint vitt trästaket, så nu skall vi börja löshoppa våra ungponnysar. Åh vad det skall bli roligt att se hur Alessio reagerar. Jag funderar också på hur vi skall göra med Alessios inridning. Det bästa är ju att någon verkligt kunnig gör det... men vem? Vet ni nån bra, så skriv gärna en rad! Alla tips mottages tacksamt :)



Så här bra rider inte jag honom... men...

Tider går fort!

1 Läs mer >>
Igår gjorde jag absolut nästan ingenting! Gjorde knappt de vanliga sysslorna hemma ens. Men på kvällen åkte Sussa med mig ut till stallet, hon har inte sett vårt "nya" stall och det var roligt att visa henne. Hon tyckte det var jättefint och att det verkligen syntes på hästarna att de trivdes. Härligt! Annars satt jag bara i soffan och spelade spel på datorn...

Men idag har det varit andra takter. Gick upp med Lotta vid sex-tiden och åt frukost, sen skjutsade jag henne till jobbet. Åkte hem en stund och gjorde iordning lite matsäck och åkte till stallet runt halv nio. Jag var där och pysslade tills det var dags att hämta hem Lotta från jobbet halv tre.

Jag fick grejat med hästarna och ridit Rebel på en skogstur tillsammans med Ulla. Sen bytte vi lite hagar och nu går Rebel tillsammans med Zakhira och Docka med de andra stona. Förhoppningsvis går det bra. Zakhira blev väl lite fundersam efter ett tag och längtade lite till de andra stona och Rebel är ju ingen som gosar och myser med andra hästar direkt. Men det är bra för när Zakhira sprang runt lite oroligt stod han bara still och tittade!

Jag har även fått städat ordning i mina garderober i sadelkammaren och lagt allt som jag vill ha det. Jag har vädrat alla täcken och lagt in dem fint i skåpet. Jösses vad mycket jag får plats med :). Det sista jag gjorde var att skura hästarnas krubbor, saltstenshållare och vattenhinkar.

Nu står det tvätt på schemat sen skall jag njuta av Allsång på Skansen och Morden i Midsomer.

Ni får en gammal bild på Alessio, inga nya bilder tagna idag heller :(

Från 0 till 100

2 Läs mer >>
Igår hade vi en lång och skön sovmorgon! Härligt.

Jag började med att hämta Kaj och Sandra vid stationen. De hade varit och hälsat på Malin långt uppe i norr. De hade haft en trevlig resa och såg pigga och glada ut.

Efter det åkte jag till stallet och fixade. Det regnade så jag skyndade mig att ta in dem. Tänkte att det var väl inte så skönt för lilla Docka att vara blöt i sitt flugtäcke. Alessio var på andra sidan diket i deras hage och jag filmade men kanske inte världens bästa kvalité på filmen men ändå. Han är så duktig när han tar sig över och det är ju jättebra träning för honom.





Efter jag hade pysslat med Alessio tog vi och tränade lite inför visningen. Det som jag tycker är svårt är att få honom att ställa sig rätt i halten. Men jag hoppas att det inte gör så mycket.

Docka fick en nytvättade svans, vilket hon inte gillar. Tänk att det kan vara läskigt att tvätta svansen... men vitare blev den iallafall. Det är så himla skönt med varmvatten i stallet. Det har jag verkligen saknat. Det är nog därför jag inte är lika duktig på att putsa längre. Men jag skall försöka ändra på mig där och bli bättre på att putsa allt läder.

Rebel såg ut som en liten lerhög och eftersom han var blöt så hjälpte det ju inte speciellt mycket att borsta honom. Blir ju bara värre! Jag satte på honom fleecetäcke i ett hopplöst försök att få honom att torka till lite... men det hjälpte föga. Så det blev longering för honom och han fick även trava och galoppera över bommar. Det är nyttigt för honom eftersom han ibland är lite slarvig med att lyfta på benen.

På kvällen hälsade vi på Jimmy, Marjo och lilla Emmi. De har flyttat till en ny lägenhet och den var kanonfin och de verkar trivas bra.


Sovmorgon

2 Läs mer >>
Idag kom det en trevlig tjej och hennes son på besök i stallet. Det var vänner till stallägaren. De var intresserade av att hjälpa mig med hästarna någon dag i veckan. Rebel skötte sig utmärkt och var snäll som vanligt! Docka fick också komma ut på en liten tur men tröttnade ganska snart!

Det kändes bra och de kommer att hjälpa mig emellanåt med hästarna och det skall bli skönt med någon som kan hjälpa en. Nu på sommaren är det ju inga problem men när de stallas in är det alltid skönt med hjälp.

Alessio var duktig idag och fick bli longerad. Egentligen var han väldigt trött eftersom de hade busat i hagen som sjutton. Men en liten stund i paddocken orkade han! Han är så duktig i alla tre gångarterna. Jag lyckades även få hans man i en längsgående fläta. Hoppas verkligen det finns såpass mycket man kvar att det funkar att göra till utställningen.

Inga bilder idag, men skall ta några imorgon ;)

Medryttare :)

2 Läs mer >>
Eller ja, igår kväll kanske det inte var så lugnt men vi var på stan och var på Brasseritet och åt med goda vänner. Väldigt trevligt.

Jag har inte gjort så mycket med hästarna. För jag känner mig fortfarande inte helt kry och har inte orkat rida. Jag har känt mig tvungen att öva med Alessio och det går ganska bra. Han lyder mig och skrittar, travar och gör halt som han ska. Juha var med idag och fick leka domare och gå runt honom och titta medans han skulle stå still. Det gick också bra.

Rebel tycker nog att jag är världens tråkmåns som inte tar ut honom på nån ridtur. Men jag hoppas att jag snart mår bättre så jag orkar ta ut honom i skogen.

Nu skall jag vila och njuta av helgen!

Två lugna dagar!

4 Läs mer >>
Kände mig som sagt inte riktigt hundra igår och mår inte riktigt bra idag heller. Så idag blir det soffläge! Men jag vill må bättre imorgon för jag vill åka till Tvååker och titta på en premiering. Fast jag skall först kolla in vädret och om jag inte mår bättre så får vi väl stanna hemma.

Jag åkte ut tidigt till stallet idag eftersom jag skulle byta hage åt Docka och Rebel. Det var väl lite spännande för de skulle gå nära grisarna och man vet ju inte riktigt hur de reagerar. Men det gick bra. Rebel brydde sig inte alls, trots att grisarna "pratade" som sjutton. Docka tyckte att det var lite läskigt - men gjorde ingen större affär av det. Nu har de det jättebra och mycket mat.

Alessio hade det också bra med sina kompisar och han fick bara en klapp och lite kel.

Docka och Rebel i nya hagen!






Docka syns knappt i sitt gröna täcke med allt gräs...

Vilodag!

1 Läs mer >>
Just nu är det Allsång på Skansen och de sjunger O sole mio för fulla muggar :).

Som sagt har jag tvättat idag. Efter det tog jag mig i kragen och åkte till stallet. Jag är nämligen helt slut... det går bara runt i huvudet och jag känner mig nästan svimfärdig. Men det blir väl snart bättre.

Alessio fick öva inför utställningen idag och han skötte sig utmärkt. Travade jättebra och var koncentrerad på uppgiften. Härligt. Jag och Rebel tog en skogstur som blev lugn eftersom jag mår som jag mår. Men duktiga är de och imorgon skall Docka och Rebel få byta hage, bredvid grisarna. Får se vad de säger om det.



En gammal bild, nu är all vinterpäls borta och han har nästan kliat av all man :(

O sole mio...

0 Läs mer >>
Denna helgen har vi tillbringat på High Chaparral! Vi brukar åka dit varje sommar. Då hyr vi stugor och har full fart hela helgen. I år var vi 19 personer och alla har lika roligt!

På söndagen när vi kom hem packade vi upp alla saker och vilade. Det var skönt. På natten ringde telefonen och jag fick följa med min bästa väns dotter till akuten och tillbringa natten där. Som tur var, var det ingen fara med henne men vi var hemma kl 5 på morgonen och jag gick och la mig direkt!

Klockan 11 var det dags att upp och hoppa för Lottas Au-pairfamilj skulle komma på besök. De var verkligen trevliga och barnen var hur gulliga som helst. Vi tog en tur till stallet och Rebel och Docka fick bli ponnyridningshästar. De skötte sig jättefint.

När vi kom hem från stallet, däckade jag totalt och somnade i soffan vid halv sju. Klockan åtta vaknade jag till och la mig i sängen och sov som en sten till åtta imorse. Nu står det tvättning på schemat och att jag skall vakna till... känns lite jobbigt. Men sen skall jag till stallet och öva med Alessio inför utställningen och ta hand om de två vita ponnyerna.



En härlig helg