Där kom det!

Pernilla var och red Alessio igår och då gick det hur bra som helst. Hon började som vanligt att longera honom lite och sen satt hon upp och både skrittade och travade i paddocken. Efter en stund så satte vi på linan och medans jag longerade så red hon. Det gick väldigt bra och Alessio är som vanligt när man lär honom något nytt väldigt försiktig och nästan lite trög i början, det verkar som om han ska fundera ut vad det är man vill först!
 
Idag kom Pernilla igen och eftersom det regnade så, struntade hon i att longera honom utan hoppade upp direkt. Jeanette med familj var också där och tittade på. Skritten gick bra och även början av traven men sen kom det. Alessio gjorde en riktigt rodeogrej, reste sig, sparkade bakut och stackars Pernilla ramlade av. Som tur var gick det bra och Pernilla var nog mest förbannad för att hon inte var med på det! Naturligtvis satte hon upp direkt igen och fortsatte skritta och trava och det gick det utan problem. Busponny!!!!
 
Idag har också Rebel fått gå i "gräshage" i ca en halv timma. Det tyckte han var mysigt och jag håller verkligen tummarna att han klarar detta!

Kommentarer:

1 Natalie:

skriven

Haha, man får vara beredd på sådant med unghästar! ;-) Tur att allt gick bra.

Håller tummarna för Rebel!

2 Jenny:

skriven

Tokiga unghästar :p Tur att ryttaren klarade sig utan värre skador i alla fall, det kanske inte är så långt att falla från Alessio men nog tusan gör det ont att falla av även små ponnyer ;)

Kommentera här: