Longering

Äntligen fredag och långhelg :) Ledig i fyra dagar och har inget speciellt inbokat! Det känns jätteskönt!

Idag longerade jag Alessio som fick ha sadel på sig. Han var lite fundersam till att börja med - är ju ett tag sedan han hade sadel på. Han fick skritta några varv först och sen trava. Han verkade inte reagera alls. Efter några varv tog jag in honom i mitten för att spänna sadelgjorden, det var inte så populärt men det gick. När han hade travat ett tag i varje varv så var det dags för galopp. Men det tyckte han var lite läskigt för då började sadelkåporna att flaxa - jag har tagit bort stiglädrena och stigbyglarna. Men istället för att rusa runt som en tok så saktade han av efter ett par steg i galopp - vilket jag tycker var väldigt klokt av honom. Så några steg i galopp och sen saktade jag av honom. Vi gjorde så i varje varv några gånger och sen var jag nöjd. Jag är riktigt imponerad av hur han skötte sig.

Nästa gång skall jag sätta en täckesgjord runt sadeln för då flaxar inte sadelkåporna så - då kanske han kan galoppera ett helt varv. Men jag är jättenöjd med vår lilla ponny!

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Hej kul att de går bra med lillen :). Men du ska inte spänna fast kåporna de är bara bra att han vänjer sig vid mycket rörelser och ljud ..... Ju mer de flacksar desto bättre... Sen sätter du på stiglädren med byglar och låter de hänga och dingla så han vänjer sig vid rörelse längs sidorna :) skänkarna! Om han bara bröt av så är de ju inte så stor reaktion så ja hade fortsatt ett tag med flacksande kåpor och när han ej bryr sig alls så sätt på lädren :). Ett tips bara :) Lycka till och vill gärna se massor av bilder på han framöver :) kramar

2 Natalie:

skriven

Jag håller med tidigare kommentar, hade inte heller spänt fast kåporna... Men det är ju självklart upp till dig! :-)



Roligt att det går så bra att longera honom, jag kan inte få Grimmer att galoppera. Eller jag kan väl snarare inte hålla honom om jag får upp honom i galopp. ;-)



SV: Ibland måste man ta sig ut även om man inte vill. Det är mycket hästkrafter som samlar energi när de står still. ;-)

Det är ju bättre att motionera dem en åt gången, men vad gör man inte för att spara tid när soffan lockar? :-)

3 Jenny:

skriven

Han vänjer sig förhoppningsvis vid flaxandet, det verkar ju som att han är väldigt lättlärd hur som helst och kul att läsa om framstegen :)

Kommentera här: