3 Läs mer >>
Hopp om tillfrisknande och det känns skönt! Hostar och snorar fortfarande men känner att energin och inspirationen återvänder. Febern har gått tillbaka och ja... dags att ta tillbaka livet :)

I tillfrisknandets tecken så började jag fundera över foderstater till mina ponnyer. Ja, många tycker säkert att de klarar sig på hösilage för det är ju bara ponnyer. Nej, eller ja.... Docka kan jag tänka mig mår bäst av att få endast hösilage och mineraler. Men betänk att hon har klarat sommaren utan problem med fång och har ändå gått i stora gräshagar med rätt okej bete. Hon har till och med gått med Rebel som jag har fått tilläggsfodra i början av sommaren för att få upp i hull. Men henne kör jag på hösilage och mineraler och morötter är min tanke iallafall.

Så till de andra två! Rebel får absolut inte gå ner i vikt, vilket jag egentligen inte tror är någon risk hos Ulla. Alessio är ju unghäst och behöver sitt. Så jag laddade ner ett gratis foderstatsprogram och knappade lite med det... hm... Jag ger ju mina ponnyer Hippo men det tyckte inte foderstatsprogrammet alls om ;). Den vill att jag skall ge dem hösilage, havre, lusern och mineraler... Hur himla tillförlitligt det var vet jag inte för jag har ju ingen analys på hösilaget och det där gratisprogrammet gick mer på ekonomin än på hästens välmående...

Har iallafall kommit fram till att jag kör nog på min magkänsla som vanligt och låter det bestämma. Men lite roligt är det iallafall att fundera över vad man skall ge dem :).

Docka: 4 kg hösilage, mineraler och morötter
Rebel: Kommer att ha fri tillgång dagtid till hösilage, 2 kg hösilage på kvällen, hippo, glucosamin, b-vitamin, mineraler
Alessio: Kommer att ha fri tillgång dagtid till hösilage, 1 kg hösilage på kvällen, hippo, b-vitamin, mineraler

Ska fundera ut mängden på kraftfodergivan till dem. Så jag har säkert inte funderat klart än. Har ni några tankar så skriv gärna en rad!



Gräs är nog ändå godast!!!

Foderstater

2 Läs mer >>
Har precis pratat med Louise som jobbar med Alessio och igår hade de satt honom framför vagn för första gången. Det hade gått jättebra och han hade skött sig exemplariskt! Åh, vad glad jag är!!! Vilken kille vi har och vad Louise är duktig!!!



Duktig ponny!!!

0 Läs mer >>
Inser att jag har varit väldigt, väldigt dålig på att blogga det sista.. men så blir det ibland.

Här är väl det mesta som vanligt. Förutom att jag har åkt på en himla förkylning som har golvat mig totalt. Som alltid när man är sjuk så har jag bara en önskan och det är att bli FRISK... men har varit dålig i tre dagar nu och i BT idag stod det att den håller i sig i upp till en vecka. Jag hoppas att jag står på benen så snart som möjligt iallafall.

Lotta har det bra i Hamburg och har fått nytt jobb på Hard Rock Café. Hon är så himla duktig och kan verkligen ordna det för sig. Hon skall snart kolla på ett nytt boende också. Jag håller verkligen tummarna att hon hittar det hon söker.

Hästarna mår bra och Alessio är fortfarande på Axevalla på inkörning och sköter väl sig någorlunda. Har försökt att få tag i dem denna veckan men inte lyckats än. Rebel mår också bra och vi har kommit igång med ridningen ordentligt. Känns riktigt bra att rida honom i paddocken nu, sen kommer han att gå in på nätterna från och med nu, då blir han nöjd! För han är rätt så irriterad just nu över att gå ute på nätterna. Tänkte faktiskt på det här om dagen och det är flera år sedan jag har haft honom ute på nätterna så här länge. Men nu kommer han att bli glad. Docka har fått vila eller ja... gå i hagen och njuta i två veckor nu. Hon går ihop med de andra stona och det trivs hon toppen med. Hon har redan satt vinterpäls... usch!

Denna helgen skall de få höstbada och jag skall också frisera dem. Egentligen är väl hösten rätt härlig trots mörkret och regnet...

Ett tag sen..

2 Läs mer >>

resize_image_558 (MMS)

Eldkvarn

Eldkvarn

1 Läs mer >>

resize_image_383 (MMS)

Skogstur med den bäste.

Skogstur med den bäst...

2 Läs mer >>

resize_image_249 (MMS)

Nytt bete. Mums!

Nytt bete. Mums!

2 Läs mer >>
Då var det dags att pallra sig upp på morgonen och åka till jobbet igen. Herregud vad de här veckorna har gått fort. Men det är alltid lika roligt att börja jobba och särskilt när man har världens bästa jobb. Det var hur som helst trevligt att träffa alla igen och vi hade en bra dag på jobbet.

Hästarna har stått inne hela dagen för det har regnat som tusan. När jag kom till stallet hade Kristin precis släppt ut Rebel och Sakhira (osäker på stavningen...). Så de fick snällt komma med in igen. Jag och Rebel tog en skogstur och det var så skönt att komma ut och rensa hjärnan!!!

Jag har också pratat med Louise om hur Alessio har det och han trivdes bra. Hon tyckter jättemycket om honom och var nöjd med hans framsteg. De har börjat öva med att hänga saker efter honom, igår hade han blivit arg och sparkat men idag hade det gått mycket bättre. Härligt!!! Saknar vår lilla gosegris!!!

Jobbdax

0 Läs mer >>

resize_image_630 (MMS)

Nya fina saker inför jobbstarten :)

Nya fina saker inför ...

2 Läs mer >>
Idag har jag och Juha varit i stallet. Vi bestämde oss för att ta ut Docka på en tur i skogen med vagnen. Ulla var snäll och lånade ut sin vagn. Jag måste verkligen få tummen ur och köpa mig en vagn...

Det gick jättebra att köra Docka, fast hon tyckte det var lite tungt i uppförsbackarna. Men däcken behövs pumpas lite och då rullar nog vagnen bättre. Jag hoppade därför av och  gick i backarna. Det är också riktigt skönt att ha en baksele. Det känns riktigt bra att köra nerför, Docka verkade lite konfunderad först men i andra nerförsbacken så "satte" hon sig fint i bakselen och tog hjälp av den. Åhhh, vad det var roligt!

I eftermiddag skall jag ringa och höra hur Alessio mår och om han sköter sig.



Skogskörning

0 Läs mer >>

resize_image_325 (MMS)

Oväntat bröllop :)

Oväntat bröllop :)

1 Läs mer >>
Okej jag följer http://islandstokan.bloggplatsen.se/ uppmaning och skriver 3 saker ni inte vet om Rebel... tror jag iallafall.

1. Han älskar päronmer, nu var det väldigt länge sen han fick det så jag kanske skall köpa med mig det till honom imorgon så han får en glad överraskning.

2. Han är westerntränad och när man rider honom så räcker det egentligen att bara lägga tygeln mot halsen så svänger han :)

3. Han älskar att bli av med vinterpälsen på hösten. När man klipper honom då, står han blickstilla och bara njuter. Efter klippningen är han den piggaste ponnyn som finns.

Okej, nu vill jag läsa tre saker om era hästar som jag kanske inte visste.


3 saker ni inte visst...

2 Läs mer >>
Idag har jag och Ulla varit och lämnat Alessio utanför Axvall på inkörning.

Han var hur duktig som helst att lasta. Ulla gjorde iordning en hink med äpplen och jag lockade in honom med den och han funderade lite och gick nåt steg upp på lämmen och då fick han provsmaka på äpplena. Ulla höll linan bakom honom och jag lockade med hinken och då gick han rätt in och fick massor av beröm och alla äpplena. Så himla duktig.

När vi kom fram så lastade vi ur honom och han tittade sig runt och var hur lugn som helst. Han fick gå i hagen med ett shetlandssto och hennes föl och det var inga problem att släppa ihop dem.

Louise som är skall köra in Alessio verkar väldigt lugn och trygg. En tjej som verkligen lyssnar och var intresserad av Alessio och hur han fungerar. Kolla gärna in deras hemsida: http://stallnyman.se

Alessio i sin nya hage med sina nya kompisar.






Alessio

0 Läs mer >>
Idag har det varit kallt!!! Tänk vad vädret kan växla... idag har det varit 13 grader och rätt som det regnat har det kommit en skur! usch!

Jag startade morgonen med att hjälpa Sussa med flytta tillbaka Fidde från sommarbetet. Sen kom Mari-Ann och hennes dotter och hälsade på. Vi åkte till stallet så att de fick testa på det här med hästar. Rebel skötte sig som vanligt utmärkt och är världens bästa nybörjarhäst. Jag märkte dock att när jag borstade honom att han ömmade över ryggen. Han har alltså blivit kall av regnandet. Det var bara att sätta på honom regntäcket.

Åkte tillbaka till stallet på kvällen för då kom hovis och Rebel fick nya skor och de andra blev verkade. Det är alltid lika skönt när det är gjort.

Nu är jag faktiskt trött och skall gå och lägga mig! Natti Natti

Pedikyr

1 Läs mer >>
Rebel är verkligen på G. Det märks att han trivs och idag när jag och Ulla var ute och red, var han hur pigg som helst. Flera saker var farliga och särskilt en båt ute på sjön flera hundra meter bort. Men det är skönt att känna att han är pigg och glad.

Idag fick jag låna Ullas vagn för att testa och köra Docka. Det gick hur bra som helst. Jag tog det säkra före det osäkra och körde henne första gången i paddocken. Hon var hur trygg som helst. Docka tyckte nog att vi var lite fåniga som inte gav oss ut på vägen men det är ju bäst att testa först. Det skall bli kul att kunna motionera Docka på ett vettigt sätt.


Tog inget kort idag men det kommer...

På torsdag skall vi köra upp Alessio till Axvalla för inkörning. Han kommer att vara där i en månad och förhoppningsvis så kommer det att gå bra. De som skall köra in honom är vana och kan det här med inkörning. Det skall bli spännande och jag hoppas att Alessio kommer att trivas att gå med vagn bakom sig. Just nu har han lite semester och har fullt upp med de andra unghästarna i hagen. De verkligen leker och busar hela dagarna. De har en stor härlig hage där de kan sträcka ut i full galopp och det gör de!

Imorgon kommer hovslagaren och det är verkligen på tiden. Alessio behöver verkas och Rebels skor låter klingklong när man är ute och rider.

Hästarna

1 Läs mer >>

resize_image_110 (MMS)

Träffade jack sparrow i Köpenhamn :)

Träffade jack sparrow...

1 Läs mer >>
Jaha, då kan man faktiskt undra vad som har hänt de senaste dagarna. Jag har inte gjort så värst mycket mer än att ta hand om mina hästar. Alla hästarna mår bra och är trötta. Vädret just nu är varmt!!! Det största ansvaret man har nu som hästägare är skydda hästarna från alla flugor, bitande insekter och värmen. I söndags när vi kom till stallet stod alla hästarna inne för de hade varit så irriterade på insekterna. De njuter verkligen av att komma in i stallet och få vila sig. Det är så skönt att veta att Ulla och Jonna är så måna om hästarna, då vet man att om det händer något så är hjälpen nära.

Jag har gått upp tidigt på morgonen för att kunna rida. Det blir alldeles för varmt att åka ut på dagen eller till och med på kvällen. Rebel går riktigt bra nu och trots värmen kämpar han på bra. Vi har både ridit ut, ridit dressyr och jag har longerat honom. Han känns på hugget och vill framåt. Det är härligt.



Docka har fått vila nu, förutom när min medryttare är i stallet för då tar hennes dotter hand om henne och rider en stund. Men Docka har en ny kärlek - Legend 3 år! Hon är så kär och han också för den delen. De bara pussas och äter på samma grässtrå och lämnar inte gärna varandra. Jösses! Men hon trivs bra i sitt täcke och har inte alls ont av alla insekter.



Alessio har fått ta igen sig efter premieringen och har mest gått i hagen och skrotat. Han leker mycket med sin kompis O´boy och trivs med livet. Men han tycker verkligen om att komma in och vila sig. Han lägger sig ner i boxen direkt och sover. Idag har jag tagit bort massa flugägg från hans päls och han är så gosig. Nästa vecka skall han få åka upp till Axevalla och stanna där i en månad för att bli inkörd. Det skall verkligen bli spännande och se hur det går. Han är ju lite hispig ibland men jag hoppas verkligen att inkörningen lyckas så att vi kan arbeta med honom på ett vettigt sätt. Det vore så himla roligt!



Igår var jag och tittade när min kompis Sussa tränade dressyr och det var verkligen roligt. Hon har utvecklats som sjutton och rider riktigt bra. Nästa vecka skall vi åka till Therese Häggsjö och titta på terränghoppning och det ser jag verkligen framemot. Therese har byggt en ny terrängbana så det skall bli  kul att se.

I kväll skall jag åka till Annika och Patrik för att gratulera Dennis. Jag skall även kolla på hennes ettåringar. De skall jag berätta om mer imorgon.

Vad har hänt?