Tänker inte kommentera vädret!

Torsdagar är bra dagar, snart är det helg och då är jag ledig! Härligt med sovmorgon.

Vår unghäst Alessio är världens busponny! Han är alltid glad och faktiskt aldrig sur men har en massa energi och vill att det skall hända saker hela tiden. Nu för tiden går han på lösdrift med 5 andra hästar.  Två nordsvenskar, två islänningar och en ponny som jag faktiskt inte har koll på vad det är för ras (sorry, Sofie ;)). Alessio är den minsta hästen i hagen men den allra busigaste! Han tvekar inte att jaga de andra och bita dem allt vad han kan. Han ser till att det händer saker i hagen och att alla hästar rör på sig. Man kan faktiskt inte sluta titta på dem när de håller på att leka.

Alessios mamma heter Selma II och är en liten Welshdam som Charlottas kusin och hans familj äger. Alessios pappa heter Zoogin och är en tuff liten shettis som har samma ägare. För snart två år sedan fick vi äran att låna Selma utav Annika och Patrik och då blev det så att Annika lovade oss fölet som skulle komma.

Vi väntade på att det lilla fölet och en morgon när jag kom till stallet så stog det ett litet hingstföl i Selmas box! Underbart söt och liten! Efter några timmar skulle de få komma ut och röra på sig och Alessio och Selma tyckte det var skönt i solskenet. När boxen var rengjord och nybäddad var det dags att ta in dem. Jag tog Selma och Lotta hade koll på Alessio, när vi kom fram till stalldörren som har en liten tröskel framför dörren, visste inte Alessio hur han skulle göra för att komma in. Det slutade med att Lotta fick bära in honom i stallet, så liten han var. Vår buspojke!

Första dagen i hagen

Selma II


Zoogin

Och jag har inte kommenterat vädret!

Kommentera här: