0 Läs mer >>
I varmt och soligt väder var det dags för mig och Disa och äntligen få ge oss ut på en ridtur. Vi skrittade ut en runda i skogen tillsammans med Ulla och Sibban. Vi båda två njöt i fulla muggar och allt gick bra. Hon var lite snubblig i början men sen knatade hon på fint. Det är härligt med en så trygg häst. Jag kände ingen värme eller puls i benet efter ridturen men jag är ju rätt kass på att känna puls...
 
Disa har blivit illa biten vid höger bakben och in mot juvret. Men det är bara att tvätta och smörja in, det är ju svårt att skydda mot insekterna men jag hoppas att det blir bättre snart.
 
Disa går ute så många timmar som möjligt och äter gräs. Hon får lite hö när hon kommer in på kvällen och pellets, b-vitamin och mineraler. Hon klarar sig bra på det än så länge. Hon ser fin ut nu tycker jag!
 
 
 
 

I varmt och soligt vä...

0 Läs mer >>
Den sista månaden har det inte hänt så mycket på hästfronten. Disa har gått i hagen och skrotat och jag har bara pysslat med henne och mockat skit!
 
För två veckor sedan blev Disa helt plötsligt blockhalt men som tur var visade det sig att hovslagaren på Ale slagit en söm alldeles för högt upp, så när min hovis satte om skon blev hon ohalt igen.
 
Idag var det dags för återbesök, så jag och Sussa lastade på Disa på transporten och drog iväg.
 
Först fick jag springa med Disa i gången och veterinären tyckte det såg så okej ut att vi fick gå till ridhuset och longera Disa på både mjukt och hårt underlag. Det såg också okej ut, så veterinären beslutade att det bara var att sätta om skon.
 
Dags för hovis att utföra sitt arbete och efter det fick jag springa med henne igen och sen longering. Veterinären var nöjd och om en vecka får jag börja skritta Disa igen.
 
Vi fick följande schema:
 
V. 1 Vila i hage

V. 2 -3 Skritt under ryttare varannan dag i 30 - 40 min. Rid i huvudsakligen ut på rakt spår om möjligt på mjukt underlag.
 
V. 4-5 Fortsatt skritt under ryttare. Utöka tiden och lägg in ytterligare några fler ridpass per vecka.
 
V. 6 Förnyad skoning och veterinärkontroll i samband med skoning innan ridning utökas.
 
Så nästa vecka är det dags! Dåååå kör vi!
 
 
 
 

Återbesök

1 Läs mer >>
Idag var det dags för den årliga boxskurningen. Det bästa är att det går så himla lätt att skura rent väggarna, det räcker mde ett tag med skurborsten så är smutsen borta. Jag slängde ut allt gammalt spån och la in nytt, 3 balar. Funderar på om jag skall köpa två till och slänga in, för att se om det blir stabilare underlag då. Disa lyckas nämligen alltid att knö ut allt spån på sidorna. Jag tycker ändå att jag har mycket spån i boxen men jag kanske skall dubbla och ha 10cm istället.
 
Men nu är det iallafall rent och nybäddat!
 
 

Annars går Disa i hagen och skruttar. Hon äter gräs hela dagarna och tycker livet är skönt... tror jag. Hon har blivit en riktig soffpotatis och vill helst stå inne i sin box fortfarande! Konstigt att hästar kan ändra sig så, hon som alltid älskat att gå ute så mycket som möjligt.
 
 
Varje dag så sågar jag med ett sågblad mellan skon och hoven, för att inte fresta på den "hovbiten" som är kvar.
 
 
Annars borstar jag och flugsprayar damen. Insekterna är inte särkilt snälla mot Disa och det bästa är att smörja med Nylanders hästkräm. Det kan jag verkligen rekommendera ti
 
 
 
 
 

Sommarstädning