1 Läs mer >>
I helgen har det varit vinterväder. Lördagen blåste det och snöade, inget optimalt väder men jag fick sällskap på ridturen av Ulla, så det gick bra. Disa var en del på tårna men uppskattade trots allt våran tur i skogen och var nöjd efteråt!
 
Idag var det strålande vinterväder och helt ljuvligt. Solen sken och alldeles vindstilla. Det blev en härlig tur ut i skogen idag också! Riktigt skönt att komma ut och ta vara på det vackra vädret!
 
 
 

Vinterväder

0 Läs mer >>
Jag har ibland svårt att hitta ridkläder som passar, kan jag lätt erkänna!
 
Ridbyxorna är för korta i grenen, halva ändan syns när man hoppar upp på hästen eller böjer sig ner för att kratsa hovarna, tröjorna är för tajta osv...
 
I går letade jag runt efter en snygg tävlingskavaj men jag insåg att det fanns inte i min storlek.
 
Till slut tröttnade jag och googlade lite!
 
Då hittade jag denna sidan: TeamBanan och blev jättelycklig! De har kanske inte så jättestort utbud men det finns mer att välja på än allt annat jag sökt på tillsammans!
 
Jag har beställt en jacka, ni får en recension på det senare!
 
 
Idag tog vi en skrittur ut i skogen, tyvärr kunde vi inte trava då snön klampade något otroligt... trots snösulor! Det bästa var att jag hann ut och rida på en veckodag! Nu är det ljust till efter fyra! Underbart!
 
Jag köpte även en ny sort lusern utan melass, vi får se vad damen tycker om det!
 
 
 

Tips!

0 Läs mer >>
Oj, vad pigg hon är nu! Det är bara att rida, rida och rida! Disa vill bara fram och orkar Hur mycket som helst! Den som kroknar är jag! 

Idag höll vi oss på volten eftersom det var  en del snö som gav styltor trots snösulor fick vi hålla oss i ett upptrampat spår. 

Jag har bestämt mig för att ni.ska Lusernen till 0,5l för att se om hon inte blir lika pigg. Bara hon inte faller ur... men jag får hålla koll på henne.

Jag är nöjd, Disa är nöjd så nu ska jag sova gott !

Jag kan!

1 Läs mer >>
Jaha, vad ska man skriva om? Det enda som sker är att det blåser, blåser, snöar och regnar på tvären. Det blir inte så mycket ridet då. Därför har jag inte uppdaterat här på ett tag.  Vi har haft påhälsning av stormen Egon som fällde en del träd och skapade lite kaos.  Jag tänker att det inte är så intressant att läsa om att jag åker ut till stallet och tänker rida men att vädergudarna inte har varit på min sida de senaste veckorna, så därför har ridningen stått still.
 
Men jag är jättesugen på att sätta fart! För idag har jag anmält mig till ridtravar-riks i juni! Det går i Falkenberg och vi skall vara med i hoppning, dressyr, tömkörning och utställning. Jag har bokat uppstallning och hoppas att Sussa kan åka med mig! Annars får det väl lösa sig. Nu har jag något att se framemot och verkligen något att träna för.
 
Jisses, jag blir nervös bara jag tänker på det! Hahahaha! Det bästa är ju att Disa har varit med förut och kan detta bättre än vad jag kan ;) Men men, det skall verkligen bli kul!
 
 
 

SKITVÄDER och spännan...

1 Läs mer >>
Igår tog vi en tur i paddocken och det var dags att sätta fart och börja galoppera damen nu! Vi har inte galopperat sen senskadan förra hösten.
 
Den ena skadan har ju avlöst den andra, så vi har aldrig hunnit dit. Men igår var det dags och himmel vad hon tyckte det var skönt att få springa lite! En och annan bakutspark fick hon till också, hmmm. Annars så red jag mycket serpentiner, volter, snett igenom och andra vägar. Jag tänker mig att starta nån dressyrtävling till våren, så nu är det dags att öva lite. Disa var verkligen nöjd och jobbade på bra. Annars är hon precis så sur som hon brukar vara denna årstiden. Hon har ett jäkla humör, må jag säga!
 
Idag är jag lite trött, vi var på krogen igår och dansade halva natten.... Iallafall behöver damen sin uppmärksamhet ändå, även om jag helst hade legat kvar i soffan och degat hela dagen.
 
Eftersom det har blivit minusgrader igen under natten och paddocken var frusen och ingen annan skulle rida, så blev det longering idag. Disa upptäckte snabbt att underlaget inte var det bästa så det blev bara skritt för hennes del idag. Men det kändes lugnt och skönt för mig ;)
 
Hon var på lite bättre humör idag iallafall, ståtlig är hon också! Hahaha! Inser när jag kollar på bilden och kollar runt lite, att jag har satt inspänningen fel.... ja ja! Disa verkar inte må dåligt av det! Men men!
 
 

Galopp (uppdaterad 5 ...

0 Läs mer >>
Då har vi firat in det nya året som sig bör, vi höll traditionen och åkte till Göteborg och firade in det nya året med min syster och hennes gubbe. I år var det jättelyckat och vi hade kanonkul!
 
Disa har blivit ompysslad av Annelie och även Linda har lånat Disa för en ridtur.
 
Idag har det blåst rejält, smhi hade varnat för storm men någon storm tycker jag inte vi har haft.
 
Disa hatar när det blåser och naturligtvis hade hon ogillat vädret och sprängt tråden i hagen, som tur var gick hon igenom där gången är mellan hennes hage och en annan hage är, så hon kom ingenvart.
 
Det var ingen idé att rida idag utan jag genomsökte Disa med förstoringsglas ;) för att se om hon hade skadat sig på något sätt. Jag förväntade mig minst ett balltramp eftersom hon nog hade sprungit en del. Det enda jag hittade var ett ytligt sår, ganska högt upp på vänster bak. Jag tvättade rent det och smörjade det.
 
Efter det var det dags för lite frisering, jag klippte manen och svansen, vilket var välbehövligt. Sen fick hon vila sig i lugn och ro, imorgon hoppas vi på mindre vind så jag kan ta en ridtur!
 
Dagens bilder
                                                                                       
 
 

2015 är här