4 Läs mer >>
Nu får ni som läser hjälpa mig.
 
Ridtravarföreningen  har Trab-tävling i slutet av oktober. Trab innebär att man löser olika förutbestämda problem på en bana. Tex. flyttar äpplen från hinderstöd till en hink, rider slalom mellan koner, gör halt över en bom, rider igenom en smal passage osv.
 
Jag är ju så himla sugen på att ha nåt mål att rida för och komma iväg på nåt skoj. Disa känns ju riktigt fin nu och vi skall på återbesök om två veckor och jag antar att jag får börja trava och galoppera då. Naturligtvis får jag ju vänta på veterinärutlåtandet  för att se om jag får rida mer riktig.
 
Men ska jag ens tänka tanken på att åka på tävlingen? Vad tycker ni? Kommentera gärna!
 
 
 

Funderar!

1 Läs mer >>
Eftersom jag har hjälp av Annelie måndagar och tisdagar nu för tiden kommer det nog inte att bli så mycket uppdateringar just de dagarna, kan ju vara intressant att veta. Igår blev det akutläge på jobbet så jag fick jobba sent, därför var jag inte i stallet igår heller. Tur att jag har Annelie som alltid ställer upp och hjälper mig!
 
Idag var det äntligen dags och det var riktigt skönt att komma ut till stallet. Disa mår bra och kom naturligtvis i full galopp mot mig i hagen och eftersom det är blött och halkigt i hagen halkade hon ordentligt med sitt framben när hon skulle stanna vid grinden. Just på det frambenet som hon haft senskadan på! HJÄLP!!! Iallafall märkte jag inget, ingen värme eller nåt annat, så vi får hoppas att det gick bra!
 
Sen pysslade jag och grejade och idag blev det en tur i paddocken. Vi skrittar ju bara än så länge, så vi övade på att vända rakt upp, haha! Visst låter det inspirerande ;).
 
Jag testade idag att rida henne på Mylersbettet, jag har tänkt göra det ett tag och jag tycker att det gick riktigt bra. Hon höll huvudet högre och kändes mer avslappnad. Jag tänker testa det ett tag så får vi se.
 
 Enkelt och smidigt att byta bett när det är knäppen på sidostyckena och tyglarna!

Jisses!

0 Läs mer >>
Idag har september visat sig från sin allra bästa sida! Ett underbart väder som var gjort för en härlig skrittur.
 
Jag och Ulla tog vägen genom byn med våra pållar, vi lyckades att inte träffa på några älgloppor och det var skönt. Jag hatar de små krypen.
 
Skritturen gick lugnt och fint, Disa njöt av turen och bättre än så här kan det knappt bli!
 
Trots att vi red en ganska lång tur så hade hon ingen ökad puls eller nån värme i hoven. Nu kanske man vågar tänka att detta skall gå vägen!
 
 

Ljuvligt!

0 Läs mer >>
Jo, tack, läget är perfekt. Men jobbar väldigt mycket just nu, eftersom jag har fullt upp med utvecklingssamtal och jag läser två kurser. Det tar tid.
 
Men jag och Disa fortsätter med skrittandet och allt flyter på som det ska.
 
Disa går ute i sommarhage tillsammans med Bella och de kommer in på natten. Hon får lite hö, pellets, b-vitamin och mineraler och hon är tjock! Betet räcker länge denna hösten, vilket jag tycker är skönt. Hon är som vanligt biten av alla möjliga insekter och blå sprayet och zinksalvan är välanvänd. Hon har precis börjat fälla sommarpälsen och kan som tur är gå utan täcke, så kanske vi slipper skav av täcket i vinter.
 
 

Läget?

1 Läs mer >>
Då var hösten här och det visade sig sannerligen i helgen! Det har regnat, blåst och även varit uppehåll.
 
Idag har jag städat bort de flesta blommorna på balkongen och balkongmöblerna har fått flytta ner till källaren, så de får vila sig till nästa sommar.
 
Igår tog jag och Disa en skogstur tillsammans med Maria och hundarna. Jag är så stolt över min dam, som trots att hon har stått i box i 1,5 månad och gått i hagen i 1 månad, så skrittar hon ut i skogen hur lugnt som helst!
 
 
Idag fick jag ägna mig åt att tvätta Disa där alla knott och andra odjur har bitit henne. Jag köpte Probschampoo som fick verka i en kvart innan jag sköljde av det. Jag tyckte det såg lite bättre ut iallafall.
 
Jag har iallafall bestämt mig för att köpa ett eksemtäcke till Disa! Så får hon ha det nästa vecka!

Första helgen i septe...

1 Läs mer >>
Idag var det dags för en skrittrunda igen. 

Disa skötte sig exemplariskt och vi bara njöt av turen! Tänk att vi äntligen är på G 

Andra ridturen