3 Läs mer >>
Äntligen har sommarvärmen anlänt till Sverige :) Åh vad skönt det är att inte behöva ta på sig tjocka kläder, skor och annat när man skall ge sig ut! Det är en härlig känsla tycker jag!
 
I onsdags blåste det halv storm ute, jag hade tänkt rida en sväng men Disa blir lite småstirrig i blåsten så jag valde att longera henne istället. Hon fick lite motion iallafall.
 
Torsdagen ägnades åt en uteritt med Pompom, vi tog en härlig skrittur och klev över lite nedfallna träd.
 
Fredagen ägnades åt dressyr och jag red en stund i paddocken. Jag funderar ju på att rida nån programträning till hösten och har så smått börjat öva på de olika rörelserna som ingår i LC:1. Fredagens tur ägnades åt travvolterna, jag märkte då att jag måste använda vikthjälperna mycket mer när jag rider Disa, hon är riktigt känslig för dem. Jag måste verkligen hitta någon att träna för... jag kan inte sitta och klura på detta själv! Ja ja, vi får se vad det blir!
 
Annars har vi varit och hälsat på våra goda vänner Kicki och Seppo, grillat och druckit gott, varit på loppis och sålt grejor, grillat gott med grannarna, kollat på mello.
 
Sverige vann inte utan Danmark... fanns bättre låtar tycker jag! Men men...
 
Nu laddar jag inför arbetsveckan med att rätta de sista nationella proven och bara tar det lugnt i soffan!
 
OJ, glömde ju, Disa går ute på sommarbete från och med helgen också! Skönt!!!

Sommarvärme

2 Läs mer >>
Idag har jag och Disa klivit över bommar.

Disa tycker det är läskigt och skuttar över små kryss men men jag gjorde mitt bästa i dressyrsadel, för långa stigläder och flaxande armbågar. För att inte har skuttat på tio år sådär så tycker jag att jag var duktig och Disa var riktigt duktig.



Bommar

2 Läs mer >>
Idag tog vi en rejäl skogstur jag, Disa, Ulla och Pompom.
 
Det var en skrittur med rejäla uppförsbackar så hästarna fick verkligen ta i. Disa tyckte det var lite jobbigt men skötte sig exemplariskt och klampade igenom en bäck utan att ens titta. Men när det kom ett nedfallet träd som vi skulle kliva över, då vände hon och gick runt det i stället. Hahahaha, men en jättebra runda där Disa verkligen fick använda sina muskler.
 
Jag är jätteglad att jag köpte henne, hon går fram överallt och är trygg men ändå inte tråkig att rida. Snart skall vi sätta fart med dressyren också, men just nu är det så himla gött att komma ut i skogen och jag passar på att rida ut när jag har sällskap för då trivs både jag och Disa allra bäst.
 
 
Gammal bild, men lika trött efter dagens ridtur!
 
 

Klättring

1 Läs mer >>
Idag har vi tagit det lugnt! Slängt lite bröte på återvinningscentralen och fikat med grannen.

Disa har nu släppts ihop med övriga hästgänget och Pompom uppvaktade henne rejält! Brunstande tanter är ju väldigt intressanta! En hel del spring hade det varit men det satte Bella stopp för. Så när jag kom till stallet var det lugnt i hagen och då kändes det onödigt att störa dem, så Disa fick vila idag. Precis som jag!





Disa i sommarhagen i sällskap av Pompom

Vila

2 Läs mer >>
Verkligen skönt med långledigt!

Idag tog vi en skrittrunda ut i skogen tillsammans med Ulla och Pompom. Härligt att komma ut en stund. Disa brunstar och är hur medgörlig som helst, hon är inte ens sur när man spänner sadelgjorden.







Toppen!

1 Läs mer >>
Idag passade vi på att fika ute med nybakta kladdkakor!


Fika

3 Läs mer >>
Hjälpes vad tiden springer iväg! Har inte skrivit här på en vecka ju... Men så är det väl men den här årstiden.
 
Helgen ägnade jag åt att sälja saker på loppis och det gick väl sådär... Ja ja, det är ju roligt att träffa folk och få sålt lite grann iallafall. Jag hittade ett fint blingblingträns på loppisen på Borås Ridhus som jag köpte och det passade Disa perfekt!
 
 
 
Jag har ridit ut det mesta och igår blev det en uteritt tillsammans med det vita ponnyerna i stallet, i totalt ösregn. Men duktiga var vi och nöjda efteråt, men helt genomblöta!!!
 
Idag har vi haft besök av Jimmy, Marjo, Emmi och Moa. De följde med ut till stallet och jag red en stund i paddocken och Emmi fick också prova att rida Disa.
 
 
Annars kan jag berätta att Disa nu är min :), hon är avmaskad och skall snart få gå ut i stora härliga sommarhagen. Hovis har också varit på besök, nyverkad och nyskodd häst!
 
Disa är riktigt pigg och framåt just nu. Hon verkar trivas bättre med den varma årstiden och är verkligen på G. Det är riktigt, riktigt roligt att rida henne nu. Åh, vad jag är glad att hon är min!
 

Oj då!!!

4 Läs mer >>
Idag har jag varit på Pyttelitens och tittat på när Alessio och Emma tävlade i hoppning! Alessio brydde sig inte ens om mig, nöjd och glad ponny. Det var roligt att se att han är så lugn, även i en situation med ponnyer, barn, vuxna, barnvagnar och annat överallt. Det bekom honom inte det minsta.
 
Första klassen var bommar på marken och Alessio och Emma gjorde det perfekt. Efter det var det dags för 30cm som också gick utmärkt! Tänk vad den lilla ponnyn har utvecklats!
 
 
 
 

Alessios första tävli...