2 Läs mer >>
Bestämde mig för att byta tema på bloggen! Jag hoppas mina läsare trivs med det nya utseendet!
 
Skriv gärna en rad om vad ni tycker!
 
Ha de fint i sommarkvällen!
 
 
 
 
 
 

Nytt!

1 Läs mer >>
I måndags blev det lite shopping på Hööks! Sussa följde med som smakråd, eftersom jag äntligen bestämt mig för att köpa en ny hjälm! Det är verkligen skillnad på de nya hjälmarna, blir man svettig så är "innandömet" enkelt att ta ur och det är enkelt att ändra storlek på hjälmen. Sussa!: bild kommer nog... kanske ;)!
 
I tisdags kom hovslagaren och fixade Disas hovar, skorna satt verkligen löst, så det var dags! Disa har riktigt torra hovar så jag har läst lite om hur jag kan göra för att åtgärda det. Det verkar som om det räcker med att blöta ner hovarna med vatten och sen ha vanligt matolja på dem. Jag köpte hovolja för ett tag sedan men jag skall läsa lite mer om just den jag köpte, för det verkar som om hovfett blockerar den fukten som finns naturligt, regn, dagg osv. Det kan ju inte bli sämre iallafall!
 
Efter hovslagarbesöket tog jag, Ulla och Jonna en skrittur och allt gick lugnt och fint!
 
Igår gick jag upp tidigt och åkte till stallet. Vi hade nämligen bestämt oss för att åka till Göteborg och jag ville gärna hinna rida innan. Jag tog en runda i paddocken, vilket Disa tycker är sådär kul men jag arbetade henne lite och travade även två varv i varje varv. Jag hoppas verkligen att senan håller nu, är så sugen på att sätta igång att rida lite mer "riktigt" men vi är nog snart igång. Min förhoppning är att kunna starta nån dressyr eller hoppning till våren. Det vore toppenroligt.
 
Eftersom Disa är lite fånig vid hoppningen har jag bestämt mig för att börja om från början när det gäller henne. Hon måste återfå förtroendet och tycka att det är roligt! Jag skall rota fram min gamla bok om hoppning från 80-talet och testa enligt den. Jana Wannius kan ju inte ha fel, eller hur?
 
En och en halv vecka kvar av mina långa, härliga ledighet! Jag vet att jag är knäpp, men det skall bli kul att komma igång med verkligheten igen och få in lite rutiner, jag gillar ju sånt!
 
Min fina pålle <3
 
 
 
 

Igång igen!

1 Läs mer >>
I helgen har vi varit på Unda, det är en camping i Uddevalla, vi har hyrt en stuga och haft det underbart! Solat och badat i havet, bara latat oss och haft det hur bra som helst. Jag har till och med blivit solbränd!
 
 
 
Idag bestämde jag mig för att det var dags att sätta fart på Disa igen, värmen har ju givit med sig lite och är man ute i tid på morgonen så går det rätt bra!
 
Disa njöt av hela skrittrundan och frustade! När vi kom tillbaka till stallet var det dags att ta bort lite flugägg från benen, Disa tycker att det är sådär trevligt men jag fick bort en hel del iallafall.
 
 
 
Snart skall jag åka till Hööks, vi får se vad jag kommer hem med :)
 
 

Underbara sommar!

1 Läs mer >>
Jag har bestämt mig! Det blir ingen ridning så länge värmen är runt 30 grader och solen gassar! Jag tror inte Disa misstycker!

Annars solar och badar vi! Njuter av ledigheten och har det hur bra som helst!

Kapitulerar!

0 Läs mer >>
Igår åkte Lotta hem och nu är det verkligen tomt här hemma! Veckan gick otroligt fort och vi hittade på massa skoj!

På kvällen tog jag en tur ut till Disa som har fått vila sig lite. Vi tog en kort skrittur och till och med travade lite i paddocken! Varmt, soligt och massa insekter är det nu så massa flugspray och täcke på är det som gäller.

Idag har vi lämnat in bilen på lagning och jag har planterat om lite blommor!

Tomt och tyst!

0 Läs mer >>
Lotta är hemma på lite semester och vi umgås och har det toppen!











Härligt! Underbart! F...

2 Läs mer >>
Nu är det verkligen varmt och skönt, så jag var i stallet runt halv åtta för att kunna rida när det är någorlunda svalt och fritt från insekter!

Jonna följde med på en tur och det var riktigt skönt! Vi tog vägen över bäcken och mestadels var det skugga! När vi kom tillbaka var Disa rejält svettig, så hon fick bli avsvampad och se stå inne i en timma och vila sig!

Jag provade den nya flughuvan men den var alldeles för liten men grimman och täcket passade perfekt!











Sommar

0 Läs mer >>
 
 
Jag hittade en hel del saker på Falsterbo, det jag allra helst vill ha är ett Dyon-träns (jaaa, fortfarande...) men jag hade som vanligt glömt att mäta Disas träns hon har nu för att se om hon passar i ett full. Ja, ja nån gång kanske det blir ett ;). 
Det snyggaste jag köpte var en vinterjacka från Tyskland och ett fleece-täcke till Disa med samma tryck! Riktigt cool ridjacka som jag verkligen älskar!!!
 
 
Täcket tänker jag prova på Disa imorgon, så idag får ni bara en bild när det är nerpackat!
 
 
Jag köpte en snygg T-shirt från Falsterbo!
 
 
Sen blev det faktiskt en del från Börjes.
 
Snygg bling-bling grimma
 
 
Flugpannband
 
Flughuva
 
och en ny huva när jag rider, det syns inte så bra på bilden men den är blå!
 
Jag passade också på att köpa extra höpåsar och vi fick lite provsmakning från Krafft.
 
 
Jag är väldigt nöjd med mina inköp och jag ser framemot att prova det riktigt snygga täcket på Disa imorgon!
 
        

Shopping

0 Läs mer >>
Idag har jag och grannarna varit i Falsterbo. Det är över trettio år sedan jag var där och det har sannerligen förändrats. Det var väldigt stort och mycket att se.
På läktarna var det strålande sol och väldigt varmt så vi flyttade strax till framhoppningsbanan där det fanns gott om skugga och fläktade rejält. Nellie Berntsson vann sin klass.
Efter det var klart visades spanska hästar och vi såg dem när de värmde upp. Detta ekipaget var finast!
           
Som tur var satt vi precis vid vattenhindret på huntingen och det var spännande att se på så nära håll!
             
Nu har jag avnjutit en svalkande dusch och en kall öl! Imorgon ska jag berätta för er vad jag har shoppat! Det fanns en hel del roliga och fina saker, men det får ni läsa om imorgon!

Falsterbo

1 Läs mer >>
Efter helgens bravader på high chaparral har jag världens skoskav så därför får jag inte på mig ridskorna och därmed ingen ridning! Disa fick iallafall komma in och vila sig från regnet en stund!

Skoskav

1 Läs mer >>
Efter många om och men har vi bestämt oss för att åka till high chaparral även i år! Först hade vi inte tänkt åka eftersom de har höjt priserna rejält men som tur är får vi bo med syrran i hennes husbil.

Idag tog jag och Disa en tur i paddocken. Jag vågar mig inte på att trava där än, pga senskadan men det gick ju bra i skritt också.

Disa har bytt hage och går nu i skogshagen med härligt gräs!





Då var det dags igen!

1 Läs mer >>
Jag var tydligen ute en dag för tidigt, så nu sitter jag på Landvetter flygplats igen och väntar! Ja ja så är det ibland!

Idag har jag hälsat på hos föräldrarna och sen tog jag och Ulla en tur ut med pållarna! Disa går så bra och är pigg och glad. Idag fick hon på sig sitt nya flugtäcke.



nytt försök!

2 Läs mer >>
sitter på Landvetter flygplats och väntar på svärmor som kommer från en liten semestertripp. Hon har varit i Finland.

Jag vaknade klockan halv sex i morse och har sedan dess haft full fart. Bäddat rent, tvättat, tapetserat, shoppat i Knalleland, fixat middag och en hel del annat. Tänk vad man hinner när man är ledig!

Men jag gillar inte att mina skor har gått sönder... men de tål kanske inte regn...



så det kan bli!